Štai tikroji priežastis, kodėl prekybos centrai duoną parduoda rudose popierinėse pakuotėse

Štai tikroji priežastis, kodėl prekybos centrai duoną parduoda rudose popierinėse pakuotėse

Parduotuvės kepiniai dažniausiai pateikiami rudose popierinėse pakuotėse. Tai nėra susiję vien tik su aplinkosaugos sumetimais – tam yra itin praktiška priežastis. Galbūt esate pastebėję, kad duona dažnai įvyniojama į popierių dar pačioje kepykloje, kol tuo tarpu sumuštinių duona laikoma plastike. Kodėl tokia tvarka?

Popierius padeda išsaugoti plutelės traškumą

Rudų popierinių maišelių paskirtis – išlaikyti šviežią, traškią duonos plutelę. Popierius leidžia orui lengvai cirkuliuoti aplink duoną, todėl neišsiskiria vandens lašeliai ir pluta išlieka maloniai traški ilgiau. Priešingai, jei ką tik iškeptos duonos kepalą įdėtumėte į plastikinį maišelį, drėgmė negalėtų išgaruoti, tad paviršius labai greitai suminkštėtų arba net apimtų nemaloni drėgmė.

Ši praktika taikoma ne tik norint suteikti duonai tradicišką ar stilingą išvaizdą. Kviečiamosios duonos rūšys, kurias norima išlaikyti minkštas kuo ilgiau – pavyzdžiui, sumuštinių duona – visada laikomos sandariuose plastikiniuose maišeliuose. Tokios duonos sudėtis ir tekstūra tinka ilgalaikiam sandėliavimui, nes jas reikia išlaikyti šviežias kelias dienas arba ilgiau.

Duona popieriuje – tik trumpam laikui

Duonos, laikomos popieriniame maišelyje, rekomenduojama suvartoti per vieną ar dvi dienas nuo pirkimo. Ji neskirta ilgai sandėliuoti – ilgai laikant, kepinys ima džiūti ir praranda skonį. Kai kurie pirkėjai galvoja, kad kepyklos taip tyčia verčia grįžti pirkti dažniau, tačiau iš tiesų popierius yra paprasčiausias būdas išlaikyti natūralią kepinio tekstūrą per trumpą laiką.

Kaip užtikrinti duonos šviežumą ilgiau

Jei matote, kad per dvi paras visos duonos nesuvalgysite, neverta jos laikyti popieriuje ant stalo. Geriausia išeitis – supjaustyti duoną riekėmis ir laikyti šaldiklyje. Išsitraukus reikia tik atšildyti, ir ji bus kaip tik iš kepyklos. Šis būdas ypač tinka mėgstantiems traškią duoną, kurios nevartoja kasdien.