Pepperoni įdaryta vištiena

Pepperoni įdaryta vištiena

Nors aš nesu didelis vištienos gerbėjas, nes man atrodo, kad jos skonis ir tekstūra yra gana nuobodus, tinkamas paruošimas gali paversti ją puikia baltymų šaltiniu, pilnu skonio. Šias vištienos krūtinėles įdariau daug pepperoni ir mocarelos, kurios gali būti šiek tiek sunkios, todėl pasirinkau mažesnę porciją. Planuoju pateikti su daugybe makaronų salotų, kad patiekalas būtų išbaigtas. Tiesą sakant, porcijos dydis nėra toks mažas (apie 113 gramų vištienos, plius pepperoni ir sūris), tačiau dauguma žmonių yra pripratę prie visos vištienos krūtinėlės kaip vienos porcijos. Mano vištienos krūtinėlės buvo maždaug 227 gramų, ir aš perpjausčiau jas per pusę, kad susidarytų keturi 113 gramų gabaliukai. Atrodo maža, tačiau mes esame įpratę prie per didelių porcijų, bet kai prie to pridedate daržovių ir grūdų garnyrą, 113 gramų yra daug. Jei vis tiek norite visos vištienos krūtinėlės, šis receptas vis tiek kainuos tik 1,83 eurus už porciją!

„Pepperoni” įdaryta vištiena yra paprastas būdas paversti nuobodžias vištienos krūtinėles į tai, ko jūsų šeima paprašys vėl ir vėl!

Paruošimas: 15 minučių
Virkite: 30 minučių
Iš viso: 45 minučių

Ingridientai vištienai su įdarytu Pepperoni

  • 450 g be kaulų, be odos vištienos krūtinėlių
  • 57 g mocarela sūrio
  • Apytiksliai 35 g (apie 16 griežinėlių) pepperoni
  • 1 didelis kiaušinis
  • 120 ml universalūs miltai
  • 120 ml duonos trupiniai
  • 6 šaukštai daržovių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Instrukcijos:

  1. Vištienos krūtinėles nupjaukite nuo didelių riebalų gumulėlių, kurie dar gali būti prilipę. Kiekvieną krūtinę perpjaukite per pusę įstrižai, kad susidarytumėte dvi deimanto formos dalis. Mažu aštriu peiliu įpjaukite kišenę kiekvienos krūtinėlės šone.
  2. Į kiekvieną vištienos gabalėlį įdarykite apie 14 g sūrio ir maždaug 4 riekelių pepperoni. Kiekvieną gabalėlį lengvai pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir išklokite kepimo skardą aliuminio folija. Pradėkite kaitinti didelę keptuvę su 6 šaukštais augalinio aliejaus ant vidutinės / didelės ugnies.
  4. Surinkite tris negilius indus: į vieną suberkite miltus, į kitą – kiaušinį, į trečią – duonos trupinius. Kiaušinį išplakite iki vientisos konsistencijos (įpylus 1/2 šaukštelio vandens, jį sulaužysite).
  5. Po vieną kiekvieną vištienos gabalėlį pabarstykite miltais, tada kiaušinį, tada duonos trupinius. Naudokitės rankomis, kad atvira kišenės pusė būtų uždaryta, o įdarai liktų viduje.
  6. Išbandykite keptuvėje esantį aliejų, kad pamatytumėte, ar jis pakankamai karštas, įmesdami nedidelį žiupsnelį duonos trupinių. Į keptuvę sudėkite visus keturis vištienos gabalėlius ir kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės rudos spalvos ir traškūs.
  7. Kai išimsite vištienos gabalėlius iš keptuvės, perkelkite juos į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Baigti kepti vištieną apie 25 minutes. Išimkite iš orkaitės ir patiekite iš karto!