Pasigaminkite tobulus ir traškius špinatų bei fetos gozleme pagal šį itin paprastą receptą. Patiekite su padažais kaip skanų vakarienės ar užkandžio variantą!
Prieš keletą metų aš ir mano partneris turėjome galimybę aplankyti Turkiją, ir mes visiškai įsimylėjome šią šalį, jos žmones ir, žinoma, maistą! Kadangi aš esu didelė saldumynų mėgėja, pasileidau į baklavos ir turkiško malonumo pasaulį, tačiau buvau nustebinta, kad man taip pat patiko padažai ir duonos. Paprastai aš nesu didelė duonos gerbėja, tačiau tų dienų Turkijoje suvalgiau VISĄ DUONĄ!
Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų buvo tradiciniai gozleme. Tai yra labai plona turkiška duona, kurią galima užpildyti įvairiais skanėstais ir iškepti. Jie yra tiesiog nuostabūs.
Paslaptis yra ta, kad tešlą reikia iškočioti kuo ploniau. Kuo plonesnė, tuo geriau! Gozleme turi kepti palyginti greitai, kad būtų traškūs, todėl plona tešla yra labai svarbi.
Gozleme galite užpildyti bet kuo, kas jums patinka, tačiau mano mėgstamiausia versija yra špinatų ir fetos derinys. Tai nepaprastai skanu ir galiu pažadėti, kad norėsite jų dar ir dar!
Gozleme galima kepti ant griliaus arba tiesiog keptuvėje. Kadangi juos kepate po vieną, įsitikinkite, kad orkaitė yra įjungta žemoje temperatūroje, kad galėtumėte juos laikyti šiltus, kol kepate likusius.
Šie gozleme puikiai tinka vakarėliams, pietums arba kaip skani ir lengva vakarienė. O nepamirškite patiekti šiek tiek padažų ir alyvuogių!
Ingredientai
– 500 g miltų
– 1 šaukštas druskos
– 300 ml šilto vandens
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
– 200 g fetos sūrio
– 200 g špinatų
– 2 šaukštai smulkintos mėtų
– 2 šaukštai smulkintų petražolių
– 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
– 1 šaukštas citrinos sulčių
– Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas
1. Į didelį dubenį persijokite miltus, įdėkite druskos ir gerai išmaišykite.
2. Padarykite duobutę centre ir įpilkite šilto vandens bei alyvuogių aliejaus. Maišykite, kol susidarys minkšta tešla.
3. Išimkite tešlą ant lengvai miltuoto paviršiaus ir minkyti apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir lygi.
4. Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite plastiku ir palikite mažiausiai 30 minučių pailsėti.
5. Mėtų, petražolių ir špinatų mišinį smulkinkite maisto smulkintuve.
6. Į dubenį įdėkite sutrintą sūrį, smulkintą česnaką, citrinos sultis ir fetą. Pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.
7. Padalinkite tešlą į 6 vienodas dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į didelį, ploną apskritimą.
8. Ant vienos apskritimo pusės uždėkite šeštadalį špinatų ir fetos mišinio, palikdami 2 cm atstumą nuo krašto.
9. Uždėkite kitą pusę viršuje ir gerai prispauskite, kad uždarytumėte įdarą.
10. Tešlą aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant griliaus arba keptuvėje apie 5 minutes (viduryje apverskite), kol bus auksinės ir traškios.
11. Kartokite su likusiais gozleme (kol kepate, laikykite kitus šiltus orkaitėje).
12. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su šviežia citrina, padažais ir alyvuogėmis.
Mitybos informacija
– Kalorijos: 833 kcal
– Angliavandeniai: 124 g
– Baltymai: 29 g
– Riebalai: 23 g
– Sočiųjų riebalų: 12 g
– Cholesterolis: 63 mg
– Natrio: 1034 mg
– Kalio: 359 mg
– Skaidulos: 5 g
– Cukrus: 2 g
– Vitaminas A: 2770 IU
– Vitaminas C: 7.3 mg
– Kalcis: 438 mg
– Geležis: 8.4 mg

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.