Šoninė su bulvėmis ir kukurūzais – greita ir trašku

Šoninė su bulvėmis ir kukurūzais – greita ir trašku

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-03-26

Prieš kelias dienas supratau, kad jau beveik pasiekėme vasaros vidurį, ir nors turėčiau būti labai laiminga dėl to – ypač atsižvelgiant į tai, kad NYC ištiko ketvirtoji karščio banga – aš esu gana nusiminusi, nes tik dabar pradedu priprasti prie gausybės skanių vasaros daržovių ir neturiu laiko padaryti pusės to, ką norėjau. Be to, šis vaikinas vasaros pabaigoje sukaks tris, ir aš negaliu to priimti. Prašau, daugiau laiko! Viskam.

Praėjusią savaitę tavęs pasiilgau, nes tai buvo beprotiška savaitė, kuri, kaip ir spėjau, nebuvo atostogų, o tik tas seniai girdėtas skundas apie per daug darbų ir per mažai laiko. Šį mėnesį gaminau daugiau nei mano nebuvimas leido manyti, tiesiog ne daug dalykų, kurie atrodė verti pasidalinimo. Pavyzdžiui, avižinių dribsnių ir braškių sausainių (nepaprastai skanūs, bet tik pirmą valandą, po to tapo kramtomais ir liūdnais) ir didžiulis kiekis brokolių salotų (jau penkios porcijos šią vasarą, rekordas). Taip pat gaminau vasarišką salsa freską su pirmosiomis vyšninėmis pomidorais, kad patiektume su mūsų huevos rancheros, ir supaprastintą šios vasaros cukinijų torto versiją, kurios negalime atsivalgyti (receptas turės naujų pastabų, bet norėčiau jį pakartoti ir pridėti daugiau detalių greitu metu). Gaminau širdelės formos mažus viso grūdo vyšnių šokolado scones draugės dukters antrajam gimtadieniui ir bandžiau įvairius keptų vištienos receptus (kai norisi traškios vištienos, bet nesinori nieko kepti), ieškodama geriausio varianto.

Tačiau šis patiekalas negali likti nepaminėtas, nes šiek tiek pykstu ant savęs, kad jau trečius metus planuoju jį pagaminti, ir tik vakar tai padariau. Kokia kvaila! Pagalvokite, kiek laiko buvo prarasta. Yra kažkas tikrai nuostabaus, kai iš tik keturių ingredientų (plius druska ir pipirai) galima gauti tokį gilų skonį ir tekstūrų įvairovę. Keturi! Aš vis dar skaičiuoju, nes negaliu tuo patikėti. Pirmiausia paimkite didelį kiekį šoninės, supjaustykite ją ir kepkite iki traškumo, kol šeimos nariai vaikščios pro virtuvę ir ims gabaliukus nuo popierinio rankšluosčio. Tada tą šoninės riebalą panaudokite bulvėms kepti, kol jos taip pat taps traškios ir auksinės, ir visi kiti bulvių gabaliukai atrodys nesąžiningai. Padidinkite ugnį, pridėkite šviežių saldžių kukurūzų ir kepkite, kol jie paruduos, bet išliks traškūs, o tada nuimkite keptuvę nuo ugnies, pabarstykite svogūnų laiškais ir leiskite garams juos ištirpinti patiekale. Vienas-du-trys-keturi. Būm!

Žinoma, galite uždėti ir keptą kiaušinį, bet tai įneš penktą ingredientą ir gali sugadinti jūsų planus būti kuo labiau tingiam šią vasarą. Ką? Juk negaliu būti vienintelė, kuri svajoja apie tai, kad visą dieną nieko nedarytų. Kita vertus, visi žino, kad pridėjus kiaušinį, patiekalas tampa pilnaverčiu ir subalansuotu maistu. Reikės priimti sunkius sprendimus. Siūlau pasigaminti Porch Swings, kol mąstote apie tai.

