Jei mėgstate krevetes ir dievinate česnaką, šis receptas yra būtent jums. Tai paprastas, greitai paruošiamas ir nepaprastai skanus patiekalas.
Paruošimo laikas:
- Paruošimas: 15 min.
- Gaminimas: 10 min.
- Viso: 25 min.
- Porcijos: 4
Ingredientai:
- 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 450 g krevečių, nuluptų ir be žarnyno
- Druska pagal skonį
- 6 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
- ¼ arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
- 3 valg. š. citrinų sulčių
- 1 valg. š. kaparėlių marinato
- 2 valg. š. šalto sviesto, padalinto į 4 dalis
- ⅓ puodelio kapotų plokščialapių petražolių
- 1 arb. š. vandens (jei reikės)
Gaminimo eiga:
- PasiruošimasVisi ingredientai turi būti paruošti prieš pradedant gaminti.
- Krevetės į keptuvęĮkaitinkite alyvuogių aliejų sunkioje keptuvėje ant stiprios ugnies, kol pradės lengvai rūkti. Krevetes sudėkite vienu sluoksniu ir kepkite 1 minutę be maišymo.
- Pagardinimas druskaPabarstykite druska ir kepkite maišydami, kol krevetės pradės keisti spalvą į rožinę – maždaug 1 minutę.
- Česnakas ir prieskoniaiSuberkite česnaką ir aitriąją papriką, maišykite ir kepkite dar 1 minutę.
- Sviestas ir skystieji ingredientaiSupilkite citrinų sultis, kaparėlių marinatą, įdėkite 1 gabalėlį sviesto ir pusę petražolių. Maišykite, kol sviestas ištirps, apie 1 minutę.
- Sumažinkite ugnįUgnį sumažinkite iki silpnos ir įmaišykite likusius 3 sviesto gabalėlius. Maišykite, kol sviestas pilnai ištirps, padažas taps tirštas, o krevetės – ryškiai rožinės ir nepermatomos (dar 2-3 min.).
- Padažo baigiamasis etapasKrevetes išgriebkite kiaurasamčiu ir perkelkite į dubenį. Jei padažas tampa per tirštas, įpilkite vandens po 1 arbatinį šaukštelį ir virkite apie 2 minutes.
- PatiekimasPaskaninkite druska pagal skonį, krevetes apliekite padažu ir pabarstykite likusiomis petražolėmis. Skanaus!