Klasikinis citrinų merengės pyrago receptas

Klasikinis citrinų merengės pyrago receptas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-03-25

Klasikinis naminis citrinų merengės pyragas su trimis tobulais sluoksniais: trapus pyrago pagrindas, kreminė citrinų įdaras ir puri merengė. Kai citrinos yra sezono metu, negaliu atsispirti keletui mano mėgstamų citrinų receptų (įskaitant citrinų keptą sūrio pyragą, citrinų ir kokoso gabalėlį bei kreminius citrinų trupinius)… ir, žinoma, šis klasikinis citrinų merengės pyragas visada yra mano sąrašo viršuje!

Ingredientų sąrašas

Yra 3 skanūs sluoksniai citrinų merengės pyrage Pagrindui:

  • miltai
  • cukraus pudra
  • svieto
  • kiaušinio tryniai

Citrinų įdarui:

  • cukrus
  • krakmolas
  • citrinų žievelė
  • citrinų sultys
  • vanduo
  • svietas
  • kiaušinio tryniai
  • kiaušinis

Merengui:

  • kiaušinio baltymai
  • cukrus
  • krakmolas

Citrinų merengės pyrago gaminimo procesas

1 žingsnis – Pagrindo paruošimas

Paruoškite pagrindą sumaišydami ingredientus maisto smulkintuve arba termomikse, kol masė taps trupine. Minkyti į rutulį, apvynioti plastikine plėvele ir dėti į šaldytuvą 10 minučių. Įspauskite tešlą į pyrago formą (su nuimamu dugnu) ir su šakute pradurkite dugną. Dėkite į šaldiklį dar 20 minučių.

2 žingsnis – Aklo kepimo tešla

Išimkite formą iš šaldiklio ir įdėkite kepimo popieriaus lapą bei kepimo svorius (žr. patarimus žemiau). Kepkite 15 minučių arba kol taps auksinės spalvos.

3 žingsnis – Citrinų įdaro gaminimas

Įdėkite cukrų, krakmolą, citrinų žievelę, citrinų sultis ir vandenį į puodą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kol sutirštės. Išimkite iš ugnies ir naudokite plakiklį, kad įmaišytumėte supjaustytą svietą, kiaušinio trynius ir kiaušinį. Vėl dėkite ant viryklės ir virkite, kol masė gerokai sutirštės ir ‘plaukia’ nuo plakiklio dideliais gabalais.

4 žingsnis – Merengės gaminimas

Plakite kiaušinio baltymus dideliame dubenyje, kol susidarys minkšti pikai. Lėtai įmaišykite krakmolą ir cukrų ir toliau plakite.

5 žingsnis – Pyrago kepimas

Ant citrinų įdaro uždėkite merengę, pradedant nuo krašto ir dirbant link vidurio. Kepkite 20 minučių arba kol lengvai paruduos.

Aklo kepimo tešla

Aklo kepimo tešla yra procesas, kai tešla iš dalies kepama prieš dedant skystą įdarą. Tai leidžia tešlos paviršiui užsandarinti, kad skystis neprasiskverbtų ir nesugadintų pagrindo. Aklo kepimo metu reikia naudoti kepimo svorius (kuriuos galima įsigyti daugelyje parduotuvių), arba galite uždėti kepimo popieriaus lapą ant tešlos ir užpilti ryžius. Išimkite ir išmeskite kepimo popierių ir ryžius, kai tešla bus iškepusi. Svoriai neleidžia tešlai ‘burbuoti’ ar formuotis dideliems gumulams kepant.

Citrinų merengės pyrago laikymas

Po kepimo pyragas turi atvėsti formoje 30 minučių. Tada jį galima išimti iš formos ir dar 1 valandą atvėsti kambario temperatūroje. Jei pyragas bus vartojamas per 2 valandas, jį galima laikyti kambario temperatūroje. Tačiau po šio laiko citrinų merengės pyragas turi būti laikomas hermetiškame inde šaldytuve ir suvartotas per 2-3 dienas.

DUK

Kodėl reikia aklo kepimo tešlos?

Aklas tešlos kepimas neleidžia jai tapti minkšta, kai dedamas citrinų įdaras. Tai sandarina tešlos paviršių, kad skystas įdaras neprasiskverbtų.

Kodėl mano citrinų merengės pyragas ‘veria’?

Citrinų merengės pyragai pradeda ‘verkti’ arba tapti šiek tiek skysti po šaldymo. Nereikia šaldyti citrinų merengės pyrago, jei jį ketinate patiekti per 1-2 valandas po kepimo, tačiau po to laiko jis turi būti šaldomas.

Ar turėčiau laikyti citrinų merengės pyragą šaldytuve?

Taip, jis turi būti laikomas šaldytuve hermetiškame inde. Jis gali būti kambario temperatūroje per 1-2 valandas po kepimo, tačiau vėliau turi būti šaldomas.

Kiek laiko citrinų merengės pyragas laikysis?

Laikant hermetiškame inde šaldytuve, pyragas laikysis 2-3 dienas.

Ar galiu naudoti lime vietoj citrinų?

Taip, žinoma! Lime taip pat puikiai tinka šiame recepte! NORITE DAR DAUGIAU SKANIŲ RECEPTŲ? Užsiprenumeruokite mano naujienlaiškį arba sekite mane Facebook’e ar Instagram’e. Ir jei mėgstate kepti, kviečiame prisijungti prie mano Facebook virimo klubo grupės arba užsiprenumeruoti mano YouTube kanalą.