Šoninės ir kukurūzų patiekalas

Pastaba: Naudojau 3 mažus kukurūzus, kurie davė 2 puodelius, bet norėjau daugiau kukurūzų. Taigi, žemiau pateiktas receptas atspindi pasiūlymą naudoti daugiau, nei matote nuotraukose. Žalių bulvių kubeliams iškepti keptuvėje prireiks šiek tiek laiko, apie 20 minučių, tačiau galite pagreitinti procesą, mikrobangų krosnelėje arba garuose apvirti kubelius kelias minutes prieš dedant juos į keptuvę. Aš niekada to nedarau, nes visada stengiuosi naudoti kuo mažiau indų.

Gaunama 4–5 puodeliai

225 gramų storai pjaustytos šoninės, supjaustytos mažais kubeliais
450 gramų raudonųjų bulvių, nuplautų ir supjaustytų į 0,5–1 cm kubelius (apie 3–3,25 puodelius)
Druska ir šviežiai maltas juodasis pipiras
4 vidutinio dydžio kukurūzai, grūdai nulupti nuo burbuolių (apie 2,5–3 puodelius)
1 ryšelis svogūnų laiškų, plonai supjaustytų

Į didelę keptuvę sudėkite šoninę ant vidutinės ugnies, nereikia iš anksto kaitinti keptuvės. Leiskite keletą minučių, kol ji pradės svirti, tada judinkite gabaliukus, kad jie tolygiai apskrustų. Vėl palaukite kelias minutes, prieš judindami gabaliukus; turite gauti tolygiai auksinius ir traškius. Tam prireiks apie 10 minučių. Išimkite šoninės gabaliukus su kiaurasamčiu, palikite riebalus keptuvėje ir perkelkite šoninę ant popierinių rankšluosčių, kad nusausintumėte.

Jei šoninė buvo tokia kaip mano, liks daug riebalų. Būsite linkę juos nupilti. Prašau, nedarykite to! Bulvės, kurios bus keptos šiuose riebaluose, bus nuostabios, o jūs turėsite galimybę juos pašalinti vėliau. Dauguma jų liks keptuvėje.

Kaitinkite keptuvę vidutinėje/vidutinėje aukštoje temperatūroje, įsitikindami, kad šoninės riebalai gerai svirpsta, tada visus bulvių kubelius sudėkite į vieną sluoksnį. Pabarstykite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos ir keliais juodųjų pipirų malūnėliais. Leiskite jiems kelias minutes kepti vienoje vietoje ir šiek tiek apskrusti, prieš apverčiant ir judinant. Kartokite šį procesą, kol bulvės bus paruduotos iš visų pusių; tai užtruks apie 20 minučių.

Šiuo metu galite paslinkti bulves į šoną ir nupilti arba šaukštu pašalinti visus riebalus, išskyrus nedidelį kiekį. Neatskleisiu, kiek man pavyko pašalinti, bet tai skamba kaip šmoo iki šmee shmablespoons. Jei sutaupysite, galėsite juos panaudoti kiaušiniui kepti vėliau.

Pakelkite ugnį šiek tiek ir pridėkite kukurūzus į keptuvę. Kepkite bulves ir kukurūzus kartu, kol kukurūzai šiek tiek paruduos, bet išliks gana traškūs, apie 4–5 minutes. Pridėkite nusausintą šoninę ir sumaišykite viską, kol viskas tolygiai sušils, dar apie 1 minutę. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir pabarstykite svogūnų laiškais (palikite kelis šaukštus, jei norite naudoti juos kaip kepto kiaušinio papuošimą) ant šoninės ir kukurūzų mišinio. Po dviejų minučių jie turėtų būti šilti ir suminkštėję. Pagardinkite dar druska ar pipirais, jei reikia.

Pridėkite keptą kiaušinį: kaitinkite mažą keptuvę vidutinėje aukštoje temperatūroje ir įpilkite vieną ar du arbatinius šaukštelius šoninės riebalų arba sviesto. Įmuškite vieną kiaušinį į keptuvę ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Man patinka uždengti keptuvę mažu dangčiu, nes tai padeda kiaušiniui kepti greičiau ir tolygiau. Po minutės turėtumėte turėti tobulą saulės pusės kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais, patiekite ant šoninės ir kukurūzų mišinio.