Verslas namuose: net 19 idėjų

Verslas namuose: net 19 idėjų

Dėl verslų vis dažniau persikeliančių į internetą, pradėti verslą namuose tapo daug lengviau. Nesvarbu, ar planuojate pradėti verslą kaip papildomą veiklą šalia savo pagrindinio darbo, ar siekiate visiškai pakeisti karjerą, šiuo metu yra daugybė būdų, kaip pradėti pelningą verslą iš namų. Šiame straipsnyje pateikiamos devyniolika verslo idėjų, kurios gali tapti įkvėpimu jūsų verslo pradžiai, atitinkančios jūsų įgūdžius, interesus ir biudžetą.

1. Virtualaus asistento verslas

Virtualūs asistentai (VA) padeda verslo savininkams ir vadovams valdyti kasdienius darbus. Jie siūlo paslaugas už valandinį arba paketinį mokestį. Virtualaus asistento paslaugos gali apimti tinklaraščių rašymą, socialinių tinklų valdymą, kelionių organizavimą ir susitikimų planavimą. Norėdami tapti efektyviu VA, turite būti organizuoti ir mokėti patenkinti klientų poreikius.

Pradėti virtualaus asistento verslą nereikalauja jokių pradinės investicijų, jums tereikia kompiuterio ir interneto ryšio. Daugelis VA pirmuosius klientus randa prisijungę prie socialinių tinklų mažųjų verslų grupių arba pasinaudodami laisvai samdomų darbuotojų platformomis, tokiomis kaip „Upwork“ ,,Paslaugos.lt” ar „Fiverr“.

2. Įdarbinimo agentūra

Įdarbinimo ar personalo atrankos agentūros ieško geriausių kandidatų kitų kompanijų laisvoms darbo vietoms užpildyti. Kadangi įdarbinimas ir personalo valdymas yra daug laiko reikalaujantis procesas, daugelis įmonių yra pasirengusios sumokėti įdarbinimo specialistams, kurie randa tinkamus darbuotojus jų atviroms pozicijoms.

Įdarbinimo agentai paprastai gauna nuo 10 iki 20 procentų už įdarbinto darbuotojo metinį atlyginimą. Pavyzdžiui, jei agentas randa kandidatą, kurio metinis atlyginimas siekia 70 000 eurų, o jo komisinis mokestis yra 10 proc., agentas uždirbs 7 000 eurų. Alternatyviai, agentai gali būti apmokami už valandas, kuriomis jų įdarbinti kandidatai dirba (dažniausiai trumpalaikėms sutartinėms pozicijoms).

Nors įdarbinimo agentūros tradiciškai veikdavo fizinėse patalpose, dabar dauguma jų veikia nuotoliniu būdu, todėl šią veiklą galima vykdyti iš namų. Norint pradėti, būtina susipažinti su įdarbinimo procesais ir būti pasirengusiam skirti daug laiko verslo klientų ir ieškančiųjų darbo paieškai šaltųjų skambučių ir el. laiškų kampanijomis.

3. Šunų dienos priežiūros centras

Jei mylite gyvūnus ir turite pakankamai erdvės namuose, galite apsvarstyti šunų dienos priežiūros centro įkūrimą. Vidutiniškai šunų priežiūros centrai uždirba nuo 20 iki 45 eurų per dieną už vieną šunį. Taigi, jei galite prižiūrėti keturis šunis už 25 dolerius per dieną, per dieną galite uždirbti 100 eurų.

Be dienos priežiūros paslaugų, daugelis šunų priežiūros centrų uždirba papildomai siūlydami papildomas paslaugas, tokias kaip šunų mokymas, maudymas ar kirpimas. Jei planuojate plėsti savo paslaugų spektrą, verta apsvarstyti atitinkamus sertifikatus ir kursus, kurie suteiks jūsų klientams didesnį pasitikėjimą.

Kaip ir bet kurio kito verslo atveju, jums reikės svetainės, kad potencialūs klientai galėtų rasti jūsų verslą internete.

4. Nekilnojamojo turto priežiūros paslaugos

Jei gyvenate vietovėje, kur yra daug poilsio ar antrinių namų, ir turite patirties su namų priežiūra, galite pradėti nekilnojamojo turto priežiūros verslą. Paslaugos gali skirtis priklausomai nuo teikėjo, tačiau dažniausiai tokie verslai prižiūri namus, kurie yra laikinai tušti, pavyzdžiui, vasarnamius žiemą ar kai savininkai yra išvykę.

