Ingredientai
- jautienos kepsnys (arba jautienos krūtinėlė)
- alyvuogių aliejus, druska ir pipirai, kad pagardintumėte kepsnį
- svogūnas, česnakas, itališki prieskoniai ir jautienos sultinys
- paprasti miltai, kad sutirštintumėte
- keptų daržovių mišinys (morkos, salierai, bulvės)
*žemiau rasite recepto kortelę su kiekiais ir metodika
Jautienos apkepimas maksimaliai skoniui
Norint gauti tą nuostabų jautienos skonį, reikia apkepinti jautieną keptuvėje prieš dedant ją į lėtą viryklę. Man patinka apkepinti apie 8-10 minučių maksimalioje temperatūroje, kad susidarytų tamsi plutelė (tai suteikia nepaprastai daug skonio ir užrakina drėgmę). Jautienos apkepimas yra neprivalomas… bet labai rekomenduojamas maksimaliai skoniui ir tekstūrai.
Vieno puodo lėtai virto jautienos vakarienė su daržovėmis
Kai gaminu šį receptą, paprastai tiesiog įdedu bet kokias daržoves, kurias turiu po ranka (dažniausiai morkas, salierus ir bulves). Galite dėti visas daržoves į lėtą viryklę visam virimo laikui (tai darau, jei ketinu būti išvykusi visą dieną), ir tai suteiks labai minkštas, lengvai skaidomas daržoves. Tačiau, jei planuojate būti namuose paskutines kelias virimo valandas, rekomenduoju įdėti bulves likus 3-4 valandoms (tai išlaiko jas šiek tiek tvirtesnes).
Jautienos kepimas orkaitėje vs lėtai viryklėje
Metus vengiau kepti jautieną orkaitėje, nes ji visada išeidavo sausa (be to, turėjau būti namuose, kol ji kepa). Tačiau jautienos kepimas lėtai viryklėje visiškai išvengia abiejų šių problemų! Tai visiškai be klaidų ir gaunate nuostabiai tirpstančią jautieną. Niekada, niekada nebegrįšiu prie jautienos kepimo orkaitėje… kai tai taip lengva (ir skanu) lėtoje viryklėje.
Kiek laiko virti jautieną lėtoje viryklėje?
Jei ieškote tikrai lengvo recepto, tai esate tinkamoje vietoje! Šis klasikinis receptas virinamas lėtoje viryklėje 8 valandas (taigi žinote, kad mėsa bus nepaprastai skani), be to, galite pridėti daug daržovių, kad tai būtų paprasta vieno puodo vakarienė.
Kas daro lėtai virto jautienos kepsnio skonį tokį gerą?
- tai super lengvas vidurdienio patiekalas… tiesiog įdėkite jį ryte, o vakarienė bus paruošta ir laukianti jūsų!
- tai pilna maistingų daržovių – laimėjimas!
- lėtas jautienos virimas išlaikys ją skaniai minkštą
- raudona mėsa yra puikus vitamino B šaltinis, kuris padeda sumažinti stresą
- tai vieno puodo šeimos vakarienė… todėl beveik nėra indų plovimo!
Lėtai virta jautiena
Šis lėtai virti jautienos kepsnys yra puikus žiemos vakarienės pasirinkimas… viename puode, daug daržovių ir drėgnas, lengvai skaidomas jautienos kepsnys, kuris tirpsta burnoje.
Patiekalo tipas: vakarienės
Virtuvė: lėtas virimas
Paruošimo laikas: 15 minučių
Virimo laikas: 8 valandos
Bendras laikas: 8 valandos 15 minučių
Porcijos: 6 porcijos Kalorijos: 688kcal
Instrukcijos
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant didelės ugnies.
- Pagardinkite jautienos kepsnį druska ir pipirais ir dėkite į keptuvę. Kepkite didelėje ugnies 8-10 minučių arba kol susidarys tamsi plutelė.
- Dėkite jautieną į lėtą viryklę.
- Kepkite svogūną ir česnaką keptuvėje vidutinėje mažoje ugnies, kol taps permatomi. Įdėkite į lėtą viryklę.
- Įdėkite supjaustytas morkas, salierus ir bulves (žr. pastabą).
- Sumaišykite paprastus miltus ir itališkus prieskonius su 1 puodeliu jautienos sultinio ir supilkite į lėtą viryklę. Įdėkite likusius 3 puodelius sultinio.
- Virti ant mažos ugnies 8 valandas.
Pastabos
Jautienos rūšys: Šiam receptui naudojau neapkeptą jautienos kepsnį (jie taip pat būna apkepti ir surišti su virve) – abu variantai tinka. Taip pat galite naudoti jautienos krūtinėlę, jei pageidaujate.
Jautienos apkepimas (neprivalomas, bet labai rekomenduojamas): Norint gauti nuostabų jautienos skonį, reikia apkepinti jautieną keptuvėje prieš dedant ją į lėtą viryklę. Man patinka apkepinti apie 8-10 minučių maksimalioje temperatūroje, kad susidarytų tamsi plutelė (tai suteikia nepaprastai daug skonio ir užrakina drėgmę).
Daržovės: Jei virsite bulves visą 8 valandų laikotarpį, jos gali iširti (ko daugelis žmonių džiaugiasi!). Tačiau, jei norite tvirtesnių bulvių, galite jas įdėti likus 3-4 valandoms. Morkos ir salierai bus labai minkšti, tačiau jie turi virti visą laiką, kad pridėtų skonio patiekalui.
Virimo laikas: Šis kepsnys virinamas ant mažos ugnies 8 valandas, kas suteikia nepaprastai daug skonio ir visiškai tirpstančią jautieną.
Likusi jautiena: Likusi mėsa puikiai tinka sumuštiniams ir bandelėms! Patiekite ją šiltą su padažu arba čatniu skaniai pietums.
Maistinė vertė
Kalorijos: 688kcal | Angliavandeniai: 35g | Baltymai: 56g | Riebalai: 36g | Sočiosios riebalų rūgštys: 13g | Cholesterolis: 172mg | </

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.