Klasikinių vaflių receptas

Klasikinių vaflių receptas

Ingredientai

Patiekalo kiekis: 5 porcijos

  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai baltojo cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 350 ml šilto pieno
  • 80 ml tirpinto sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Pasiruoškite visus ingredientus

Paruoškite reikiamus produktus ir įrankius, kad gaminimas vyktų sklandžiai.

2. Sumaišykite sausus ingredientus

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų. Kai viskas gerai išsimaišys, padėkite dubenį į šalį.

3. Paruoškite skystą mišinį

Atskiram dubenyje išplakite kiaušinius. Tuomet įmaišykite šiltą pieną, ištirpintą sviestą ir vanilę. Gerai viską išmaišykite, kol mišinys taps vientisas.

4. Sujunkite abu mišinius

Supilkite skystą mišinį į dubenį su sausais ingredientais. Plakite tol, kol tešla taps vientisa, be gumulėlių.

5. Kepkite vaflius

Įkaitinkite vaflinę iki norimos temperatūros. Į ją įpilkite paruoštos tešlos – tiek, kad padengtų kepimo paviršių, bet neperpildytų. Kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos ir traškūs.

6. Patiekite

Iškepusius vaflius iškart patiekite. Galite pagardinti sviestu ar sirupu pagal skonį.

Maistinė vertė (1 porcija)

  • Kalorijos: 379
  • Riebalai: 16 g
  • Angliavandeniai: 48 g
  • Baltymai: 10 g