Aštrūs karameliniai spraginti kukurūzai – netikėtas skonis

Aštrūs karameliniai spraginti kukurūzai – netikėtas skonis

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-04-03

Šaltą ir vėjuotą dieną Vilniuje buvo nuspręsta pasigaminti kažką šildančio ir neįprasto – aštrius karamelinius spragintus kukurūzus. Šis receptas siūlo unikalų skonio derinį: sūrumą, aštrumą ir saldumą, kurie kartu su žemės riešutais sukuria išskirtinį užkandį.

Aprašymas:

Tai sūrūs, aštrūs ir saldūs spraginti kukurūzai, kurie nustebins jus netikėtu skoniu. Puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti ir ieško naujų skonių.

Ingredientai:

  • Nepakankama kepimo purškimo priemonė arba daržovių aliejus
  • 3 šaukštai daržovių aliejaus
  • 1/2 puodelio kukurūzų branduolių
  • 2 puodeliai sūrių žemės riešutų (pasirinktinai)
  • 1,5 šaukštai kepimo sodos
  • 1/4 iki 3/4 šaukštelio kajeno pipirų (priklausomai nuo pageidaujamo aštrumo)
  • 3 puodeliai cukraus
  • 3 šaukštai nesūdyto sviesto
  • 1 iki 1,5 šaukštų košerinės arba stambios jūros druskos

Paruošimas:

  1. Paruoškite reikmenis: Lengvai apipurkškite dvi dideles, karščiui atsparias menteles, didelį maišymo dubenį ir dvi dideles kepimo skardas su kepimo purškimu arba plonu aliejaus sluoksniu.
  2. Spraginkite kukurūzus: Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Įdėkite kukurūzų branduolius, uždenkite ir nuolat judinkite puodą, kol visi branduoliai išpopės (apie 5 minutes). Perkelkite į paruoštą dubenį, pašalindami nepopusius branduolius. Jei naudojate, sumaišykite su sūriais žemės riešutais.
  3. Sumaišykite prieskonius: Mažame dubenėlyje sumaišykite kepimo sodą ir kajeno pipirus.
  4. Paruoškite karamelę: Vidutinio dydžio puode sumaišykite cukrų, sviestą, druską ir 1/2 puodelio vandens. Virkite ant didelės ugnies, nesimaišydami, kol mišinys taps šviesiai auksinės spalvos karamele (apie 10-14 minučių).
  5. Sumaišykite ir kepkite: Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite kepimo sodos mišinį. Tuoj pat supilkite karamelės mišinį ant spragintų kukurūzų ir greitai sumaišykite naudodami paruoštas menteles. Išskleiskite mišinį ant kepimo skardų ir greitai atskirkite į mažus gabalėlius, kol jie dar šilti.
  6. Atvėsinkite ir laikykite: Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros (apie 15 minučių). Atvėsus, laikykite sandariame inde iki dviejų savaičių.

Šie spraginti kukurūzai su karamele ir aštriu prieskoniu – puikus pasirinkimas vakarėliams ar šaltoms dienoms, kai norisi kažko ypatingo.