EBIZ.LT
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Home Įdomu

Kepti koldūnai – traškus skanėstas su nostalgišku skoniu

Evelina Jakutytė Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-07-28
Kategorija Įdomu
0
Kepti koldūnai
Share on FacebookShare on Twitter

Kepti koldūnai – tai naujas požiūris į tradicinį lietuvišką patiekalą. Nors dažniausiai esame įpratę koldūnus virti, kepimas suteikia jiems visiškai kitokį charakterį – traškų paviršių, gilesnį skonį ir vizualinį patrauklumą. Tai greitai paruošiamas, bet įspūdį paliekantis patiekalas, kurį galima patiekti kaip pagrindinį valgį arba skanų užkandį.

Kokius koldūnus rinktis kepimui?

Nors kepti galima ir naminius, ir šaldytus parduotuvinius koldūnus, svarbiausia – jų sudėtis ir forma. Geriausiai kepimui tinka:

  • Koldūnai su mėsa (kiauliena, jautiena, vištiena)

  • Koldūnai su grybais ar daržovėmis

    Jus gali sudominti

    Žaliojo stiklo durys: išspręsk klasikinę mįslę

    Žaliojo stiklo durys: išspręsk klasikinę mįslę

    2025-12-07
    50 elniškų kalambūrų, kurie privers tavo širdį suminkštėti

    50 elniškų kalambūrų, kurie privers tavo širdį suminkštėti

    2025-12-07

    Jūsų iPhone gali būti nulaužtas lazeriniu žymekliu: štai kaip

    2025-12-07

    Alergija ar konjunktyvitas? Kaip atskirti šias būkles

    2025-12-07
  • Koldūnai su sūriu – itin traškiam rezultatui

Svarbu, kad koldūnai būtų vientisos formos ir neplyštų kepimo metu. Rekomenduojama juos šiek tiek atitirpinti, jei naudojate šaldytus.

Ingredientai (4 porcijoms)

  • 500 g koldūnų

  • 2–3 šaukštai aliejaus arba sviesto

  • 1 svogūnas

  • 1 česnako skiltelė

  • Druska, pipirai pagal skonį

  • Šviežios petražolės ar krapai (puošimui)

  • Grietinė, jogurtas ar česnakinis padažas patiekimui

Kaip kepti koldūnus?

1. Paruošimas

Jei naudojate šaldytus koldūnus – palikite juos atitirpti kambario temperatūroje bent 20–30 minučių. Per tą laiką pasiruoškite keptuvę ir ingredientus.

2. Kepimas keptuvėje

Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi arba sviestu. Dėkite koldūnus vienu sluoksniu, kad nepriliptų vienas prie kito. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 4–5 minutes iš vienos pusės, kol susidarys graži, auksinė plutelė.

Apverskite ir kepkite dar tiek pat laiko iš kitos pusės. Galite pabaigoje užpilti šlakelį vandens (apie 3 šaukštus) ir uždengti dangčiu – tai padės vidui geriau iškepti ir taps šiek tiek sultingesni.

3. Priedai ir patiekimas

Smulkintą svogūną ir česnaką galite apkepinti toje pačioje keptuvėje – jie suteiks papildomo skonio. Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu arba lengvu padažu, pvz., česnakiniu ar garstyčių.

Alternatyvūs gaminimo būdai

Kepimas orkaitėje

Norint mažiau riebalų, koldūnus galima iškepti orkaitėje. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apipurkškite aliejumi ir kepkite 200°C temperatūroje apie 20–25 minutes, kartais apversdami.

Keptuvėje su sūriu

Paskutinę kepimo minutę pabarstykite tarkuotu sūriu (pvz., mocarela ar čederiu) – susidarys skanus, traškus sūrio sluoksnis.

Azijietiškas stilius

Apkepkite koldūnus su sezamų aliejumi ir sojų padažu, pridėkite žaliųjų svogūnų, šiek tiek imbiero – turėsite azijietišką versiją.

Kada kepti koldūnai tinka geriausiai?

  • Greita vakarienė darbo dieną – paruošiami per 15–20 minučių.

  • Užkandis vakarėliui – patiekti su įvairiais padažais.

  • Pusryčiai po šventės – kartu su kiaušiniu ir daržovėmis.

  • Savaitgalio pietūs – traškus, sotus ir paprastas.

Evelina Jakutytė

Evelina Jakutytė

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.

Susiję Pranešimai

Žaliojo stiklo durys: išspręsk klasikinę mįslę
Žaidimai

Žaliojo stiklo durys: išspręsk klasikinę mįslę

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-12-07
50 elniškų kalambūrų, kurie privers tavo širdį suminkštėti
Įdomu

50 elniškų kalambūrų, kurie privers tavo širdį suminkštėti

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-12-07
Jūsų iPhone gali būti nulaužtas lazeriniu žymekliu: štai kaip
Įdomu

Jūsų iPhone gali būti nulaužtas lazeriniu žymekliu: štai kaip

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-12-07
Kitas įrašas
Smidrai su šonine

Smidrai su šonine – greitai paruošiamas gurmaniškas užkandis

Rekomenduojame

Slovo pacana

Slovo pacana serialas

2024-12-24
trumpi sėkmės palinkejimai

Trumpi sėkmės palinkėjimai: širdingi žodžiai tau

2024-11-19
Mendelejevo lentelė

Mendelejevo lentelė

2024-11-19
Eglės dekoracijos patarimai 2024 metais

Eglės dekoracijos patarimai 2024 metais

2024-10-31
Žaliojo stiklo durys: išspręsk klasikinę mįslę

Žaliojo stiklo durys: išspręsk klasikinę mįslę

2025-12-07
50 elniškų kalambūrų, kurie privers tavo širdį suminkštėti

50 elniškų kalambūrų, kurie privers tavo širdį suminkštėti

2025-12-07
Jūsų iPhone gali būti nulaužtas lazeriniu žymekliu: štai kaip

Jūsų iPhone gali būti nulaužtas lazeriniu žymekliu: štai kaip

2025-12-07
Alergija ar konjunktyvitas? Kaip atskirti šias būkles

Alergija ar konjunktyvitas? Kaip atskirti šias būkles

2025-12-07
Baltas logotipas

Įžvalgų tinklaraštis verslo, technologijų, finansų ir kitomis aktualiomis temomis.

Naujausi įrašai

  • Žaliojo stiklo durys: išspręsk klasikinę mįslę
  • 50 elniškų kalambūrų, kurie privers tavo širdį suminkštėti
  • Jūsų iPhone gali būti nulaužtas lazeriniu žymekliu: štai kaip

Naudinga

  • Būsto paskolos skaičiuoklė
  • Savaitės vardadieniai
  • Vardadieniai rytojaus
  • Vardadieniai šiandien
  • Vardadieniai šiandien ir rytoj
  • Zodiako ženklų suderinamumas

Kita

  • Apie mus
  • Privatumo politika
  • Reklama

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.

Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Apranga
  • Augalai
  • Augintiniai
  • Automobiliai
  • Įdomu
  • Investavimas
  • Kelionių patarimai
  • Namai
  • Patarimai
  • Pinigai

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.