Ar kada nors susimąstėte, kas suteikia „Big Mac“ sumuštiniui ypatingą skonį? Paslaptis slypi švelniame, saldžiarūgščiame padaže, kuris jau tapo legenda. Nors daugelis mano, kad šio padažo receptas yra kruopščiai saugoma paslaptis, iš tiesų, norimus ingredientus rasite visose didesnėse parduotuvėse. Tad jei norite namuose pasigaminti autentiškos išvaizdos bei skonio „Big Mac“ sumuštinį – jums tereikia keleto paprastų produktų ir trupučio laiko.
Kaip paruošti ypatingą padažą?
Nors internete galite rasti daugybę šio padažo variacijų, viską galima pagaminti paprastai ir greitai. Ši paruošimo versija nereikalaus ilgo ingredientų sąrašo ar valandų virtuvėje. Paruošti šį burgerio pagardą užtruks vos kelias minutes, tačiau rezultatas – itin artimas originalui.
Kokius ingredientus pasirinkti?
- Majonezas
- Garstyčios
- Saldi relišas (agurkėlių pagardas)
- Actas
- Saldžioji paprika (milteliai)
- Česnakų milteliai
- Svogūnų milteliai
Paprasčiau ir greičiau nei atrodo
Namų sąlygomis galima naudoti žymiai trumpesnį ingredientų sąrašą – jums nereikės ieškoti dešimčių prieskonių ar retų pagardų, kaip originaliajame recepte, naudojamame restoranuose. Šis padažo variantas padės sutaupyti daug laiko, o skonis pranoks paprastą majonezą ar kečupą. Be to, šioje paprastesnėje sudėtyje yra mažiau aliejaus ir cukraus, tad galima sakyti – čia ir šiek tiek sveikiau.
Patarimas – improvizuokite
Jei norite išgauti dar sodresnį sumuštinio skonį, drąsiai eksperimentuokite su proporcijomis – daugiau agurkėlių pagardo suteiks saldumo, o padauginus garstyčių, padažas bus aštresnis. Visgi vienas dalykas aiškus: paruošti šį padažą namuose tikrai paprasta, tad galite mėgautis mėgstamu burgeriu be jokių paslapčių ar paslėptų receptų.
Skanaukite kitaip
Dabar, kai žinote, kaip lengvai pagaminti išskirtinį „Big Mac“ padažą namų sąlygomis, kviečiame išbandyti šį pagardą ne tik burgeriams, bet ir kaip užkandžių ar sumuštinių papildymą. Atraskite naujų derinių ir mėgaukitės mėgstamais skoniais kiekvieną kartą!