Paprastos česnakinės krevetės

Paprastos česnakinės krevetės

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-02-16

Jei mėgstate krevetes ir dievinate česnaką, šis receptas yra būtent jums. Tai paprastas, greitai paruošiamas ir nepaprastai skanus patiekalas.

Paruošimo laikas:

  • Paruošimas: 15 min.
  • Gaminimas: 10 min.
  • Viso: 25 min.
  • Porcijos: 4

Ingredientai:

  • 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 450 g krevečių, nuluptų ir be žarnyno
  • Druska pagal skonį
  • 6 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
  • ¼ arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
  • 3 valg. š. citrinų sulčių
  • 1 valg. š. kaparėlių marinato
  • 2 valg. š. šalto sviesto, padalinto į 4 dalis
  • ⅓ puodelio kapotų plokščialapių petražolių
  • 1 arb. š. vandens (jei reikės)

Gaminimo eiga:

  1. PasiruošimasVisi ingredientai turi būti paruošti prieš pradedant gaminti.
  2. Krevetės į keptuvęĮkaitinkite alyvuogių aliejų sunkioje keptuvėje ant stiprios ugnies, kol pradės lengvai rūkti. Krevetes sudėkite vienu sluoksniu ir kepkite 1 minutę be maišymo.
  3. Pagardinimas druskaPabarstykite druska ir kepkite maišydami, kol krevetės pradės keisti spalvą į rožinę – maždaug 1 minutę.
  4. Česnakas ir prieskoniaiSuberkite česnaką ir aitriąją papriką, maišykite ir kepkite dar 1 minutę.
  5. Sviestas ir skystieji ingredientaiSupilkite citrinų sultis, kaparėlių marinatą, įdėkite 1 gabalėlį sviesto ir pusę petražolių. Maišykite, kol sviestas ištirps, apie 1 minutę.
  6. Sumažinkite ugnįUgnį sumažinkite iki silpnos ir įmaišykite likusius 3 sviesto gabalėlius. Maišykite, kol sviestas pilnai ištirps, padažas taps tirštas, o krevetės – ryškiai rožinės ir nepermatomos (dar 2-3 min.).
  7. Padažo baigiamasis etapasKrevetes išgriebkite kiaurasamčiu ir perkelkite į dubenį. Jei padažas tampa per tirštas, įpilkite vandens po 1 arbatinį šaukštelį ir virkite apie 2 minutes.
  8. PatiekimasPaskaninkite druska pagal skonį, krevetes apliekite padažu ir pabarstykite likusiomis petražolėmis. Skanaus!