Skanus bananų pyragas: lengvas receptas namuose

Skanus bananų pyragas: lengvas receptas namuose

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-01-26

Ar prisimenate, kai pasakojau apie geriausią banano pyragą, kokį tik esu ragavęs?

Praėjusią savaitę šeimos susitikime šį pyragą paruošė mano pusbrolis. Tiesiog negalėjau atsitraukti nuo jo skonio, todėl įkyriai sekiau ją po visą vakarėlį ir 35 minutes kalbėjau apie kreminio sūrio glajų bei tobulai prinokusius bananus.

Drėgniausias bannaų pyragas

Šis pyragas buvo pats drėgniausias desertas, kokį kada nors esu valgęs. Šakutė tiesiog prilipo prie pyrago paviršiaus, o tobulas kreminio sūrio glajus dar labiau sustiprino jo drėgnumą. Glajus buvo saldus, bet ne pernelyg stiprus, o banano skonis buvo intensyvesnis nei bet kuriame kitame banano deserte. Sviestas ir cukraus kremavimas suteikė jam sodrumo ir turtingo skonio, todėl pyragas buvo itin prabangus.

Nepaisant tankios tekstūros, pyragas nebuvo sunkus. Jo minkštas, bet standus trupinys puikiai laikėsi, net kai pyragas buvo dalinamas šakute.

Tobulas kiekvieną kartą

Mano pusbrolis patvirtino, kad šis receptas visada pavyksta. Be to, kiekvienas paragavęs šio pyrago prašo recepto. Tai be abejonės geriausias banano pyragas, kokį esu ragavęs, ir nuo to laiko negaliu liautis apie jį galvoti.

Kaip paruošti bananų pyragą

Ingredientai

Pyragas prasideda nuo 345 g (1,5 puodelio) sutrintų bananų, tai yra apie 4 vidutiniai arba 3 dideli prinokę bananai. Bananai turi būti labai sunokę ir dėmėti, nes kuo daugiau rudų dėmių, tuo saldesnis skonis ir ryškesnis banano aromatas. Pyragas jums padėkos!

Sutrinant bananus, juos galima naudoti mikserio dubenyje. Aukštu greičiu sutrinkite bananus minutę, tada perkelkite į kitą indą. Dubenį galima nenuplauti – tiesiog pradėkite kremuoti sviestą ir cukrų.

Ar galima naudoti šaldytus bananus?

Taip! Jei turite šaldytų bananų, atšildykite juos kambario temperatūroje, nupilkite skysčio perteklių, sutrinkite ir naudokite pagal receptą.

Svarbus ingredientas – pasukos

Pyragui būtinos pasukos, nes jos suteikia drėgnumo ir padeda kepimo sodai atlikti savo darbą. Jei neturite pasukų, galima jas pasigaminti: 1 šaukštą (15 ml) citrinos sulčių arba acto sumaišykite su pienu, kad pasiektumėte 375 ml (1,5 puodelio) kiekį. Leiskite pastovėti 5 minutes ir naudokite recepte.

Glajus

Šis kreminio sūrio glajus yra švelniausias ir šilkinis, kokį tik esu matęs. Jis labai panašus į tą, kuris naudojamas morkų pyragui, tačiau su šiek tiek mažiau kreminio sūrio, todėl yra dar šilkinis ir sviestinis.

Glajaus yra daug, bet nesumažinkite jo kiekio – storas glajaus sluoksnis yra būtinas.

Alternatyvos Glajui

Jei norite, vietoje kreminio sūrio glajaus galite išbandyti rudinto sviesto glajų, tradicinį vanilinį sviestinį kremą, sūdyto karamelės glajų arba baltojo šokolado glajų.