Tortilijos su faršu receptas

Tortilijos su faršu receptas

Tortilijų su faršu sudėtis

  • 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai sutrintos
  • 500 g jautienos faršo
  • 1½ arbatinio šaukštelio maltų kumino sėklų
  • 1½ arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
  • ¼ arbatinio šaukštelio aštriosios čili paprikos miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai pomidorų pastos
  • 400 g konservuotų kapotų pomidorų
  • 210 g konservuotų raudonųjų pupelių, nuvarvintų
  • 75 ml jautienos sultinio
  • 4 valgomi šaukštai smulkintų kalendros lapų, papildomai papuošimui
  • 8 vnt. 20 cm miltinių tortilijų
  • 100 g tarkuoto čederio sūrio

Su kuo patiekti tortilijas su faršu?

  • 2 mažos „Little Gem” salotos, susmulkintos
  • 200 g vyšninių pomidorų, perpjautų ketvirčiais
  • rūgpienis pagal norą

Kaip pasigaminti tortiliją su faršu?

  1. Dideliame puode įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ant vidutinės-aukštos ugnies. Kepkite svogūną ir česnaką apie 5-6 minutes, kartais pamaišydami, kol svogūnas pradės ruduoti.
  2. Įdėkite jautienos faršą ir padidinkite kaitrą. Kepkite 3 minutes, nuolat maišydami, kad mėsa pasiskirstytų, kol viskas tolygiai paruduos.
  3. Įmaišykite kumino, paprikos, čili miltelius ir pomidorų pastą. Kepkite dar 1 minutę.
  4. Supilkite kapotus pomidorus, raudonąsias pupeles ir sultinį. Išmaišykite ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 minučių, kartais pamaišydami, kol mišinys sutirštės.
  5. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite smulkintas kalendros lapus ir pagardinkite pagal skonį.
  6. Įkaitinkite grilį iki aukštos temperatūros. Į tortilijų vidurį dėkite jautienos įdarą. Ant įdaro paskleiskite pusę tarkuoto čederio sūrio, tada sulenkite tortilijos šonus, kad susidarytų buritai.
  7. Išdėliokite buritus glaudžiai vienas prie kito ant kepimo skardos ir apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
  8. Griliuokite 1-2 minutes, kol sūris išsilydys ir įdaras taps karštas. Perkelkite į lėkštes. Patiekite su susmulkintomis salotomis, ketvirčiais supjaustytais vyšniais pomidorais ir, jei norite, rūgpieniu.

Patarimas

Įdarą galima paruošti dieną prieš – jo skonis sustiprės, jei paliksite per naktį. Pagaminkite įdarą pagal receptą ir leiskite visiškai atvėsti. Perkelkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve, kol prireiks. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C, ventiliatoriaus režimu iki 180°C. Įdarykite tortilijas šaltu jautienos mišiniu ir sūriu pagal receptą ir dėkite ant kepimo skardos. Kepkite 10-12 minučių, kol įdaras taps labai karštas, o sūris išsilydys. Jei tortilijos pradės per greitai ruduoti, uždenkite jas folija.