Nors tai nėra visiškai namų verslas, nes reikės apžiūrėti namus, kad įsitikintumėte, jog nėra problemų, tokių kaip užšalusios ar pratekėjusios vandentiekio sistemos, saugumo problemos ir pan., tai gali būti puiki verslo niša tiems, kurie gerai išmano namų priežiūrą ir tvarkymą. Pastebėję problemą, turėsite susisiekti su tinkamais specialistais, pvz., santechnikais ar elektrikai, ir užtikrinti, kad problema būtų išspręsta.

5. „Airbnb“ valdymo paslaugos

Panašiai kaip nekilnojamojo turto priežiūros verslas, „Airbnb“ valdymo paslaugos siūlo pilną paslaugų paketą „Airbnb“ savininkams, įskaitant užklausų ir rezervacijų valdymą, įsiregistravimo ir išsiregistravimo procesų tvarkymą, namų valymą ir atsiliepimų rinkimą. Šios paslaugos tampa vis populiaresnės, nes jos leidžia kitiems nuomoti poilsio namus nesirūpinant kasdieninėmis jų valdymo problemomis.

„Airbnb“ valdymo paslaugos gali uždirbti pajamas įvairiais būdais, tačiau dažniausiai naudojamas modelis – tai komisija nuo bendros užsakymo sumos arba fiksuotas mėnesinis valdymo mokestis. Nors tai nėra visiškai namų verslas, dauguma darbų gali būti atliekami iš namų – ypač jei turtai leidžia savarankišką įsiregistravimą, o valymo paslaugas galite deleguoti profesionalams.

6. Print-on-Demand verslas

Print-on-Demand (spausdinimo pagal užsakymą) verslas dažniausiai apima drabužius, kepures, kitus aksesuarus ir namų apyvokos daiktus. Kaip verslo savininkui, jums nereikia laikyti prekių atsargų, nes gaminiai spausdinami tik tada, kai klientas juos užsako. Tai leidžia išvengti atsargų pirkimo ir sandėliavimo išlaidų.

Sėkmingiausi print-on-demand verslai paprastai turi specifinę nišą, kurią jie aptarnauja su logotipais ir dizainais, pritaikytais tam tikrai auditorijai. Pavyzdžiui, jei esate dviračių entuziastas, galite kurti drabužius, skirtus dviračių bendruomenei.

7. Internetinių kursų pardavimas

Jei esate savo srities ekspertas, galite sukurti ir parduoti internetinius kursus. Tai gali būti bet kokia tema – nuo rinkodaros iki jogos pamokų. Kursų galimybės yra begalinės. Internetinio kurso kūrėjas turėtų būti savo srities ekspertas, turintis daug metų patirties, tačiau specialus sertifikatas nėra būtinas norint pradėti mokyti.

Kursus galima reklamuoti įvairiais būdais. Galite prisijungti prie internetinių kursų bendruomenių, tokių kaip „Udemy“ ar „LinkedIn Learning“, kurios suteikia platformą ir rinkodaros galimybes, tačiau pelno turėsite pasidalyti su platforma. Arba galite sukurti savo svetainę, skirtą tik jūsų kursams, ir išlaikyti visą uždirbtą pelną.

8. Rankų darbo produktų pardavimas

Jei turite talentą kurti rankų darbo gaminius, tokius kaip unikalūs muilai ar gardūs barbekiu padažai, tai gali tapti jūsų nauja verslo idėja. Daugelis verslininkų sėkmingai savo hobį paverčia pelningu verslu.

Nepamirškite, kad reikės pradinių investicijų, nes turėsite gaminti produktus ir laikyti atsargas, skirtas parduoti vartotojams. Investicijos dydis priklausys nuo jūsų gaminių kainos ir to, kiek atsargų norėsite turėti. Taip pat svarstytina galimybė sukurti svetainę, kurioje galėtumėte reklamuoti ir parduoti savo produktus.

Vienas iš populiariausių platformų rankų darbo gaminiams parduoti yra „Etsy“. Čia galite lengvai įkelti savo produktus ir pasiekti milijonus pirkėjų internetu.

9. Prekyba didmeninėmis prekėmis internetu

Galbūt aplankėte egzotišką vietovę ir tapote vietinių prieskonių gerbėju arba atradote nišą, kurioje parduodami maži instrumentai, pavyzdžiui, ukulelės, populiarūs kai kuriose pasaulio dalyse. Tai puikios idėjos prekėms, kurias galite pirkti didmeninėmis kainomis ir parduoti internetu.

