Mimosa salotos – klasikinis patiekalas šventėms ir kasdienai

Mimosa salotos – klasikinis patiekalas šventėms ir kasdienai

Mimosa salotos – tai vienas populiariausių sovietmečio laikų receptų, kuris iki šiol neprarado savo aktualumo. Šios salotos gaminamos sluoksniais, o pagrindinis ingredientas – konservuota žuvis, dažniausiai tunas arba skumbrė. Patiekalas ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus, todėl dažnai puošia šventinius stalus.

Kodėl verta gaminti mimosa salotas?

Šios salotos yra ne tik sotus, bet ir labai universalus patiekalas. Jis gali būti ruošiamas tiek su žuvimi, tiek su rūkyta vištiena ar net be mėsos – vegetariniu variantu. Be to, jų gamyba nereikalauja sudėtingų ingredientų, todėl jas galima pasiruošti bet kurią savaitės dieną.

Ingredientai (6 porcijoms)

  • 1 konservuotos žuvies (tuno, skumbrės) indelis

  • 3 kietai virti kiaušiniai

  • 2 vidutinės virtos bulvės

  • 2 virtos morkos

  • 1 mažas svogūnas

  • 100 g sūrio (geriausia – fermentinio)

  • 4 šaukštai majonezo

  • Druska ir pipirai pagal skonį

  • Šviežios krapų šakelės ar petražolės puošimui

Kaip paruošti mimosa salotas?

1. Ingredientų paruošimas

Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite. Tuomet nulupkite ir atskirai sutarkuokite. Sūrį taip pat sutarkuokite, o svogūną labai smulkiai supjaustykite.

2. Žuvies paruošimas

Konservuotą žuvį nusausinkite, šiek tiek susmulkinkite šakute. Jei žuvyje yra kaulų – juos pašalinkite. Galima naudoti tiek aliejuje, tiek savo sultyse konservuotą produktą.

Salotų sluoksniavimas

1 sluoksnis – žuvis

Pirmasis sluoksnis – smulkinta žuvis. Ją paskleiskite ant lėkštės ar į salotų formą ir švelniai paspauskite.

2 sluoksnis – svogūnas

Ant žuvies tolygiai paskleiskite smulkintą svogūną. Jei svogūnas itin aitrus, jį galima trumpai užpilti verdančiu vandeniu ir nusausinti.

3 sluoksnis – bulvės

Sutarkuotas bulves paskleiskite virš svogūnų ir lengvai paspauskite. Užtepkite šiek tiek majonezo.

4 sluoksnis – morkos

Sekantis sluoksnis – virtos morkos. Taip pat sutepkite majonezu.

5 sluoksnis – kiaušiniai

Paskutinis sluoksnis – tarkuoti kiaušiniai. Jei norite įmantresnio pateikimo, galite baltymus ir trynius tarkuoti atskirai ir naudoti dekoravimui. Ant viršaus užtepkite šiek tiek majonezo.

6 sluoksnis – sūris

Sutarkuotą sūrį paskleiskite pačiame viršuje, kad salotos įgautų švelnią struktūrą ir sūrumo.

Patiekimo patarimai

  • Aušinimas: Salotas rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 1-2 valandas, kad sluoksniai „susigulėtų”, o skoniai susijungtų.

  • Forma: Gražiam pateikimui naudokite apvalią ar kvadratinę salotų formą be dugno.

  • Dekoravimas: Papuoškite viršų smulkintais krapais, petražolėmis ar virto kiaušinio trynio trupiniais.

  • Alternatyva: Vietoje žuvies naudokite rūkyta vištiena – salotos bus dar sotesnės.