Šis sviestinių sausainių receptas gali būti naudojamas su sausainių spaudikliu, formuojamas šaukšteliu ar suformuojamas į ritinį ir supjaustomas. Specialaus recepto sausainių spaudikliui nereikia – bet kuris standus sviestinio tipo sausainių tešlos receptas tinka! Svarbiausia, kad tešla būtų gerai atvėsinta, jog kepant išlaikytų savo formą.
Paruošimo laikas
- Paruošimas: 15 min
- Kepimas: 10 min
- Papildomas laikas: 1 val. 15 min
- Bendras laikas: 1 val. 40 min
- Porcijos: 36 sausainiai
Ingredientai
- 230 g sviesto
- 200 g baltojo cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 340 g universalių miltų
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos
Gaminimo eiga
1. Paruoškite tešlą
Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu suplakite sviestą ir cukrų, kol masė taps puri ir šviesi. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite miltus su druska, tada įmaišykite į sviesto mišinį, kol susidarys vientisa tešla. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent valandai.
2. Paruoškite kepimo skardas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Dvi kepimo skardas įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
3. Formuokite sausainius
Atvėsintą tešlą perkelkite į sausainių spaudiklį ir formuokite sausainius ant atvėsusių kepimo skardų.
4. Kepkite
Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol sausainių kraštai taps šviesiai auksinės spalvos – apie 8-10 minučių. Išėmę iš orkaitės, perkelkite sausainius ant grotelių, kad atvėstų.
Maistinė vertė (vienam sausainiui)
- Kalorijos: 103 kcal
- Riebalai: 5 g
- Angliavandeniai: 13 g
- Baltymai: 1 g

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.