Tortilijų su faršu sudėtis
- 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
- 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės česnako, smulkiai sutrintos
- 500 g jautienos faršo
- 1½ arbatinio šaukštelio maltų kumino sėklų
- 1½ arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
- ¼ arbatinio šaukštelio aštriosios čili paprikos miltelių
- 2 arbatiniai šaukšteliai pomidorų pastos
- 400 g konservuotų kapotų pomidorų
- 210 g konservuotų raudonųjų pupelių, nuvarvintų
- 75 ml jautienos sultinio
- 4 valgomi šaukštai smulkintų kalendros lapų, papildomai papuošimui
- 8 vnt. 20 cm miltinių tortilijų
- 100 g tarkuoto čederio sūrio
Su kuo patiekti tortilijas su faršu?
- 2 mažos „Little Gem” salotos, susmulkintos
- 200 g vyšninių pomidorų, perpjautų ketvirčiais
- rūgpienis pagal norą
Kaip pasigaminti tortiliją su faršu?
- Dideliame puode įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ant vidutinės-aukštos ugnies. Kepkite svogūną ir česnaką apie 5-6 minutes, kartais pamaišydami, kol svogūnas pradės ruduoti.
- Įdėkite jautienos faršą ir padidinkite kaitrą. Kepkite 3 minutes, nuolat maišydami, kad mėsa pasiskirstytų, kol viskas tolygiai paruduos.
- Įmaišykite kumino, paprikos, čili miltelius ir pomidorų pastą. Kepkite dar 1 minutę.
- Supilkite kapotus pomidorus, raudonąsias pupeles ir sultinį. Išmaišykite ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 minučių, kartais pamaišydami, kol mišinys sutirštės.
- Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite smulkintas kalendros lapus ir pagardinkite pagal skonį.
- Įkaitinkite grilį iki aukštos temperatūros. Į tortilijų vidurį dėkite jautienos įdarą. Ant įdaro paskleiskite pusę tarkuoto čederio sūrio, tada sulenkite tortilijos šonus, kad susidarytų buritai.
- Išdėliokite buritus glaudžiai vienas prie kito ant kepimo skardos ir apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
- Griliuokite 1-2 minutes, kol sūris išsilydys ir įdaras taps karštas. Perkelkite į lėkštes. Patiekite su susmulkintomis salotomis, ketvirčiais supjaustytais vyšniais pomidorais ir, jei norite, rūgpieniu.
Patarimas
Įdarą galima paruošti dieną prieš – jo skonis sustiprės, jei paliksite per naktį. Pagaminkite įdarą pagal receptą ir leiskite visiškai atvėsti. Perkelkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve, kol prireiks. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C, ventiliatoriaus režimu iki 180°C. Įdarykite tortilijas šaltu jautienos mišiniu ir sūriu pagal receptą ir dėkite ant kepimo skardos. Kepkite 10-12 minučių, kol įdaras taps labai karštas, o sūris išsilydys. Jei tortilijos pradės per greitai ruduoti, uždenkite jas folija.