EBIZ.LT
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Home Patarimai

Kaip valgyti midijas, kad atrodytumėte profesionaliai

Aušra Matuzytė Paskelbė Aušra Matuzytė
2025-12-22
Kategorija Patarimai
0
Kaip valgyti midijas, kad atrodytumėte profesionaliai
Share on FacebookShare on Twitter

Valgymas midijų daugeliui kelia klausimų – kaip jas teisingai valgyti, išrankioti iš kiauto ir mėgautis visas skoniu? Tiesą sakant, eksperimentuoti su moliuskais – ir paprasta, ir smagu. Daugelyje jūrų gėrybių restoranų midijos dažnai patiekiamos dubenyje, užlietos kvapniu sultiniu arba padažu, o mėsa slepiasi po sandariai uždaru kiautu. Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti keblu, iš tiesų toks valgymas kupinas malonių atradimų ir skonio.

Midijos – kas jos tokios

Midijos priklauso moliuskų šeimai, taip pat kaip austrės ar kriauklės. Šie vandenų gyventojai aptinkami ir gėluose, ir sūriuose vandenyse, o geriausia jas ruošti vos prieš tai, kai jos dar buvo gyvos. Dėl savybių prisitaikyti aplinkoje ir minimalių priežiūros reikalavimų, midijos laikomos viena tvariausių jūrų gėrybių. Joms nereikia nei papildomo pašaro, nei trąšų, todėl ir kaina dažnai mažesnė už kitas panašias jūrų gėrybes.

Kaip ruošti midijas?

Švelnus midijų skonis puikiai atsiskleidžia, kai jos garinamos arba trumpai verdamos aromatinguose sultiniuose, dažnai naudojant vyną, česnaką, pomidorus ar kitus prieskonius. Tokios midijos išlaiko lengvą sūrumą ir švelnią, lengvai burnoje tirpstančią tekstūrą.

Prieš dedant midijas į puodą, būtina pašalinti jų „barzdeles” – tvirtą, plaušingą giją, kuri jungė moliuską su pagrindu augant. Tai svarbus žingsnis norint mėgautis švariu skoniu.

Jus gali sudominti

Lenkiški drabužiai internetu

Lenkiški drabužiai internetu

2025-12-23
Barbekiu ar barbečiu: kuris pavadinimas teisingas?

Barbekiu ar barbečiu: kuris pavadinimas teisingas?

2025-12-22

Štai kodėl moterų ir vyrų marškinių sagos yra skirtingose pusėse

2025-12-22

Nauja apklausa: sužinokite, kiek laiko iš tikrųjų sutaupysite oro uoste su TSA PreCheck

2025-12-22

Tinkamai termiškai apdorotos midijos turėtų prasižioti. Jei po virimo kai kurios kiautai liko visiškai uždaryti – tokias verčiau atidėti į šalį, nes tai gali būti ženklas, kad jos netinkamos valgymui.

Kaip tinkamai valgyti midijas restorane

Patiekus dubenį karštų midijų su sultiniu, be rankų išsiversti – nepavyks. Tradiciškai midijų kiautą imama į laisvą ranką, tvirtai prilaikant, kad paprasčiau būtų pasiekti mėsą.

Midijų valgymui dažnai duodamas mažas šakutė, tačiau galima pasitelkti ir patį tuščią kiautą kaip mažas žnyples: pirmąją midiją išvalykite šakute ar pirštais, tuomet tą kiautą naudokite likusiųjų mėsai iškrapštyti.

Ištraukus minkštimą, dar vertėtų pamirkyti jį sultinyje – taip išryškės visi skonio niuansai. Tuščius kiautus patogu dėti į tam skirtą dubenėlį, o jei tokio nėra – galite sukrauti juos į lėkštės kraštą.

Valgymo namuose ypatumai

Namuose galima veikti dar laisviau. Valgant rankomis visiškai priimtina, tačiau verta pasirūpinti papildomomis servetėlėmis, nes minkštimas gali būti slidus. Daugeliui patinka po valgio gardžiuotis sultiniu – jį galima išgerti šaukštu, užsisemti su duonos gabalėliu arba tiesiog iš dubenėlio.

