Sūdytos karamelės ripsų tortas per 10 minučių

Sūdytos karamelės ripsų tortas per 10 minučių

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-03-24

Tai yra itin paprastas sūdyto karamelės šokoladinis ripsų tortas, kurį galima pagaminti per 10 minučių. Šis desertas tikrai nustebins visus ir yra nepaprastai lengvas!

Daugeliu metų Kalėdoms gaminu šokoladinį ripsų tortą ir visada stebiuosi, kodėl jų nepasigaminu dažniau. Jie visada sulaukia didelio pasisekimo, o svarbiausia, kad juos lengva pagaminti ir užtrunka tik 10 minučių.

Man labiausiai patinka, kad šokoladinį ripsų tortą galima dekoruoti kaip tik norite. Pernai gaminau šokoladinį variantą su avietėmis, medaus korio gabaliukais ir Maltesers, o šiemet pasirinkau sūdyto karamelės versiją. Taip, šis sūdyto karamelės šokoladinis ripsų tortas yra tiesiog nuostabus!

Žinoma, galite pasigaminti savo sūdyto karamelės padažą, tačiau, rimtai, dabar gruodis, o tai reiškia, kad dauguma mūsų neturi laiko, tad net nesvarstome apie sūdyto karamelės gaminimą. Jei vis dėlto turite laiko pasigaminti savo padažą, pasidalinkite savo paslaptimis, kaip lengvai ir be streso praleisti gruodį, nes man tai tikrai nesigauna!

Grįžtant prie šio nuostabaus sūdyto karamelės šokoladinio ripsų torto, tiesiog išplakite grietinę (nesaldinkite, nes karamelės padažas pakankamai saldus). Įmaišykite karamelės padažą (jei jis labai tirštas, šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad jis taptų skystesnis, tačiau prieš maišant su grietine, leiskite jam atvėsti). Sudėkite šokoladinius ripsų sausainius su karamelės grietinėle ir aptepkite visą torto išorę.

Įdėkite tortą į šaldytuvą per naktį – tai nėra būtina, tačiau taip sausainiai taps skaniai minkšti. Kai būsite pasiruošę patiekti, leiskite sau laisvai dekoruoti tortą! Galite naudoti sūdyto karamelės popkorną, Maltesers, papildomą sūdyto karamelės padažą… bet ką tik norite! Ir nepamirškite, kad Kalėdų kalorijos nesiskaičiuoja, taigi kuo įspūdingesnis jūsų tortas, tuo geriau!

Instrukcijos

1. Įdėkite grietinę į dubenį.
2. Plakite rankiniu plakikliu arba elektriniu mikseriu, kol susidarys minkšti pikai. Švelniai įmaišykite sūdyto karamelės padažą, kol viskas gerai susijungs.
3. Šiek tiek karamelės grietinėlės paskleiskite ant lėkštės dugno.
4. Vieną šokoladinį ripsų sausainį laikykite rankoje. Ant plokščios krašto užtepkite šaukštą grietinėlės ir uždėkite kitą sausainį viršuje. Kartokite, kol turėsite penkių sausainių krūvelę.
5. Pastatykite krūvelę vertikaliai ant grietinėlės ant lėkštės. Pakartokite su dar penkiais sausainiais ir sujunkite šią krūvelę su lėkšte, kad susidarytų ilgas logas.
6. Kartokite, kol visi sausainiai bus sunaudoti.
7. Naudokite likusią karamelės grietinėlę, kad apteptumėte visą logą.
8. Norint geriausių rezultatų, palikite šaldytuve per naktį prieš patiekiant.
9. Patiekdami dekoruokite papildomu sūdyto karamelės padažu, Maltesers ir sūdyto karamelės popkornu.

Gruzdintuvės metodas

1. Įdėkite grietinę į gruzdintuvę dubenį. Maišykite 3,5 greičiu, kol susidarys minkšti pikai (tai gali užtrukti nuo 10 sekundžių iki kelių minučių, priklausomai nuo grietinėlės šviežumo, todėl stebėkite, kad ji neperplaktų).
2. Švelniai įmaišykite sūdyto karamelės padažą su šluotele.
3. Šiek tiek karamelės grietinėlės paskleiskite ant lėkštės dugno.
4. Vieną šokoladinį ripsų sausainį laikykite rankoje. Ant plokščios krašto užtepkite šaukštą grietinėlės ir uždėkite kitą sausainį viršuje. Kartokite, kol turėsite penkių sausainių krūvelę. Pastatykite krūvelę vertikaliai ant grietinėlės ant lėkštės. Pakartokite su dar penkiais sausainiais ir sujunkite šią krūvelę su lėkšte, kad susidarytų ilgas logas.
5. Kartokite, kol visi sausainiai bus sunaudoti.
6. Naudokite likusią karamelės grietinėlę, kad apteptumėte visą logą.
7. Norint geriausių rezultatų, palikite šaldytuve per naktį prieš patiekiant.
8. Patiekdami dekoruokite papildomu sūdyto karamelės padažu, Maltesers ir sūdyto karamelės popkornu.