Anksčiau esu teigęs, kad įvairūs absurdiški dalykai, nuo vaisių traškučių iki pyragų, picų, salotų, risotto,
įdarų, latkų, sausainių batonėlių ir netgi nepaprastai dekadentiškų pyragų, apvoliotų rudajame svieste ir
cinamonu, turėtų būti įtraukti į pirmą dienos valgymą. Galite sakyti, kad man visiškai nerūpi. Aš galėčiau
sakyti, kad išradingai prieštarauju siauriems pusryčių rėmams. Galite sakyti, kad šį kartą perlenkiau lazdą,
bet vis tiek tvirtinsiu, kad pusryčių popsikliai turėtų tapti madingi.
Mieste teoriškai yra keturi metų laikai, tačiau dažnai atrodo, kad iš tikrųjų turime tik du — veidą stingdantį
žiemišką orą ir lipnią betono kaitrą, su maždaug dviem savaitėmis tarp jų, kai viskas yra gera ir nuostabu.
Vos tik pavasario žiedams pasiekus nuotekas, atsiranda karšto šiukšlių kvapas ir keista, saldžiai dusinanti
atmosfera. Tuomet norisi įlipti į šaldytuvą ir niekada neišeiti.
Taigi, sudie, orkaitė. Sudie, karšti gėrimai. Sudie, troškiniai, virti patiekalai ir sriubos. Atėjo laikas pusryčių
popsikliams! Lengvas, gaivus ir skanus sprendimas karštoms dienoms.
Uogų jogurto popsikliai
Derlius: 10 popsiklių iš formų, kurios talpina apie 80 ml skysčio kiekviena.
Ingredientai:
- 2 puodeliai šviežių uogų (juodųjų serbentų arba pasirinktos uogos)
- 2 šaukštai (40 gramų) medaus
- 1/2 citrinos arba 1 mažos limonų
- 120 ml vandens
- 100 gramų cukraus
- 340 gramų paprasto nesaldinto graikiško jogurto
Gaminimo instrukcijos:
- Jei uogos didelės, perpjaukite jas per pusę. Įdėkite uogas į dubenį ir išspauskite 1 šaukštą citrinos sulčių.
Įberkite medaus, gerai išmaišykite. Atidėkite. - Į puodą sudėkite citrinos žievelę, vandenį ir cukrų. Virkite, maišydami, kol užvirs ir cukrus ištirps.
Švelniai virkite dar 5 minutes. Nukoškite žievelę ir visiškai atvėsinkite sirupą. - Sumaišykite jogurtą ir atvėsintą sirupą.
- Uogų mišinį ir visus sukauptus skysčius sudėkite į blenderį ir sumaišykite iki norimos tekstūros. Jei
nemėgstate sėklų, perkoškite per smulkų sietą. - Surinkite popsiklius, pakaitomis pilant jogurto ir uogų mišinius į formeles. Palikite šiek tiek vietos
plėtimui šaldant. - Uždėkite dangtelį ir šaldykite, kol sustings (3-4 valandas).

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.