Svarbūs patarimai mėgautis skoniu

  • Valgydami venkite stipriai triukšmauti ar slurpti.
  • Kai kurios šalys mėgsta naudoti kiautus kaip įrankį – tai praktiškas ir smagus sprendimas.
  • Nesivaržykite atsiprašyti ar paprašyti papildomų servetėlių ar dubenėlio kiautams.
  • Prie midijų tinka tamsi, traški duona, kuria malonu sumeškerioti likusį sultinį.

Midijų valgymas – ne tik gurmaniškas malonumas, bet ir proga pasimėgauti šviežiais skoniais be streso. Išmokę kelis paprastus judesius, drąsiai galėsite užsisakyti šį patiekalą bet kur ir bet kada.

Aušra Matuzytė

Aušra Matuzytė

Sveiki! Esu Aušra – aistringa maisto mylėtoja ir receptų kūrėja iš Vilniaus. Jau daugiau nei dešimtmetį eksperimentuoju virtuvėje, derinu tradicijas su šiuolaikinėmis tendencijomis ir stengiuosi sukurti patiekalus, kurie džiugina tiek akis, tiek skonio receptorius. 🌿 Mėgstu paprastus, tačiau išskirtinius patiekalus, kurie gali būti lengvai pagaminami ir pritaikomi įvairioms progoms. Nuo kasdienės vakarienės idėjų iki įspūdingų desertų – mano receptai yra sukurti tam, kad įkvėptų jus daugiau laiko praleisti virtuvėje su šypsena. 🥐✨

Susiję Pranešimai

Lenkiški drabužiai internetu
Be kategorijos

Lenkiški drabužiai internetu

Paskelbė Agneta Pusvaškytė
2025-12-23
Barbekiu ar barbečiu: kuris pavadinimas teisingas?
Įdomu

Barbekiu ar barbečiu: kuris pavadinimas teisingas?

Paskelbė Aušra Matuzytė
2025-12-22
Štai kodėl moterų ir vyrų marškinių sagos yra skirtingose pusėse
Apranga

Štai kodėl moterų ir vyrų marškinių sagos yra skirtingose pusėse

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-12-22
Kitas įrašas
Nauja apklausa: sužinokite, kiek laiko iš tikrųjų sutaupysite oro uoste su TSA PreCheck

Nauja apklausa: sužinokite, kiek laiko iš tikrųjų sutaupysite oro uoste su TSA PreCheck

Rekomenduojame

trumpi sėkmės palinkejimai

Trumpi sėkmės palinkėjimai: širdingi žodžiai tau

2024-11-19
Slovo pacana

Slovo pacana serialas

2024-12-24
Mendelejevo lentelė

Mendelejevo lentelė

2024-11-19
Eglės dekoracijos patarimai 2024 metais

Eglės dekoracijos patarimai 2024 metais

2024-10-31
Lenkiški drabužiai internetu

Lenkiški drabužiai internetu

2025-12-23
Barbekiu ar barbečiu: kuris pavadinimas teisingas?

Barbekiu ar barbečiu: kuris pavadinimas teisingas?

2025-12-22
Štai kodėl moterų ir vyrų marškinių sagos yra skirtingose pusėse

Štai kodėl moterų ir vyrų marškinių sagos yra skirtingose pusėse

2025-12-22
Nauja apklausa: sužinokite, kiek laiko iš tikrųjų sutaupysite oro uoste su TSA PreCheck

Nauja apklausa: sužinokite, kiek laiko iš tikrųjų sutaupysite oro uoste su TSA PreCheck

2025-12-22
Baltas logotipas

Įžvalgų tinklaraštis verslo, technologijų, finansų ir kitomis aktualiomis temomis.

Naujausi įrašai

  • Lenkiški drabužiai internetu
  • Barbekiu ar barbečiu: kuris pavadinimas teisingas?
  • Štai kodėl moterų ir vyrų marškinių sagos yra skirtingose pusėse

Naudinga

  • Būsto paskolos skaičiuoklė
  • Savaitės vardadieniai
  • Vardadieniai rytojaus
  • Vardadieniai šiandien
  • Vardadieniai šiandien ir rytoj
  • Zodiako ženklų suderinamumas

Kita

  • Apie mus
  • Privatumo politika
  • Reklama

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.

Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Apranga
  • Augalai
  • Augintiniai
  • Automobiliai
  • Įdomu
  • Investavimas
  • Kelionių patarimai
  • Namai
  • Patarimai
  • Pinigai

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.