Sriracha vištienos juostelės

Sriracha vištienos juostelės

Vieną dieną, naršydama internete, atradau Sriracha vištienos juostelių receptą. Kaip didelė Sriracha mėgėja, iškart nusprendžiau išbandyti šį receptą vėliau. Marinuoti vištieną Srirachoje yra puiki idėja, nes Srirachoje esantis actas padeda vištienai tapti minkštesnei ir po kepimo ji išlieka itin drėgna ir švelni. Dar viena priežastis, kodėl norėjau jas išbandyti, yra ta, kad norėjau patikrinti, ar jos tiks orkaitėje, o ne tik keptuvėje – ir šis receptas būtent tai ir daro. Rezultatas? Labai traškus išorėje ir super drėgnas viduje!

Sriracha vištienos juostelės

Paruošimas: 1 valanda 30 minučių
Virimas: 30 minučių
Iš viso laiko: 2 valandos

Sriracha vištienos juostelių recepto ingridientai

  • Apytiksliai 680 g be kaulų vištienos krūtinėlių
  • 80 ml Sriracha karštojo padažo
  • 15 ml ryžių acto
  • 2,5 cm nulupto ir tarkuoto imbiero
  • 1 gvazdikėlis česnako, maltas
  • 1 didelis kiaušinis
  • 120 g universalūs miltai
  • 90 g panko džiūvėsėlių
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų

Instrukcijos:

  1. Užsandarinamame inde sumaišykite Sriracha, ryžių actą, maltą česnaką ir tarkuotą imbierą.
  2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite įstrižai į 6 juosteles ir sumaišykite, kad pasidengtų Sriracha marinatu. Uždenkite indą su marinatu ir vištiena ir laikykite šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Nustatykite gilinimo stotį, įdėkite miltus į pirmąjį dubenį, išplakite kiaušinį su šaukštu vandens antrame, o į trečiąjį dubenį sudėkite panko džiūvėsėlius.
  4. Kiekvieną vištienos juostelę iš marinato panardinkite į miltus, tada į kiaušinį, galiausiai į panko džiūvėsėlius, užtikrinant, kad visi paviršiai būtų gerai padengti.
  5. Dėkite paruoštas juosteles ant kepimo skardos, išklotos folija, ir kepkite 20 minučių. Tada įjunkite grilį ir kepkite dar apie 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos.
  6. Prieš patiekdami leiskite juostelėms šiek tiek atvėsti.

Šis receptas puikiai dera su troškintais bok choy ir česnakiniais makaronais, kurie puikiai subalansuoja Sriracha aštrumą.