Lengvas sausainių receptas su braškėmis ir grietinėle

Lengvas sausainių receptas su braškėmis ir grietinėle

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-03-31

Šis receptas atskleidžia daugybę paprastų sausainių gaminimo triukų – galite juos peržiūrėti arba tiesiog sekti žemiau pateiktą informaciją. Nors gali atrodyti, kad pagaminti šešis pyrago dydžio sausainius yra didelis darbas, iš tiesų tereikia atlikti kelis paprastus veiksmus.

Vaisių paruošimas

Kalbant apie vaisius, labai svarbu, kad braškės būtų pjaustomos itin plonai, jog jos veiktų kaip džemo sluoksnis. Švieži vaisiai išskiria daugiau sulčių nei džemas, todėl, jei pasirinksite šį variantą, pyragas bus geriausias per pirmąsias 24 valandas. Vėliau jis gali tapti per minkštas, kas ne visiems patinka. Turite dvi alternatyvas:

  1. Naudoti ploną tikro džemo sluoksnį, užtepant jį tiesiai ant sausainių prieš uždengiant grietinėle.
  2. Virti supjaustytas uogas lengvame padaže, leisti jam visiškai atvėsti ir uždėti mažais šaukštais ant grietinėlės tarp sluoksnių.

Pirmosios braškės, kurias parvežėme iš turgaus, buvo per saldžios ir gražios, kad jas būtų galima virti, tad pasirinkome naudoti jas šviežias.

Sausainių gaminimas

Šis receptas skirtas pagaminti 6 plonus 18 cm skersmens sausainius. Jei norite dvigubo dydžio pyrago (7 sluoksnių, 23 cm), padvigubinkite ingredientų kiekį.

Sausainių gaminimas naudojant maisto procesorių

  1. Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, prieskonius ir cukrų maisto procesoriaus dubenyje.
  2. Jei rudojo cukraus gabalėliai susikaupia, sutrupinkite juos šaukštu ar mentele.
  3. Įdėkite sviestą ir maišykite, kol masė taps miltelių konsistencijos.
  4. Įdėkite kiaušinį ir medų, maišykite, kol tešla pradės formuotis į kamuoliuką.

Sausainių gaminimas be maisto procesoriaus

  1. Plakite minkštą sviestą su cukrumi, kol gerai susimaišys.
  2. Įdėkite kiaušinį ir medų, plakite iki vientisos masės.
  3. Pabarstykite mišinį prieskoniais, kepimo milteliais ir cinamonu, gerai išplakite.
  4. Įdėkite miltus ir maišykite, kol visiškai susijungs. Jei tešla per minkšta, šiek tiek atvėsinkite ją prieš kočiojant.

Kepimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Paruoškite 4 kepimo popieriaus lapus ir susiraskite dubenį ar lėkštę su 18 cm skersmens.
  3. Padalinkite tešlą į 6 kamuoliukus. Pirmąjį kamuoliuką iškočiokite tarp dviejų popieriaus lapų iki maždaug 18 cm skersmens. Nepjaukite.
  4. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus lapą. Jei jis prilimpa, šiek tiek atšaldykite tešlą.

Sausainių kepimas

  1. Perkelkite sausainio apskritimą su popieriumi ant kepimo skardos.
  2. Kepkite 8 minutes, kol paviršius šiek tiek patamsės, o kraštai apskrus.
  3. Iškepus, naudokite 18 cm lėkštę ar dubenį, kad supjaustytumėte sausainį į tobulą apskritimą.
  4. Leiskite atvėsti ant aušinimo stovo. Pakartokite su likusiais tešlos gabalėliais.

Pyrago surinkimas ir užbaigimas

Idealu pyragą surinkti kelios valandos prieš patiekiant.

  1. Plonai supjaustykite braškes.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų su žievelėmis, patrinkite žieveles pirštais, kad išgautumėte daugiau skonio.
  3. Įdėkite grietinėlės sūrį ir plakite iki vientisos purios masės.
  4. Įdėkite vanilę ir druską, plakite dar kartą.
  5. Palaipsniui įmaišykite grietinėlę, kol masė taps minkšta ir puri.

Surinkimas

  1. Ant serviravimo lėkštės uždėkite šiek tiek plakto kremo ir padėkite pirmąjį sausainį.
  2. Ant sausainio sluoksnio užtepkite 1/6 grietinėlės kremo ir paskirstykite iki kraštų.
  3. Ant viršaus išdėliokite braškių riekeles.
  4. Kartokite procesą su visais sluoksniais.
  5. Palikite pyragą šaldytuve 3-4 valandas prieš patiekiant.

Paruošimas iš anksto

Iškepti ir atvėsinti sausainiai kambario temperatūroje laikosi savaitę ar ilgiau, jei laikomi dėžutėje arba laisvai suvynioti. Pyragas su šviežiomis uogomis geriausias per pirmąsias 24-36 valandas. Jei norite, kad pyragas išsilaikytų ilgiau, naudokite džemą arba paruoštą uogų padažą.