Ieškote tobulo klasikinio sūrio pyrago recepto? Su sviestine krekerių plutele šis sūrio pyragas tiesiog negali nepatikti. Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama kepti vandens vonelėje.
Tai nėra paprastas sūrio pyragas
Nors man labai patinka sūrio pyragai, niekada nepublikavau klasikinio sūrio pyrago recepto. Yra buvę riešutų sviesto sūrio pyrago, mėlynių sūkurio sūrio pyrago, „Snickers“ sūrio pyrago, moliūgo sūkurio sūrio pyrago, citrinų sūrio pyrago, karamelinio sūrio pyrago su riešutais ir „Amaretto“ sūrio pyrago. Be to, daugiau sūrio pyragų receptų rasite mano išleistose kulinarinėse knygose. Tai daug sūrio pyragų receptų be nė vieno klasikinio sūrio pyrago, iš kurio viskas ir prasideda.
Klasikinis sūrio pyragas man yra kreminis, turtingas ir glotnus. Mano sūrio pyrago receptas nėra toks tankus kaip Niujorko sūrio pyragas, bet jis yra toks pat ypatingas. Jis storas, šilkinis, ir jo dekadentiškumas negali būti paneigtas. Kai įsivaizduoju, kokį skonį turėtų Čandlerio ir Reičelės pavogtas sūrio pyragas, tai būtų šis!
Nors šiame švelniame kulinarijos šedevras nėra jokių gabaliukų, sūkurio ar spalvotų pabarstukų, jis nėra paprastas desertas.
Kaip pagaminti klasikinį sūrio pyragą
Šiam sūrio pyragui jums reikės kelių paprastų ingredientų.
Sūrio pyrago ingredientai
- Grietinėlės sūris: Keturi 230 gramų plytelės pilno riebumo grietinėlės sūrio yra šio pyrago pagrindas. Tai sudaro 900 gramų. Būtinai pirkite plyteles, o ne tepamą sūrio kremą. Dietos sūrio pyrage nėra leidžiamos, todėl nepirkite sumažinto riebumo sūrio!
- Cukrus: 1 puodelis (200 g). Ne tiek daug, turint omenyje, kiek žmonių galite pamaitinti šiuo desertu. Per saldus sūrio pyragas praranda savo charakterį. Naudojant tik vieną puodelį cukraus, šis sūrio pyragas gali išlaikyti puikų rūgštumo ir saldumo balansą, kaip ir turėtų būti klasikinis sūrio pyragas.
- Grietinė: 1 puodelis (240 g). Neseniai išbandžiau sūrio pyrago receptą su 1 puodeliu grietinėlės, tačiau grįžau prie savo originalo. Buvo įdomu išbandyti grietinėlę, manydamas, kad ji suteiks minkštesnį sūrio pyrago tekstūrą. Sūrio pyragas buvo minkštas, bet neturėjo norimo stabilumo ir sodrumo. Jis buvo beveik per kreminis. Grietinė tikrai yra teisingas pasirinkimas.
- Šiek tiek skonio: 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto ir 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių. Citrinos sultys praskaidrina sūrio pyrago skonį, o vanilė visada yra gera idėja.
- Kiaušiniai: 3 dideli kiaušiniai. Įplakite kiaušinius po vieną, kol jie bus tik įmaišyti. Nepersistenkite plakdami tešlą, kai kiaušiniai jau įmaišyti. Tai gali sukelti oro burbuliukus sūrio pyrago tešloje, kurie gali sukelti įtrūkimus ir defliaciją.
Ir kaip visada, įsitikinkite, kad visi sūrio pyrago tešlos ingredientai yra kambario temperatūros, kad tešla liktų glotni, lygi ir greitai susimaišytų. Šalti ingredientai sukuria netolygų ir per daug išplaktą sūrio pyrago tešlą, kas nėra pageidaujama pradžia!
Kaip pagaminti krekerių plutą
Kadangi šio pyrago raktinis žodis yra „klasikinis“, laikomės tradicinės krekerių plutos. Aš sumažinau sviesto kiekį savo originaliame recepte 1 valg. šaukštu. Manau, kad ši pluta išlieka šiek tiek traškesnė. Būtinai gerai sutankinkite plutą ir iš anksto pakepkite ją, kad išvengtumėte drėgmės.
Galite naudoti ir „Oreo“ sausainių plutą. Didelių pakeitimų recepte nereikia, tačiau rekomenduoju lengvai sutepti spyruoklinės formos dugną, nes „Oreo“ plutos linkusios lipti. Arba galite naudoti „Biscoff“ sausainių plutą, jei norite.
