Šaltą ir vėjuotą dieną Vilniuje buvo nuspręsta pasigaminti kažką šildančio ir neįprasto – aštrius karamelinius spragintus kukurūzus. Šis receptas siūlo unikalų skonio derinį: sūrumą, aštrumą ir saldumą, kurie kartu su žemės riešutais sukuria išskirtinį užkandį.
Aprašymas:
Tai sūrūs, aštrūs ir saldūs spraginti kukurūzai, kurie nustebins jus netikėtu skoniu. Puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti ir ieško naujų skonių.
Ingredientai:
- Nepakankama kepimo purškimo priemonė arba daržovių aliejus
- 3 šaukštai daržovių aliejaus
- 1/2 puodelio kukurūzų branduolių
- 2 puodeliai sūrių žemės riešutų (pasirinktinai)
- 1,5 šaukštai kepimo sodos
- 1/4 iki 3/4 šaukštelio kajeno pipirų (priklausomai nuo pageidaujamo aštrumo)
- 3 puodeliai cukraus
- 3 šaukštai nesūdyto sviesto
- 1 iki 1,5 šaukštų košerinės arba stambios jūros druskos
Paruošimas:
- Paruoškite reikmenis: Lengvai apipurkškite dvi dideles, karščiui atsparias menteles, didelį maišymo dubenį ir dvi dideles kepimo skardas su kepimo purškimu arba plonu aliejaus sluoksniu.
- Spraginkite kukurūzus: Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Įdėkite kukurūzų branduolius, uždenkite ir nuolat judinkite puodą, kol visi branduoliai išpopės (apie 5 minutes). Perkelkite į paruoštą dubenį, pašalindami nepopusius branduolius. Jei naudojate, sumaišykite su sūriais žemės riešutais.
- Sumaišykite prieskonius: Mažame dubenėlyje sumaišykite kepimo sodą ir kajeno pipirus.
- Paruoškite karamelę: Vidutinio dydžio puode sumaišykite cukrų, sviestą, druską ir 1/2 puodelio vandens. Virkite ant didelės ugnies, nesimaišydami, kol mišinys taps šviesiai auksinės spalvos karamele (apie 10-14 minučių).
- Sumaišykite ir kepkite: Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite kepimo sodos mišinį. Tuoj pat supilkite karamelės mišinį ant spragintų kukurūzų ir greitai sumaišykite naudodami paruoštas menteles. Išskleiskite mišinį ant kepimo skardų ir greitai atskirkite į mažus gabalėlius, kol jie dar šilti.
- Atvėsinkite ir laikykite: Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros (apie 15 minučių). Atvėsus, laikykite sandariame inde iki dviejų savaičių.
Šie spraginti kukurūzai su karamele ir aštriu prieskoniu – puikus pasirinkimas vakarėliams ar šaltoms dienoms, kai norisi kažko ypatingo.

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.