Lengvas Coleslaw salotų receptas

Lengvas Coleslaw salotų receptas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-01-26

Šios coleslaw salotos yra mano visų laikų mėgstamiausios, o kreminis padažas tiesiog nepakeičiamas. Įvertę jas, tikrai pamilsite šį naminių salotų receptą!

Pagrindiniai ingredientai coleslaw salotoms gaminti

Kopūstai:

Aš mėgstu naudoti raudonuosius ir žaliuosius kopūstus – jie atrodo labai gražiai. Tačiau galite naudoti ir vieną rūšį. Puikiai tiks žalieji, raudonieji, savojiniai ar kinietiški kopūstai. Šiam receptui taip pat galima naudoti brokolius (brokolių salotų receptą rasite kitur). Jei neturite daug laiko, galite rinktis jau paruoštą kopūstų ar coleslaw mišinį.

Morkos:

Jos prideda spalvos, saldumo ir skonio. Morkas galite sutarkuoti tarka arba naudoti jau iš anksto tarkuotas.

Petražolės:

Suteikia spalvų ir gaivaus skonio.

Naminis padažas:

Padažui naudoju majonezą (puikiai tinka naminis), actą, garstyčias ir salierų sėklas. Jei norite acto pagrindu pagaminto padažo, galite rinktis receptą be majonezo.

Kaip paruošti tobulas coleslaw salotas

Pradėju nuo kopūstų galvos. Nušalinau pažeistus išorinius lapus ir padalinau galvą į ketvirčius, kad lengviau būtų išpjauti kotą.

Kaip pjaustyti kopūstus

Plonai pjaustau kopūstus, kad jie būtų tinkami salotoms (tą patį metodą naudoju gamindama naminį raugintą kopūstą). Galite derinti raudonuosius ir žaliuosius kopūstus, kaip parodyta nuotraukose. Likusius kopūstus galima panaudoti keptiems kopūstams su lašiša ar kopūstų ir šoninių garnyrui. Sutarkuoju kelias morkas, susmulkinu šviežias petražoles ir viską sumaišau su savo mėgstamiausiu padažu. Šis kreminis coleslaw padažas yra tobulas derinys tarp kremiškumo, gaivumo ir pikantiškumo.

Padažo paruošimas

Maišau majonezą, obuolių actą, Dižono garstyčias ir salierų sėklas. Pagardinu druska ir pipirais. Jei padažas atrodo per daug rūgštus, galite pridėti šaukštelį cukraus arba medaus.

Ingredientų sumaišymas

Kai daržovės sumaišytos su padažu, salotas galima patiekti iš karto arba palaikyti šaldytuve valandą, kad skoniai susimaišytų.

Ką patiekti su coleslaw salotomis

Coleslaw salotos tinka beveik prie bet ko. Jos ypač puikios vasaros kepsnių metu. Salotas derinkite su mėsainiais, kalakutienos mėsainiais, kiaulienos šonkauliais ar kepta vištiena. Jos taip pat puikiai tinka ant sumuštinių, pavyzdžiui, plėšytos kiaulienos arba BBQ vištienos sumuštiniams. Be to, jos dera su krabų paplotėliais ar omarų sumuštiniais.

Receptas: Kreminės coleslaw salotos

Paruošimo laikas: 25 minutės

Iš viso laiko: 25 minutės

Porcijos: 10

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio kopūsto (apie 900 g), nuvalytos išorinės lapijos
  • 3 vidutinių morkų, nuluptų ir sutarkuotų
  • ½ puodelio šviežių petražolių, stambiai supjaustytų
  • 1 puodelio (225 g) majonezo
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • 2 šaukštų Dižono arba grūsto garstyčių
  • 1 arbatinio šaukštelio salierų sėklų
  • ¼ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos
  • ¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1-2 arbatinių šaukštelių cukraus arba medaus (neprivaloma)

Gaminimo eiga:

  1. Kopūstą supjaustykite ketvirčiais ir išpjaukite kotą. Smulkiai supjaustykite ketvirčį, o gautus kopūstus sudėkite į didelį dubenį (turėsite apie 6-8 puodelius).
  2. Pridėkite tarkuotas morkas ir smulkintas petražoles. Išmaišykite.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, actą, garstyčias, salierų sėklas, druską ir pipirus. Paragaukite ir, jei reikia, pridėkite cukraus.
  4. Ant kopūstų ir morkų mišinio užpilkite du trečdalius padažo ir gerai išmaišykite. Jei atrodo per sausa, pridėkite dar padažo.
  5. Patiekite iš karto arba palaikykite šaldytuve valandą, kad skoniai susimaišytų.

Papildomi patarimai:

  • Kopūstai: Naudokite žaliuosius, raudonuosius, savojinius ar kinietiškus kopūstus. Dėriniui sukurti naudokite dvi įvairias rūšis.
  • Parduotuvėje pirktas mišinys: Galite naudoti paruoštą kopūstų ar coleslaw mišinį (16 uncijų maišelis).
  • Laikymas: Salotas laikykite šaldytuve iki 2 dienų. Po to jos gali tapti minkštos.
  • Paruošimas iš anksto: Daržoves galite supjaustyti 1-2 dienas iš anksto, o padažą pasigaminti iki 2 savaičių anksčiau.
  • Likęs padažas: Galite naudoti kaip sąndorď sumuštiniams, daržovėms ar mėsai.

Maistinė vertė (vienai porcijai): Kalorijos: 183, Baltymai: 2 g, Angliavandeniai: 7 g, Skaidulos: 3 g, Riebalai: 17 g, Sotieji riebalai: 3 g, Cholesterolis: 9 mg.