Hamburgeriai jau daug metų yra tarp populiariausių pasaulio patiekalų, o įvairūs rekordai siekiami ne tik dėl valgymo greičio, bet ir dėl įspūdingų porcijų dydžių. Vienas iš neįtikėtiniausių pavyzdžių – itin masyvus burgeris, kuris jau pelnė pasaulio rekordą kaip didžiausias komerciškai parduodamas mėsainis.
Didžiausio burgerio rekordas
Detroito priemiesčio restoranas vieną savo patiekalą pakėlė į neregėtas aukštumas. Jie iškepė mėsainį, kurio svoris siekė net 1 774 svarus! Šis burgeris tapo nauju pasaulio rekordininku ir šiandien laikomas didžiausiu mėsainiu, kurį galima nusipirkti restorane.
Kokia buvo burgerio sudėtis?
Šio gigantiško patiekalo ruošimas prasidėjo nuo 2 000 svarų jautienos – kepant jos kiekis sumažėjo iki 1 774 svarų. Ant šio milžiniško maltos mėsos „pado” buvo dedama apie 300 svarų daržovių ir sūrio – svogūnai, agurkėliai, salotos ir gausybė sūrio sluoksnių. Visa tai įdėta į specialiai užsakytą, net 250 svarų sveriančią bandelę.
Kelių dienų pasiruošimas ir speciali įranga
Tam, kad toks gigantas būtų iškeptas tolygiai, reikėjo ne tik įspūdingų ingredientų, bet ir specialaus sprendimo – buvo suprojektuota ir pagaminta milžiniška orkaitė, kuri primena krovininį konteinerį. Tik tokiame įrenginyje telpa kone pusantro metro skersmens burgeris.
Tęsiama rekordinė tradicija
Šis restoranas jau ne kartą nustebino pasaulį savo stulbinamais pasiekimais. Jau anksčiau jie keletą metų iš eilės kepė didžiausius pasaulio mėsainius, prasidėjusius nuo 134 svarų, vėliau didindami rekordą iki 164, 185 ir 319 svarų. Tačiau pastarasis burgeris visus ankstesnius pasiekimus paliko už nugaros.
Ką reikia žinoti norint įsigyti didžiausią burgerį?
Norintys paragauti šio burgerio turi gerai pasiruošti. Užsakymas priimamas bent trijų dienų išankstiniu įspėjimu, o kaina siekia 7 799 dolerius. Be to, dėl paties mėsainio dydžio, jam transportuoti prireiktų net krautuvo – tradicinės priemonės čia nebepakaks.
Netikite, kad tai įmanoma?
Nors šis rekordinis mėsainis skamba tarsi iš pasakos, restoranas juos kepti gali oficialiai. Visgi daugumai burgerių mėgėjų toks iššūkis atrodo per didelis, todėl galima išbandyti ir nedideles, bet gardžias mėsainių receptų variacijas namuose.













