Šiam receptui nereikia naudoti laukinių ryžių, nors jie suteikia tikrai gražią tekstūrą. Balta arba ruda tikrai tiks. Žr. žingsnis po žingsnio nuotraukas, kaip reguliuoti baltųjų arba rudųjų ryžių virimą.
Jei nemėgstate kreminės sriubos (šios ne super kreminės), galite praleisti pieno mišinį recepto pabaigoje ir vietoj jo naudoti vištienos sultinį. Tada gausite skanią skaidraus sultinio vištienos ir ryžių sriubą. Turite pasirinkimų!
Taip pat panaudojau morkas ir salierus, kurių prieš porą savaičių liko iš šio recepto. Aš tiesiog išvaliau ir supjaustiau visą krūvą, o pusę užšaldžiau, kad galėčiau naudoti vėliau. Džiaugiausi, kad šiandien nereikėjo lupti ir kapoti!
Ingridientai
- 1 vidutinio dydžio geltonas svogūnas (0,56 EUR)
- 1 valgomasis šaukštas malto česnako (0,24 EUR)
- 225 g morkų, supjaustytų griežinėliais (0,39 EUR)
- 1/2 kekės salierų, supjaustytų (0,79 EUR)
- 450 g vištos krūtinėlės (1,99 EUR)
- 1 visas lauro lapas (0,15 EUR)
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio (0,05 EUR)
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių (0,05 EUR)
- Malti pipirai pagal skonį (0,05 EUR)
- 1-2 arbatiniai šaukšteliai druskos pagal skonį (0,05 EUR)
- 1 puodelis laukinių ryžių mišinio (1,37 EUR)
- 6 puodeliai vandens (0,00 EUR)
- 1/3 kekės šviežių petražolių (0,26 EUR)
- 2 valgomieji šaukštai sviesto (0,10 EUR)
- 2 valgomieji šaukštai universalių miltų (0,02 EUR)
- 2 puodeliai nenugriebto pieno (1,07 EUR)
Instrukcijos
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Tuo tarpu susmulkinkite svogūną (jei naudojate šviežią, o ne susmulkintą česnaką, susmulkinkite). Į karštą aliejų suberkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite, kol suminkštės (5 min.).
- Jei naudojate šviežias morkas ir salierus, nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais, kol svogūnai keps. Sudėkite juos į puodą ir kepkite dar apie 5 minutes.
- Į puodą įdėkite vištienos krūtinėlę (visą), lauro lapą, raudonėlį, čiobrelius, maltus pipirus, sausus ryžius ir 6 puodelius vandens. Dar nedėkite druskos. Puodą užvirinkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir leiskite virti vieną valandą.
- Valandos pabaigoje pradėkite gaminti kreminį pieno mišinį. Mažame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto. Kai jis visiškai ištirps, supilkite 2 šaukštus universalių miltų. Virkite ir maišykite sviesto ir miltų mišinį dvi minutes. Supilkite pieną ir leiskite jam užvirti, retkarčiais paplakite, kad neapdegtų dugnas. Kai tik jis užvirs, jis šiek tiek sutirštės.
- Vištienos gabalėlius atsargiai išimkite iš sriubos ir susmulkinkite arba susmulkinkite peiliu bei šakute. Nuplaukite ir supjaustykite petražoles. Į sriubą įpilkite petražolių ir sutirštinto pieno mišinio. Pagardinkite druska pagal skonį. Naudojau apie 2 šaukštelius druskos, bet pradėkite nuo trupučio ir pridėkite daugiau, jei reikia. Šiuo metu aš taip pat įdėjau šiek tiek daugiau pipirų. Patiekite karštą!
Patiekiant šią sriubą, galite mėgautis jos turtingu skoniu ir tekstūra, o taip pat pasirinkti kreminį ar skaidrų sultinį pagal savo skonį. Skanaus!