Reklama

Ką reiškia užblokuoti žmogų socialiniuose tinkluose

Ką reiškia užblokuoti žmogų socialiniuose tinkluose

Socialiniai tinklai dažnai tampa vieta, kurioje kaupiame daug nereikalingų pažinčių, o laikui bėgant kai kuriuos kontaktus norisi ištrinti ar prislopinti. Nors sprendimas užblokuoti kitus gali atrodyti sudėtingas, tam nereikia ieškoti priežasčių – svarbiausia žinoti, kokius pokyčius toks veiksmas atneš ir kokie yra skirtingų platformų ypatumai.

Reklama

Blokavimo pasekmės socialiniuose tinkluose

Kiekvienas socialinis tinklas skirtingai sprendžia, ką leidžia ir draudžia blokuotiems asmenims. Nors pagrindinis tikslas – užtikrinti jūsų privatumą ir ramybę internete, skirtingos platformos įveda savitus apribojimus.

Reklama

Facebook blokavimas: ką verta žinoti

Pasirinkus blokuoti ką nors šioje platformoje, ta paskyra nebegalės matyti jūsų profilio, rašyti žinučių, žymėti jūsų nuotraukose ar pristatyti jums įvykių bei grupių kvietimų. Net ir anksčiau buvę draugai po blokavimo automatiškai pašalinami iš jūsų draugų sąrašo.

Jei nenorite visiškai nutraukti ryšio, tačiau norisi rečiau matyti tam tikro žmogaus įrašus, galite pasirinkti mažiau radikalias priemones – išjungti jo naujienų rodymą (pavyzdžiui, karts nuo karto padaryti pertrauką nuo tam tikro žmogaus turinio). Taip išlieka draugystė, bet sumažėja nepageidaujamo turinio kiekis.

Reklama

Instagram blokavimo ypatybės

Blokuotas žmogus šiame tinkle daugiau nebegalės peržiūrėti jūsų profilio, publikacijų ir istorijų. Apie tai, jog jį užblokavote, pranešimų nesiunčiama, todėl blokavimo priežastys liks nežinomos.

Reklama

Jei blokuotas asmuo bandys paminėti jus viešoje žinutėje ar komentare, tie paminėjimai nebebus rodomi jūsų veikloje. Svarbu paminėti, kad visi iki tol padaryti komentarai ar „patinka“ ženklai lieka. Norėdami visiškai panaikinti jų buvimą, turite tai padaryti rankiniu būdu savo įrašuose.

Tiems, kurie nori tik sumažinti matomą turinį, galima pasinaudoti įrašų arba istorijų slopinimo (muting) funkcija. Tokiu būdu istorijos nebebus rodomos sąrašo viršuje ir automatiškai neleisis, kai žiūrite kitų istorijas.

Reklama

Twitter blokavimo funkcija

Šiame tinkle blokavimas reiškia, kad pažymėta paskyra nebegalės jūsų sekti ar žiūrėti jūsų naujausių pranešimų tiesiogiai. Taip pat ir jūs negalėsite matyti jos įrašų savo sraute. Skirtingai nei kituose tinkluose, blokuota paskyra gali suprasti, kad buvo užblokuota – jei bandys apsilankyti jūsų profilyje, bus apie tai informuota.

Reklama

Vis dėlto verta prisiminti, jog jei jūsų „Twitter“ profilis yra viešas, blokavimas visiškai neapsaugo nuo profilio peržiūros. Tokiu atveju neregistruoti vartotojai arba tie, kurie naudojasi trečiųjų šalių įrankiais, vis dar gali matyti jūsų žinutes.

Be blokavimo, „Twitter“ siūlo ir mažiau pastebimus būdus sustabdyti nemalonią sąveiką, pavyzdžiui, nutildyti (mute) tam tikro vartotojo pranešimus – tuomet nebegausite jokių žinučių ar pranešimų iš to kontakto.

Kaip pasirinkti tinkamiausią sprendimą?

  • Jei norite visiškai nutraukti bendravimą ir nematyti kitos pusės veiklos, blokavimas yra efektyviausia priemonė.
  • Jei tiesiog norite sumažinti tam tikro vartotojo turinio rodymą, išbandykite slopinimo (muting) arba pertraukų funkcijas.
  • Visada verta pasitikrinti pasirinktos platformos nustatymus ir galimus veiksmų padarinius prieš priimant sprendimą užblokuoti ką nors.

Bet kuriuo atveju, socialinių tinklų valdymas – jūsų rankose. Svarbiausia, kad jaustumėtės saugiai ir patogiai virtualioje aplinkoje.

Reklama