Traškūs bulvių kotletai

Traškūs bulvių kotletai

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-03-26

Ingredientai

  • 450 gramų rusvųjų bulvių, nuluptų ir supjaustytų 2,5 cm kubeliais
  • Druska
  • 1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo
  • Neutralaus, aukštos temperatūros aliejaus kepimui

Gaminimo instrukcijos

Paruoškite bulves:

Bulvių kubelius sudėkite į puodą su šaltu, sūdytu vandeniu ir uždenkite ant didelės ugnies. Uždėkite laikmatį 15 minučių. Praėjus 15 minučių, net jei vanduo dar nebuvo ilgai užviręs, patikrinkite bulvės kubelį. Jis turėtų būti pakankamai minkštas, kad peilis arba smeigtukas galėtų jį pradurti, bet neturėtų būti per minkštas; jei reikia, pridėkite dar vieną ar dvi minutes. Nukoškite bulves ir perkelkite jas ant didelio pjaustymo lentos. Išskleiskite jas, kad šiek tiek atvėstų, apie 5 minutes.

Paruoškite bulvių masę:

Bulves supjaustykite smulkiais gabaliukais, maždaug žirnio dydžio. Dubenyje sumaišykite su krakmolu ir pagardinkite pagal skonį — galite pridėti druskos, pipirų ar kitų prieskonių, kuriuos mėgstate bulvių masėje.

Formuokite kotletus:

Grąžinkite masę ant pjaustymo lentos ir kelis kartus minkykite, kol galėsite suformuoti didelį, storą apskritimą. Padalinkite masę į 4 skilteles, kad gautumėte didesnius kotletus, arba į 6 skilteles, jei norite mažesnių. Suformuokite kiekvieną skiltelę į apvalią formą, tada suplokite iki maždaug 1,25 cm storio ir formuokite norimą formą ant lentos — tai gali būti apvalus kotletas, arba galite šiek tiek paversti jį į labiau suapvalintą stačiakampį. Pakartokite su likusiomis skiltelėmis.

Kepkite kotletus:

Įkaitinkite vidutinio dydžio, sunkią keptuvę ant didelės ugnies su pakankamu aliejumi, kad jis būtų beveik iki kotletų pusių. Kai aliejus pasieks 180–182 laipsnius Celsijaus, arba bulvių trupinys iš karto sprogsta ir pradeda tamsėti keptuvėje, naudokite ploną mentele, kad pirmąjį kotletą perkelti iš lentos, lėtai nuleisdami jį į aliejų. Kepkite iki vidutinio rudos spalvos apačioje, 1–2 minutes, šaukštu aliejaus užpilkite ant kotleto, kad jis tolygiai apskrustų. Atsargiai apverskite ir kepkite, kol antra kotleto pusė taip pat gražiai apskrus, dar 1–2 minutes. Išimkite iš aliejaus, šiek tiek pakratykite, kad nusileistų perteklius, ir perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusausintumėte. Nedelsiant pabarstykite druska.

Baigimas:

Valgykite iš karto, kaip yra, arba uždėkite virto kiaušinio, salotų ar avokado skrebučio su minkštu kiaušiniu, kaip parodyta aukščiau. Likusius kotletus galima užšaldyti. Iš šaldiklio juos pašildykite ant skardos 200 laipsnių Celsijaus orkaitėje 20 minučių, apversdami kartą. Iš šaldytuvo 10–15 minučių turėtų pakakti.