2024 metų žiedų tendencijos: nuo sužadėtuvių iki vestuvių

Mados ateina ir praeina, todėl juvelyrai visuomet rekomenduoja nesivaikyti madų sužadėtuvių bei vestuvių žieduose, kadangi juos nešiosite visą gyvenimą. Visgi, jei tendencijos jums yra svarbios, štai ką turite žinoti apie 2024 metų madas.

Juvelyrų pasisakymai

„Business Insider“ pakalbino tris Londono juvelyrus, kurie atskleidė, koks žiedas sužadėtuvėms kitąmet bus populiariausias. Įdomu tai, kad du iš jų paminėjo, kad Z kartos atstovai, pirkdami sužadėtuvių žiedą, renkasi pas juvelyrą atvykti kartu su antrąja puse, jog papuošalas atspindėtų jų asmenybę.

Geltonas auksas

Geltonas auksas yra ir kitąmet vis dar bus geriausia bei populiariausia metalo spalva sužadėtuvių bei vestuvių žiedams gaminti.

Anot „Bear Brooksbank“ juvelyrikos studijos savininko, metams bėgant, tendencijos labai keitėsi. Visgi, geltonas auksas visuomet išlieka populiariausias variantas. Taip pat dažnas variantas – platina.

Skirtingų formų brangakmeniai

2023 metais išpopuliarėjusi tendencija „toi et moi“, kuomet du akmenys dedami vienas šalia kito, išliks populiari ir kitąmet.

Kalbinti juvelyrai pasisakė, kad tokie žiedai parodo statusą bei atskleidžia, kad papuošalo savininkas – turi pinigų, užima aukštas pareigas ir poziciją visuomenėje. Populiariausias variantas – lašo ir kvadrato formos brangakmeniai.

Įvairių spalvų brangakmeniai

Tai dar viena tendencija pereinanti iš 2023 į 2024 metus. Tačiau tai tikrai nėra nauja tendencija. Vienas iš pavyzdžių, ikoniškasis princesės Dianos sužadėtuvių žiedas, kuri turi 12 karatų Ceilono safyro akmenį. Pastarasis apsuptas mažesniais deimantais. Būtent toks žiedų pasirinkimas išpopuliarėjo nuo britų karališkosios šeimos.

A person with red nails and a pink shirt Description automatically generated

Vintažas

Į mada grįžta vintažiniai, stambūs žiedai. Vestuvių žiedų kaina išties priklauso nuo papuošalo dydžio, tad jei norite didelio, stambaus, sunkaus žiedo, tai tikrai didelė investicija. Tokio tipo žiedai buvo populiarūs „Art Deco“ eroje, kuomet papuošalai ant pirštų buvo ekstravagantiški bei turintys daug raižinių.