Ingredientai
Patiekalo kiekis: 5 porcijos
- 250 g kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 valgomieji šaukštai baltojo cukraus
- 2 dideli kiaušiniai
- 350 ml šilto pieno
- 80 ml tirpinto sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
1. Pasiruoškite visus ingredientus
Paruoškite reikiamus produktus ir įrankius, kad gaminimas vyktų sklandžiai.
2. Sumaišykite sausus ingredientus
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų. Kai viskas gerai išsimaišys, padėkite dubenį į šalį.
3. Paruoškite skystą mišinį
Atskiram dubenyje išplakite kiaušinius. Tuomet įmaišykite šiltą pieną, ištirpintą sviestą ir vanilę. Gerai viską išmaišykite, kol mišinys taps vientisas.
4. Sujunkite abu mišinius
Supilkite skystą mišinį į dubenį su sausais ingredientais. Plakite tol, kol tešla taps vientisa, be gumulėlių.
5. Kepkite vaflius
Įkaitinkite vaflinę iki norimos temperatūros. Į ją įpilkite paruoštos tešlos – tiek, kad padengtų kepimo paviršių, bet neperpildytų. Kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos ir traškūs.
6. Patiekite
Iškepusius vaflius iškart patiekite. Galite pagardinti sviestu ar sirupu pagal skonį.
Maistinė vertė (1 porcija)
- Kalorijos: 379
- Riebalai: 16 g
- Angliavandeniai: 48 g
- Baltymai: 10 g

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.