Nepamirškite, kad perkant didmeną, jums reikės turėti vietą atsargoms laikyti, taip pat reikės pradinių pinigų produktams įsigyti. Taigi, prieš pradedant, verta atlikti rinkos analizę, kad būtumėte tikri, jog vartotojai nori to, ką parduodate. Sukurkite el. parduotuvę, kurioje galėsite prekiauti savo produktais.

10. Dropshipping parduotuvė

Dropshipping yra puikus pasirinkimas, nes galite parduoti beveik bet ką ir nereikia laikyti prekių atsargų. Dropshipping modelyje surandate didmeninį tiekėją, kuris supakuos ir išsiųs prekę tiesiai jūsų pirkėjui patvirtinus pardavimą. Prekė ateina tiesiai iš tiekėjo, o jūs tiesiog veikiate kaip rinkodaros ir klientų aptarnavimo atstovas.

Kadangi nereikia laikyti prekių atsargų, dropshipping verslai laikomi mažo biudžeto verslo pradžios modeliais. Pradėdami dropshipping verslą, turėsite rasti tiekėją, kuris siūlo norimus produktus už kainą, kurią galite pakelti ir uždirbti pelną, taip pat reikės svetainės, kurioje galite įkelti savo produktus, pvz., „Shopify“.

Daugelis dropshipping tiekėjų siūlo integracijas, kurios leidžia automatiškai įvykdyti užsakymus ir išsiųsti jūsų klientui prekę, kai tik užsakymas yra pateikiamas jūsų svetainėje. Sužinokite daugiau apie tai, kaip pradėti dropshipping verslą.

11. Svetainių kūrimo agentūra

Jei esate kūrybiškas ir mokate kurti svetaines, galite pradėti svetainių kūrimo ar grafinio dizaino agentūrą. Kiekvieną dieną įmonės ieško tinklalapių kūrėjų ir dizainerių, kurie padėtų sukurti jų rinkodaros medžiagą ir profesionalią internetinę išvaizdą. Tai yra namų verslas, kurį galima pradėti su minimaliais pinigais. Viskas, ko jums reikia, tai optimizuota svetainė ir žinomumas internete, pvz., naudojantis „Google My Business“, „Upwork“ arba „Fiverr“.

12. Pažinčių konsultanto paslaugos

Daugelis vienišų žmonių pavargę nuo internetinių pažinčių. Galite padėti šiems žmonėms rasti meilę, tapdami pažinčių konsultantu, kuris gauna mokestį už valandą arba fiksuotą mokestį. Jūsų paslaugos gali apimti pažinčių profilių optimizavimą, tinkamų nuotraukų parinkimą, netgi piršlybų paslaugas už internetinių pažinčių ribų.

Norėdami tapti pažinčių konsultantu, turite būti geras komunikatorius, mėgstantis žmones ir suinteresuotas jų sujungimu. Nors sertifikatas nėra būtinas, jis gali padėti jūsų rinkodaros pastangoms. Vienas iš galimų sertifikavimo kursų yra „Hart Coaching Academy“ siūlomas pažinčių konsultanto sertifikatas.

13. Profesinės konsultacijos paslaugos

Ekspertai, turintys gilių žinių savo srityje, gali apsvarstyti profesinės konsultacijos verslą. Yra daugybė profesinių konsultacijų paslaugų – nuo restoranų iki teisės konsultacijų. Nors verslo konsultacijos yra labiausiai žinomos, yra daugybė kitų sričių, kuriose patyrę specialistai gali teikti konsultacijas.

Nepriklausomai nuo jūsų išsilavinimo ar profesinės patirties, jei turite gilias žinias savo srityje, galite pradėti namų verslą ir padėti kitiems, kurie dar tik pradeda šią karjerą arba verslą, tobulėti ir įgyti konkurencinį pranašumą.

14. Prenumeratos paslauga

Šiandien galite pradėti prenumeratos verslą beveik su bet kokiu produktu – nuo maisto iki skustuvų. Tai auganti pramonė, į kurią galite įsitraukti. Pasirinkite prenumeratos dėžutės nišą ir paruoškite keletą pavyzdžių, kad galėtumėte nufotografuoti ir reklamuoti.

Priklausomai nuo to, kokio tipo prenumeratą siūlote, jums greičiausiai reikės laikyti atsargas. Tačiau jei siūlote, pavyzdžiui, maisto prenumeratą, ingredientus galite pirkti gavę užsakymą, taip sumažindami savo išlaidas. Užtikrinkite, kad turite pakankamai vietos produktų organizavimui, dėžučių paruošimui ir jų išsiuntimui.

