Maistas Belgijoje: 8 belgiški maisto produktai, kurie suvilios jūsų skonio receptorius

Maistas Belgijoje: 8 belgiški maisto produktai, kurie suvilios jūsų skonio receptorius

Jei iš savo paskutinės kelionės į Belgiją susidariau vieną bendrą įspūdį, tai yra tai, kad jiems patinka jų maistas ir jo daug. Jie gali būti maža šalis, bet jie tikrai turi didelį apetitą. Juos domina ne tik kiekis, bet ir aistringai gaminimo kokybė, todėl daugelis žmonių sako, kad belgiškas kulinaras su prancūzų subtilumu, bet patiekia vokiško dydžio porcijas! Belgija ne tik gamina visame pasaulyje žinomą alų ir šokoladą, bet ir gamina daugybę patiekalų, panašių į šalį. Galite lengvai valgyti Belgijoje, todėl čia yra 8 maisto produktai, kuriuos galite išbandyti apsilankę. (Ir geriausias dalykas yra tai, kad galite jį nuplauti vienu iš jų neįtikėtino belgiško alaus…)

  1. Belgiškos bulvytės- Belgijoje tai vadinti prancūzišku mailius yra visiška ir visiška šventvagystė, todėl jei norite išvengti konfliktų, būtinai laikykitės „keplys“ arba „belgiškas mailius“. Belgai yra labai saugūs ir didžiuojasi tobulo kepimo menu – tobulas pjūvis, tobula aliejaus temperatūra, tobulos bulvės, duokite belgui minutę pakalbėti apie kepinį ir jie bus tokie pat aistringi kaip airiai. yra su bulvėmis… Matyt, belgiško mailiaus apibrėžimas – šviežiai supjaustytas ir netaisyklingos formos, keptas du kartus, purus viduje ir traškus išorėje, bent 10 mm storio, patiekiamas popieriniame kūgiame. O, ir jie nesupras, kodėl tu nori juos aptepti actu… patikėk manimi, mane sutiko labai sutrikęs ir tuščias žvilgsnis.
  2. Dešra- Belgai kaip jų dešra, aišku! Ardėnų regionas yra gerai žinomas dėl sūdytų ir paruoštų mėsos gaminių, įskaitant kumpį, dešras, terrines ir paštetus.
  3. Midijos- Midijos arba „moules“ yra ikoninis maistas ir dažniausiai būna dideliame puode su… atspėk, ką… bulvyčių šonine. Jų būna įvairių – natūralių, česnakinio kremo pavidalu arba populiariausias būdas yra „moules marinier“ su baltuoju vynu, askaloniniais česnakais, petražolėmis ir sviestu.
  4. Vafliai– Štai jums šiek tiek istorijos – vaflius pristatė Maurice’as Vermerschas iš Belgijos ir patiekė su grietinėle ir braškėmis. Vafliai buvo didžiulis amerikiečių hitas po 1964 m. Niujorko pasaulinės parodos ir yra populiarus iki šiol, nors valstijose jie dažnai juos valgo su klevų sirupu. Belgiškų vaflių tinklelio raštas yra daug aukštesnis, lengvesnis ir didesnis nei kitų vaflių, o Belgijoje yra keletas rūšių, įskaitant Briuselio vaflį, Lježo vaflį ir stroopwafelį.
  5. Belgiškas šokoladas- Jei yra vienas maistas, kurio negalite išvengti Belgijoje, tai belgiškas šokoladas. Belgijos gamina geriausią šokoladą pasaulyje, o praline yra populiariausias pasirinkimas. Turėsite mažai galimybių pažaboti savo smaližius su šiais gurmaniškais šokoladais, kurie ir šiandien dažniausiai gaminami rankomis. Prieš pirkdami galite apsilankyti šokolado parduotuvėse ir surengti degustaciją. Belgija per metus pagamina 172 000 tonų šokolado, parduodamo daugiau nei 2 130 Belgijos šokolado parduotuvių.
  6. Friterie- Keptuvės yra visur Belgijoje ir būtina paragauti, jei lankysitės. Keptuvės yra greito maisto užkandžiai, kaip jūs atspėjote… bulvytės ir įvairūs gruzdinti dalykai. Galima kepti Frikandel, mėsos kukulius, sūrį, kroketus ir mėsainius. Maistas tiekiamas su įvairiais padažais, įskaitant kečupą, majonezą ir tartaro padažą.
  7. Paštetas- Tikriausiai esate girdėję apie Briuselio paštetą – švelnų kiaulienos kepenėlių paštetą, skanų ant šiek tiek paskrudintos duonos. Paštetas yra pasta, pagaminta iš maltos mėsos ir riebalų, o populiarūs paštetai yra antiena ir kiauliena. Belgijoje jis gali būti kepamas tokioje plutoje kaip pyragas, vadinamas paštetas en croûte arba kepti terine.