(Ne) Sviestinė vištiena

(Ne) Sviestinė vištiena

Šis receptas, įkvėptas sviestinės vištienos, buvo adaptuotas pagal mano skonį ir turimus ingredientus. Gavosi be galo skanu! Ši „ne“ sviesto vištiena yra aštri, pikantiška ir labai aromatinga. Tai vienas iš tų patiekalų, dėl kurių nekantriai laukiu kito valgio, nors ir valgiau tą patį pastarąsias tris dienas. Be to, likučiai yra tokie pat skanūs kaip pirmą dieną!

Kas yra Garam Masala?

Garam masala yra šiltas prieskonių mišinys, plačiai naudojamas Indijos virtuvėje. Tai yra esminis šio patiekalo skonio komponentas. Jį dažniausiai galima įsigyti etniniuose maisto prekių parduotuvėse už labai prieinamą kainą.

Patarimai, kaip sutaupyti perkant vištieną

Vištienos krūtinėlės be kaulų ir odos gali būti brangios, tačiau yra būdų sutaupyti. Visų pirma, ieškokite prekių išpardavimų. Be to, visada verta pirkti didesnes pakuotes. Pavyzdžiui, perkant vištienos krūtinėles 2,5 kilogramų pakuotėse, vieno kilogramo kaina gali būti žymiai mažesnė. Namuose šią vištieną galima supakuoti į mažesnius maišelius ir užšaldyti.

Ingridientai:

  • 600 g vištienos krūtinėlės be kaulų (2,48 €)
  • 3 šaukštai sviesto (0,22 €)
  • 3 gvazdikėliai česnako (0,21 €)
  • 1 vidutinis svogūnas (0,38 €)
  • 2,5 cm šviežio imbiero (0,14 €)
  • 1 šaukštas garam masala (0,20 €)
  • 1/4 šaukštelio kajeno pipirų (0,05 €)
  • 1 425 g skardinė pomidorų padažo (0,75 €)
  • 1 425 g skardinė kubeliais pjaustytų pomidorų (0,88 €)
  • 120 ml paprasto jogurto (0,25 €)
  • 270 g jazminų arba basmati ryžių (0,66 €)
  • 540 ml vandens

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūnus, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite vištieną ir pakepinkite iš visų pusių.
  3. Išimkite vištieną, sumažinkite ugnį ir į puodą suberkite svogūną, česnaką bei imbierą. Troškinkite 2-3 minutes. Suberkite garam masala ir kajeno pipirus, virkite dar 2 minutes.
  4. Įpilkite pomidorų padažo ir kubeliais pjaustytų pomidorų. Įdėkite vištieną atgal, uždenkite dangtį ir sumažinkite ugnį. Troškinkite vieną valandą.
  5. Kol vištiena troškinasi, virti ryžius. Ryžius sumaišykite su vandeniu, užvirkite ir virkite 20 minučių ant mažos ugnies.
  6. Įmaišykite jogurtą į vištienos ir pomidorų mišinį. Patiekite ant ryžių lovos.