15. Internetinių pamokų verslas

Jei esate tam tikros srities ekspertas ir mokate aiškiai paaiškinti dalykus, apsvarstykite mokymą internetu. Galite uždirbti net iki 80 dolerių per valandą padėdami vidurinių mokyklų ir universitetų studentams atlikti savo užduotis.

Yra keletas būdų, kaip reklamuoti savo paslaugas. Galite užsiregistruoti svetainėse, kurios padeda mokytojams ir mokiniams surasti vieniems kitus, pavyzdžiui, „BuffTutor“, arba galite sukurti savo svetainę ir rasti klientų savarankiškai.

Bet kuriuo atveju pradinės išlaidos yra mažos, tačiau gali tekti investuoti į vadovėlius, kurie padės paaiškinti temas, taip pat į vaizdo konferencijų programinę įrangą, kad galėtumėte efektyviai mokyti internetu. Taip pat verta apsvarstyti mokymo programų, tokių kaip „Canvas“ ar „Blackboard“, naudojimą, kad galėtumėte lengviau dirbti su studentais nuotoliniu būdu.

16. Profesionali fotografija

Jei turite meninę akį ir sugebate užfiksuoti tobulą kadrą, fotografijos verslas gali būti jums tinkama idėja. Galite pasirinkti specializuotis tam tikroje srityje, pvz., vestuvių, renginių, nekilnojamojo turto, verslo portretų ar šeimos nuotraukų fotografijoje. Viskas priklauso nuo jūsų įgūdžių ir interesų.

Norint tapti profesionaliu fotografu, reikės laiko ir pastangų mokantis bei tobulinant savo įgūdžius. Taip pat reikės investuoti į kokybišką fotoaparatą, objektyvus, apšvietimo įrangą ir nuotraukų redagavimo programinę įrangą. Be to, verta turėti svetainę, kurioje galėtumėte parodyti savo darbus ir pritraukti naujų klientų.

 

17. Universiteto patarėjo paslaugos

Kai kuriems studentams patekimas į tinkamą universitetą yra pirmas žingsnis į sėkmingą karjerą. Daug tėvų yra pasirengę investuoti nemažas sumas, kad jų vaikai patektų į geriausias mokyklas. Kaip universiteto konsultantas, galite padėti įvertinti studento galimybes, pasiruošti egzaminams, patarti dėl stojimo esė ir padėti tvarkyti finansinės paramos dokumentus.

Nors tam nėra privalomo sertifikavimo, reikėtų gerai išmanyti finansinės paramos ir stipendijų galimybes studentams. Kai kurie sertifikatai, pvz., „College Consultant Certification“ iš „Heartland Institute“, gali padėti geriau reklamuotis ir pritraukti klientų.

18. Profesionali vertimo paslauga

Vis daugiau verslų nori versti savo turinį į įvairias kalbas, kad pasiektų skirtingas vartotojų grupes. Jei mokate keletą kalbų ir esate įgudę tiek kasdieniame, tiek profesiniame bendravime, galite pradėti vertimo paslaugų verslą.

Vertėjui nereikia specialaus išsilavinimo ar sertifikatų, tačiau būtina gerai išmanyti kalbų niuansus, kad galėtumėte versti įvairaus turinio medžiagą. Vertimų sritis gali apimti dokumentus, svetaines, rinkodaros medžiagą ar kitokio pobūdžio turinį, kurio reikia verslams.

19. Kibernetinio saugumo konsultantas

Kibernetinis saugumas yra svarbus kiekvienam verslui, nes įsilaužimai gali būti labai brangūs ir net sukelti smulkių įmonių bankrotą. Kibernetinio saugumo konsultantas įvertina įmonės rizikos profilį ir padeda surasti sprendimus, kaip apsaugoti ją nuo galimų įsilaužimų. Konsultantas testuoja programas, atlieka duomenų atsargines kopijas ir įgyvendina ugniasienes bei šifravimo sistemas, kad įmonės būtų pasiruošusios apsisaugoti nuo potencialių atakų.

Norint tapti kibernetinio saugumo konsultantu, paprastai reikia turėti technologijų srities išsilavinimą ir atitinkamus sertifikatus, kurie reikalingi tiek mokymui, tiek klientams suteikiant pasitikėjimą. Daugelis universitetų ir koledžų siūlo sertifikavimo programas, skirtas kibernetinio saugumo protokolams.