Rabarbaro pyrago receptas

Rabarbaro pyrago receptas

Šis rabarbarų pyragas yra tiesiog nuostabus!

Paruošimo laikas: 30 min

Kepimo laikas: 1 val

Iš viso: 1 val 30 min

Porcijos: 8

Rezultatas: 1 (23 cm) pyragas. Šis rabarbarų pyragas yra saldus ir rūgštus su vaisiniu įdaru, kuris gerai laikosi. Be to, jį lengva pagaminti naudojant tik penkis ingredientus.

Rabarbarų pyrago ingredientai

Štai paprasti ingredientai, kurių jums reikės šiam naminiam rūgštynių pyragui:

  • Cukrus: Baltasis cukrus puikiai subalansuoja rūgštynių rūgštumą.
  • Miltai: Universalūs miltai suteikia struktūrą ir padeda išlaikyti įdarą.
  • Rūgštynės: Reikės keturių puodelių supjaustytų šviežių rūgštynių.
  • Sviestas: Sviestas suteikia turtingumo ir drėgmės vaisiniam įdarui.
  • Pyrago pluta: Naudokite parduotuvėje pirktą dvigubą pyrago plutą arba pasigaminkite namuose.

Kaip pagaminti rabarbarų pyragą

Čia pateikiama trumpa apžvalga, ko galite tikėtis gamindami rūgštynių pyragą:

  1. Sumaišykite miltus ir cukrų dubenyje. Išklokite pyrago lėkštės dugną vienu pyrago plutos sluoksniu.
  2. Pabarstykite dugną ¼ cukraus-miltų mišinio.
  3. Įdėkite rūgštynes ant viršaus, tada užberkite likusį cukrų.
  4. Uždenkite sviesto gabalėliais ir uždenkite likusiu pyrago plutos sluoksniu.
  5. Kepkite, kol įdaras taps burbuliuojantis, o pluta – auksinė ruda.

Kaip patiekti rabarbarų pyragą

Patiekite rūgštynių pyragą šaltą arba šiltą. Jis skanus ir toks, koks yra, bet šis saldžiai rūgštus pyragas puikiai tiks su vaniliniais ledais arba naminės plakamos grietinėlės šaukštu.

Kaip laikyti rabarbarų pyragą

Uždengti atvėsusį pyragą laisvai maistine plėvele arba aliuminio folija. Laikyti šaldytuve 4-5 dienas.

Ar galite užšaldyti rabarbarų pyragą?

Taip! Galite užšaldyti naminį rūgštynių pyragą. Jei planuojate užšaldyti, kepkite pyragą folijos formoje. Apvyniokite visą pyragą bent vienu maistinės plėvelės sluoksniu, tada bent vienu aliuminio folijos sluoksniu. Užšaldykite iki šešių mėnesių. Atitirpinkite šaldytuve.

Ingredientai rabarbarų pyragui

  • 1 ⅓ puodelio baltojo cukraus
  • 6 šaukštai universalių miltų
  • 1 (400 g) pakuotė dvigubos pyrago plutos, atšildyta
  • 4 puodeliai pjaustytų rūgštynių
  • 1 šaukštas sviesto

Kaip tinkamai pagaminti rabarbarų pyragą?

  1. Surinkite visus ingredientus ir įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių Celsijaus. Padėkite orkaitės lentyną į žemiausią padėtį.
  2. Išklokite dugną ir šonus 23 cm pyrago lėkštėje viena pyrago pluta. Sumaišykite cukrų ir miltus dubenyje; pabarstykite ¼ cukraus mišinio per paruoštą dugną.
  3. Supilkite rūgštynes ant viršaus ir pabarstykite likusiu cukraus mišiniu. Apiberkite sviesto gabalėliais ir uždenkite viršutine pluta.
  4. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių Celsijaus ir toliau kepkite, kol įdaras taps burbuliuojantis, o pluta – auksinė ruda, 40-45 minutes.
  5. Patiekite šiltą arba šaltą. Skanaus!

Rabarbarų pyrago maistinė vertė (vienai porcijai)

  • Kalorijos: 290
  • Riebalai: 9 g
  • Angliavandeniai: 51 g
  • Baltymai: 3 g