Guliašas

Guliašas

Šis lengvas guliašo receptas yra tikras komforto maisto klasikas! Jis pilnas sočios maltos jautienos, švelnių makaronų ir turtingo pomidorų pagrindu paruošto padažo. Viskas susideda per maždaug 30 minučių, todėl tai puikus pasirinkimas greitai vakarienei.

Ingredientai guliašo gaminimui

  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 puodelis smulkiai pjaustyto svogūno
  • 1 žalia paprika, smulkiai pjaustyta
  • 900 g liesos maltos jautienos
  • 3 arbatiniai šaukšteliai smulkinto česnako
  • 2 skardinės (po 425 g) pomidorų padažo
  • 2 skardinės (po 425 g) smulkintų pomidorų
  • 3 puodeliai jautienos sultinio
  • 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių druskos
  • 2 valgomuosius šaukštus itališkų prieskonių mišinio
  • 3 lauro lapai
  • 2 puodeliai nevirtų makaronų (makaronų rinkinys)
  • 1 puodelis tarkuoto čederio sūrio

Kaip paruošti guliašą

1 žingsnis: Mėsos kepimas
Dideliame puode vidutinio aukštumo ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite smulkintą svogūną, papriką ir maltą jautieną. Kepkite, kol mėsa taps nebepilkšva. Nusausinkite riebalų perteklių ir grąžinkite puodą ant viryklės. Pridėkite smulkintą česnaką ir maišykite, kol pasklis malonus aromatas (apie 30 sekundžių).

2 žingsnis: Padažo paruošimas
Į puodą supilkite pomidorų padažą, smulkintus pomidorus, jautienos sultinį, prieskonių druską, itališkų prieskonių mišinį ir lauro lapus. Įmaišykite nevirtus makaronus. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite lengvai maišant, kol makaronai taps minkšti, apie 20 minučių.

3 žingsnis: Baigiamasis patiekalas
Išimkite lauro lapus ir prieš pat patiekiant įmaišykite tarkuotą čederio sūrį. Patiekite ir mėgaukitės!

Guliašo variacijos

  • Naudokite didelį puodą, nes šis receptas duoda nemažai porcijų!
  • Galite keisti makaronus kitais mažais makaronų tipais.
  • Jei norite liesesnio patiekalo, vietoj jautienos naudokite maltą kalakutą.
  • Pridėkite papildomų daržovių, tokių kaip kukurūzai, žirneliai, morkos, žaliosios pupelės ar net špinatai.
  • Įmaišykite puodelį grietinės, kad guliašas taptų kremiškesnis.
  • Jei norite guliašą paversti sriuba, pridėkite daugiau jautienos sultinio.