Šis moliūgų sriubos receptas, kurį gaminsite dabar ir visada! Ji yra tiršta, kreminė ir nepaprastai skani, klasikinė lengvai paruošiama moliūgų sriuba iš šviežio moliūgo, kurią galima pagaminti greitai, o viena porcija turi tik 189 kalorijas. Nepamirškite traškios duonos, kurią galėsite pamirkyti! (Arba galite pasigaminti traškią sūrio duoną ir patobulinti patiekalą).
Šis receptas yra skaitytojų mėgstamas, todėl jį įtraukiau į savo pirmąją kulinarinę knygą „Dinner“ pagal populiarią paklausą!
Moliūgų sriuba – paprastumas, kurį vertina gamta
Kai kurie receptai turėtų likti paprasti, kaip gamta juos sukūrė, ir, mano nuomone, moliūgų sriuba yra vienas iš tokių patiekalų. Moliūgo natūralus skonis yra pakankamai geras, kad prireiktų labai mažai, norint pagaminti gražią, kreminę, pilnos skonio sriubą.
Nors kartais yra malonu turėti išpuoštą versiją su visais priedais, 99% atvejų šį paprastą receptą naudoju gaminant moliūgų sriubą.
Slaptieji ingredientai moliūgų sriubai
Slaptieji ingredientai, kurie daro moliūgų sriubą skanesnę, yra svogūnai ir česnakai! Jie suteikia sriubai papildomo pikantiškumo ir sustiprina natūralų moliūgo skonį.
Reikalingi produktai moliūgų sriubai
Norėdami paruošti šią puikią ir greitą moliūgų sriubą, jums reikės šių ingredientų:
- Moliūgas: Nuluptas ir supjaustytas dideliais gabalais (arba galite įsigyti iš anksto supjaustytą). Naudokite bet kokį valgomo moliūgo tipą arba sviestinį moliūgą. Neįsigykite Helovyno moliūgo, nes jis nėra toks skanus.
- Svogūnas ir česnakai: Slaptieji ingredientai, suteikiantys sriubai papildomo pikantiškumo.
- Sultinys ir vanduo: Norint, kad moliūgų sriuba būtų skanesnė, nepraleiskite sultinio.
- Pienas, grietinėlė arba pusiau pienas: Įmaišomi į pabaigą. Grietinėlė suteikia sriubai turtingumo, bet ji nėra būtina. Jei norite pridėti daugiau turtingumo, galite įdėti šiek tiek sviesto.
Ar reikia nulupti moliūgą sriubai?
Taip, reikia. Moliūgo žievė yra per kieta ir netinkamai susitrina, todėl sriuboje liks kietų gabaliukų.
Kaip paruošti moliūgų sriubą
- Ingredientų paruošimas: Įdėkite nuluptą moliūgą, svogūną, česnaką, sultinį ir vandenį į puodą.
- Virinimas: Užvirkite ir virkite 15 minučių, kol moliūgas bus labai minkštas.
- Sutrinti: Naudokite trintuvą ar perpilkite į trintuvą, kad viską sutrintumėte iki vientisos masės.
- Pagardinimas: Reguliuokite druską ir pipirus pagal skonį, tada pridėkite arba pieno, arba grietinėlės – pagal jūsų pasirinkimą.
Kaip pridėti skonių moliūgų sriubai
Nors paprasta moliūgų sriuba yra mano mėgstamiausia, kartais norisi keisti skonį pridedant kitų prieskonių! Štai keletas pasiūlymų:
- Karijaus moliūgų sriuba: Įmaišykite šiek tiek kario miltelių, kai viską sutrinsite, pridėkite po truputį.
- Tajų raudonasis karis: Pradėkite nuo 2 šaukštų raudonojo kario pastos kepimo 1/2 šaukšto aliejaus ant vidutinės ugnies. Kepkite 2 minutes, kol kvapas taps labai intensyvus, tada tęskite receptą, t. y., pridėkite skysčius ir moliūgą. Vietoj grietinėlės naudokite kokosų grietinėlę. Puoškite kalendra.
- Imbieras: Kepkite 1 šaukštą smulkiai pjaustyto imbiero 1/2 šaukšto aliejaus arba sviesto, tada tęskite receptą.
- Lengvai prieskoniai: Įmaišykite po 1/2 arbatinio šaukštelio kumino, kalendros ir rūkyto paprikos.
- Ciberžolė: 1 1/2 arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės, kalendros ir 1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų.
Moliūgų sriubos laikymas
Moliūgų sriuba išsilaikys šaldytuve 4–5 dienas arba gali būti užšaldyta 3 mėnesiams. Tiesiog atšildykite ir pašildykite pasirinktu būdu. Jei sriuba per tiršta, pašildydami ją atskieskite šiek tiek vandens. Jei ji per skysta, tiesiog virkite ant viryklės dar šiek tiek, kol sriuba sutirštės.