Greiti avienos dešrelių suktinukai su feta ir traškia plutele

Greiti avienos dešrelių suktinukai su feta ir traškia plutele

Greiti ir paprasti avienos dešrainiai yra puikus užkandis arba skanus pietų pasirinkimas. Planuokite iš anksto, pagamindami didesnį kiekį ir įdėdami juos į šaldiklį.

Ar yra kas nors geriau už šviežių dešrainių kvapą, kai jie kepa orkaitėje? Manau, kad ne! Šie avienos dešrainiai ne tik puikiai kvepia, bet ir yra nepaprastai skanūs. Iš tiesų, jie gali būti net dar skanesni.

Šie avienos dešrainiai yra vieni greičiausių ir lengviausių patiekalų. Kiekvieną kartą, kai juos gaminu, stebiuosi, kodėl jų nepasigaminu dažniau. Ne tik todėl, kad jie mano namuose sukuria nuostabų kvapą.

Man patinka į savo dešrainius įdėti šiek tiek sutrupintos fetos sūrio, nes visi žinome, kaip gerai dera aviena ir feta. Feta tikrai pagerina šių skanių dešrainių skonį. Jei nesate didelis fetos gerbėjas, vis tiek rekomenduoju įdėti šiek tiek, nes ji tikrai nėra per daug ryški.

Kai gaminu dešrainius, visada gaminu bent jau dvigubą porciją. Kodėl? Nes jie puikiai laikosi šaldiklyje, o tai reiškia, kad visada turite greitus ir lengvus pietus ar vakarienę. Kas to nenorėtų? Tiesiog dedu kelis dešrainius į uždaromas plastikines maišelius ir dedu į šaldiklį. Labai paprasta.

Kas gali nepatikti šiems puikiems avienos dešrainiams? Jie greiti, lengvi (ir jūs kovosite su vaikais dėl paskutinio).

Kalbant apie vaikus… šie dešrainiai puikiai tinka pietų dėžutei (ir tai yra malonus pokytis nuo įprasto sumuštinio). Galite juos net dėti šaldytus ryte, o jie atšils iki pietų. Tada tereikia juos pamirkyti į šiek tiek padažo ir mėgautis. Patikėkite, jie jums už tai bus dėkingi!

Jei esate dešrainių gerbėjas, būtinai pasižiūrėkite mano tradicinius dešrainius, taip pat vištienos ir daržovių dešrainius. Taip, mes tikrai mėgstame dešrainius šiame name!

 Įprasta paruošimo metodika

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite avienos faršą, duonos trupinius, fetos sūrį (jei norite) ir smulkintą česnaką.
3. Pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.
4. Aštriu peiliu perpjaukite kiekvieną tešlos lapą perpus, kad gautumėte du ilgus stačiakampius.
5. Į kiekvieną tešlos pusę dėkite šeštadalį dešrainių mišinio ir suvyniokite. Padėkite siūlu žemyn.
6. Kiekvieną ritinį supjaustykite į tris vienodus gabalus.
7. Padėkite ritinius ant dviejų kepimo skardų, išklotų kepimo popieriumi.
8. Lengvai aptepkite tešlą plaktu kiaušiniu ir pabarstykite aguonomis arba sezamo sėklomis.
9. Kepkite 20 minučių arba kol taps auksinės ir traškios.

Thermomix metodas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus (ventiliatorius).
2. Į Thermomix dubenį įdėkite rudąją svogūną ir smulkinkite 5 sekundes greičiu 8. Nuvalykite dubenį ir pakartokite.
3. Į dubenį įdėkite avienos faršą, duonos trupinius, fetos sūrį (jei norite) ir smulkintą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais, maišykite atbuliniu greičiu 4, kol gerai sumaišysite.
4. Aštriu peiliu perpjaukite kiekvieną tešlos lapą perpus, kad gautumėte du ilgus stačiakampius.
5. Į kiekvieną tešlos pusę dėkite šeštadalį dešrainių mišinio ir suvyniokite. Padėkite siūlu žemyn. Kiekvieną ritinį supjaustykite į tris vienodus gabalus.
6. Padėkite ritinius ant dviejų kepimo skardų, išklotų kepimo popieriumi. Lengvai aptepkite tešlą plaktu kiaušiniu ir pabarstykite aguonomis arba sezamo sėklomis.
7. Kepkite 20 minučių arba kol taps auksinės ir traškios.

Informacija

– Kalorijos: 214 kcal
– Angliavandeniai: 21 g
– Baltymai: 9 g
– Riebalai: 23 g
– Sotieji riebalai: 7 g
– Cholesterolis: 31 mg
– Natrio: 167 mg
– Kalio: 107 mg
– Skaidulos: 1 g
– Cukrus: 1 g
– Vitaminas A: 20 IU
– Vitaminas C: 0.7 mg
– Kalcis: 28 mg
– Geležis: 1.7 mg