EBIZ.LT
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai

Cukinijos žiemai: skirtingi būdai

Visockis Paskelbė Visockis
2024-09-02
Kategorija Receptai
0
Cukinijos žiemai: skirtingi būdai

Two fresh zucchini on a wooden cutting board on white background

Share on FacebookShare on Twitter

Cukinijos yra vienos universaliausių daržovių, tinkamos įvairiausiems skaniems ir gardiems receptams. Jei esate jų mėgėjas, jus nudžiugins žinia, kad yra būdų, kaip išsaugoti cukinijas žiemai. Jei nenorite atsisakyti malonumo skanauti cukinijas šaltuoju metų laiku, verta sužinoti metodus ir gudrybes, kaip jas geriausiai išlaikyti. Yra daug receptų, kuriuos galite išbandyti su cukinijomis – jie lengvi, todėl puikiai tinka norint išlaikyti gerą formą, ir paprastai paruošiami!

Štai kaip išsaugoti cukinijas žiemai!

Kaip išsaugoti cukinijas žiemai: cukinijos aliejuje

Cukinijos puikiai tinka konservavimui aliejuje, todėl jas galite valgyti žiemą, tiek ruošiant greitą vakarienę, tiek naudoti kaip užkandį kartu su sūriu ar vytinta mėsa, arba kaip garnyrą prie virto ar kepto maisto. Gerai nusausintos cukinijos taip pat puikiai tinka pica, bruschettai, sumuštiniams ar pyragams! Norėdami paruošti cukinijas aliejuje, jums reikės: 1 kg cukinijų, 2 litrų baltojo vyno acto, alyvuogių aliejaus, 5 česnako skiltelių, petražolių, 3-4 čili pipirų ir šiek tiek druskos.

Pirmiausia nuplaukite cukinijas, nupjaukite galus ir supjaustykite riekelėmis. Užvirinkite actą su trupučiu druskos, ir kai jis užvirs, sudėkite cukinijas, virkite apie dešimt minučių, tada nusausinkite ir padėkite išdžiūti ant audinio. Kai cukinijos išdžius, išdėliokite jas į švarius ir sterilizuotus stiklainius, sluoksniuodami kartu su česnaku, susmulkintomis petražolėmis ir čili pipiru. Tada užpilkite alyvuogių aliejumi ir gerai užsukite stiklainius. Įdėkite audeklą į puodą, padėkite ant jo stiklainius, užpilkite vandeniu ir virkite apie 40 minučių. Po to išjunkite kaitrą ir leiskite vandeniui atvėsti, prieš išimdami stiklainius. Palaukite mėnesį, kol galėsite mėgautis cukinijomis aliejuje.

Jus gali sudominti

Serialas „Frasier“ sugrįžta: ką jau žinome apie atgaivinimą

Serialas „Frasier“ sugrįžta: ką jau žinome apie atgaivinimą

2025-09-17
Štai kodėl mokykliniai autobusai visada geltoni

Štai kodėl mokykliniai autobusai visada geltoni

2025-09-17

Beveik 5 milijonus žvakių atšaukianti „Target“: svarbiausia informacija pirkėjams

2025-09-17

Kodėl Kinijoje nerasite kinų maisto dėžučių išsinešimui

2025-09-17

Kaip išsaugoti cukinijas žiemai: užšaldymas

Norėdami išsaugoti cukinijas žiemai, taip pat galite jas užšaldyti, kad galėtumėte bet kada jomis mėgautis. Kaip tai padaryti? Gerai nuplaukite cukinijas ir nusausinkite ant rankšluosčio, tada nupjaukite galus ir supjaustykite. Sudėkite gabaliukus ant padėklo ir padėkite į šaldiklį 8-10 valandų. Po to padalinkite cukinijas į maisto maišelius, kuriuos uždarysite ir laikysite šaldiklyje. Užšaldytas cukinijas galite naudoti tiesiogiai savo receptams!

Kaip išsaugoti cukinijas žiemai: džiovinimas

Taip pat galite pasirinkti cukinijas išdžiovinti, kad išsaugotumėte jas žiemai. Šiuo atveju reikia nuplauti cukinijas, nupjauti galus ir supjaustyti riekelėmis. Tada sudėkite jas ant padėklo, kad jos nesusiliestų, ir padėkite ant saulėtos balkono ar terasos vietos, kad kelias dienas išdžiūtų saulėje (nepamirškite kartais apversti ir naktį įnešti į vidų). Kai jos gerai išdžius, sudėkite į popierinį maišelį ir naudokite žiemą visiems savo receptams.

Visockis

Visockis

Susiję Pranešimai

Serialas „Frasier“ sugrįžta: ką jau žinome apie atgaivinimą
Įdomu

Serialas „Frasier“ sugrįžta: ką jau žinome apie atgaivinimą

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-09-17
Štai kodėl mokykliniai autobusai visada geltoni
Įdomu

Štai kodėl mokykliniai autobusai visada geltoni

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-09-17
Beveik 5 milijonus žvakių atšaukianti „Target“: svarbiausia informacija pirkėjams
Įdomu

Beveik 5 milijonus žvakių atšaukianti „Target“: svarbiausia informacija pirkėjams

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-09-17
Kitas įrašas
Kaip sukurti sėkmingą internetinį verslą Lietuvoje

Kaip sukurti sėkmingą internetinį verslą Lietuvoje

Rekomenduojame

trumpi sėkmės palinkejimai

Trumpi sėkmės palinkėjimai: širdingi žodžiai tau

2024-11-19
Darbas namuose: vokų klijavimas – ar verta pradėti?

Darbas namuose: vokų klijavimas – ar verta pradėti?

2025-07-27
Mendelejevo lentelė

Mendelejevo lentelė

2024-11-19
Didžiausi oro uostai Europoje

Didžiausi oro uostai Europoje

2024-11-25
Serialas „Frasier“ sugrįžta: ką jau žinome apie atgaivinimą

Serialas „Frasier“ sugrįžta: ką jau žinome apie atgaivinimą

2025-09-17
Štai kodėl mokykliniai autobusai visada geltoni

Štai kodėl mokykliniai autobusai visada geltoni

2025-09-17
Beveik 5 milijonus žvakių atšaukianti „Target“: svarbiausia informacija pirkėjams

Beveik 5 milijonus žvakių atšaukianti „Target“: svarbiausia informacija pirkėjams

2025-09-17
Kodėl Kinijoje nerasite kinų maisto dėžučių išsinešimui

Kodėl Kinijoje nerasite kinų maisto dėžučių išsinešimui

2025-09-17
Baltas logotipas

Įžvalgų tinklaraštis verslo, technologijų, finansų ir kitomis aktualiomis temomis.

Naujausi įrašai

  • Serialas „Frasier“ sugrįžta: ką jau žinome apie atgaivinimą
  • Štai kodėl mokykliniai autobusai visada geltoni
  • Beveik 5 milijonus žvakių atšaukianti „Target“: svarbiausia informacija pirkėjams

Naudinga

  • Būsto paskolos skaičiuoklė
  • Savaitės vardadieniai
  • Vardadieniai rytojaus
  • Vardadieniai šiandien
  • Vardadieniai šiandien ir rytoj
  • Zodiako ženklų suderinamumas

Kita

  • Apie mus
  • Privatumo politika
  • Reklama

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.

Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Apranga
  • Augalai
  • Augintiniai
  • Automobiliai
  • Įdomu
  • Investavimas
  • Kelionių patarimai
  • Namai
  • Patarimai
  • Pinigai

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.