Man patinka naudoti mažos matavimo puodelio dugną, kad išlygintumėte plutos mišinį spyruoklinėje formoje. Kalbant apie formą, jums reikės 23 cm arba 25 cm spyruoklinės formos. Spyruoklinė forma turi nuimamas šonus, todėl saugiai atleisite sūrio pyragą be poreikio apversti formą arba vargti, pjaustant pyragą formoje. Spyruoklinės formos gali pratekėti, jei kepate sūrio pyragą vandens vonelėje (daugiau apie tai žemiau!), bet ši konkreti forma yra patikima. Nesusidūriau su pratekėjimo problemomis.
Sūrio pyragas vandens vonelėje
Pažadu, kad vandens vonelė nėra sudėtinga. Viskas, ką darote, tai įdedate spyruoklinę formą į kepimo formą, pripildote ją karštu vandeniu ir kepate. Kodėl, klausiate jūs?
Turiu visą įrašą ir vaizdo pamoką apie „Kaip pagaminti sūrio pyragą vandens vonelėje“.
Matote, sūrio pyragas mėgsta drėgną aplinką. Karšto vandens garai lėtai ir tolygiai pakels sūrio pyragą, sumažindami įtrūkimų riziką paviršiuje. Be to, šis lėtas ir tolygus kepimo metodas padeda išvengti sūrio pyrago nusėdimo atvėsus. Prireiks kelių papildomų minučių paruošti vandens vonelę šiam sūrio pyragui, bet tai verta.
Aušinimas ir šaldymas
Kitas būdas padėti išvengti sūrio pyrago įtrūkimų yra pradėti jį aušinti orkaitėje. Kai sūrio pyragas iškeptas, išjunkite orkaitę, atidarykite dureles ir palikite sūrio pyragą orkaitėje 1 valandai. Staigus ir dramatiškas temperatūros pokytis nėra idealus sūrio pyragui – nuo karštos orkaitės iki šalto paviršiaus. Padarykite viską, kad kontroliuotumėte aplinką, palikdami sūrio pyragą orkaitėje.
Po 1 valandos aušinimo orkaitėje, padėkite jį ant paviršiaus, kad atvėstų. Kai jis atvės, šaldykite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį. Nėra didesnio kantrybės išbandymo, nei šios kelios valandos, kai priversti laukti, kol sūrio pyragas atvės ir tada atvės šaldytuve. Bet kiekviena minutė yra visiškai verta, kai paragaujate pirmojo sultingo kąsnio.
Sūrio pyrago užpilai
Mėgaukitės savo švelniai turtingu sūrio pyragu tokiu, koks yra, arba pridėkite šiek tiek prabangos pasirinkdami užpilus. Man labiausiai patinka sūrio pyragas su vaisiais, todėl patiekiu jį su šiuo paprastu aviečių padažu. Arba galite uždengti naminiais citrinų kremu, šokoladiniu ganache, sūdyta karamele, braškių užpilu, mėlynių padažu arba plakta grietinėle. Būkite kūrybingi arba laikykitės paprastumo. Bet kuriuo atveju, tai sužavės.
Jei tikrai norite pakelti savo užpilus į kitą lygį, išbandykite mano pekano riešutų pyragą arba karamelinį obuolių sūrio pyragą.
Kaip užšaldyti sūrio pyragą
- Atvėsinkite sūrio pyragą ant paviršiaus prieš šaldant. Nereikia šaldyti šaldytuve.
- Užšaldykite spyruoklinėje formoje: Nuimkite išorinį spyruoklinės formos kraštą. Apvyniokite sūrio pyragą su formos dugnu keliais sluoksniais plastikinės plėvelės, tada dar vienu sluoksniu aliuminio folijos.
- Užšaldykite be spyruoklinės formos: Kai sūrio pyragas visiškai atvės, aštriu peiliu atskirkite plutą nuo formos dugno. Atsargiai perstumkite jį ant pergamentinio popieriaus lapo arba naudokite lėkštę. Apvyniokite visa keliais sluoksniais plastikinės plėvelės, tada dar vienu sluoksniu aliuminio folijos.
- Užšaldykite iki 3 mėnesių, tada atitirpinkite šaldytuve per naktį prieš patiekiant.
- Nenaudokite užpilų, kai užšaldote sūrio pyragą. Pridėkite užpilų, tokių kaip plakta grietinėlė arba sūdyta karamelė, kai patieksite sūrio pyragą.