Šie kreminiai mini citrininiai pudingai yra tobulas desertas… tobulas kempinės tipo viršus su kreminiu citrinos padažu apačioje! Nėra nieko geresnio!
Sveiki, citrininio skanumo mėgėjai!!!!! Jūs visi įsimylėsite šiuos kreminius mini citrinos pudingus. O be to, jie maži… tai reiškia, kad jie visiškai be kaltės. Nieko mažo negali būti blogo, tiesa!? Bet grįžkime prie šių nuostabių citrinos pudingų. O, jie yra GERAI. Iš tikrųjų, žodis „gerai” jų neatspindi. Tai tikrai būtų geresnis apibūdinimas (ir taip, tai visiškai žodis… bent jau mano pasaulyje). Visada mylėjau bet kokius desertus ar kepinius, kuriuose yra citrinos. Tiesiog yra kažkas apie tą saldų ir kartoką derinį, kuris verčia mane seilėtis. Be to, buvau viena iš tų keistų vaikų, kurie mėgo čiulpti citrinas. Pažadu, kad to nedarau daugiau… bet vis tiek myliu citrinos skanėstus! Man patinka kempinės tipo viršus šių pudingų. Bet labiausiai man patinka kreminis padažas po juo. Kepant šiuos pudingus ramekinuose, supakuotuose į verdantį vandenį, gaunamas tobulas padažas. Ir tai, mano draugai, yra raktas į šiuos skanius mini citrinos pudingus. Norint patiekti šiuos skanėstus, tiesiog atsargiai išimkite juos iš vandeniu užpildyto kepimo indelio, pabarstykite šiek tiek cukraus pudros ir uždėkite didelį (ahem… MILŽINIŠKĄ!) šaukštą ledų. Džiaugsmas, sakau jums. Džiaugsmas. Mėgstate šiek tiek citrininio skanumo? Turiu jums viską, ko reikia! Pasitikrinkite mano mėgstamiausius citrinos kepimo receptus čia.
Kreminiai mini citrinos pudingai
Šie kreminiai mini citrinos pudingai yra tobulas desertas… tobulas kempinės tipo viršus su kreminiu citrinos padažu apačioje! Nėra nieko geresnio!
Paruošimo laikas: 15 minučių
Kepimo laikas: 30 minučių
Bendras laikas: 45 minučių
Porcijos: 6 porcijos
Kalorijos: 538kcal
Instrukcijos
Įprastas metodas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Ištepkite 4 didelius ramekinus (arba 6 mažesnius) ir padėkite juos į didelį, giliai kepimo indą.
- Į didelį dubenį sutarkuokite citrinos žievelę. Įdėkite ištirpintą sviestą, citrinos sultis, pieną ir kiaušinių trynius. Išplakite, kol masė taps šviesi ir putota.
- Perkoškite miltus ir įdėkite cukraus. Išplakite, kol masė bus vientisa.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus, kol susidarys minkšti pikiai.
- Į citrinos masę atsargiai įmaišykite ¼ baltymų mišinio.
- Pakartokite su likusiais baltymais (įmaišydami po ¼ kiekvieną kartą).
- Atsargiai padalinkite masę tarp paruoštų ramekinų.
- Į kepimo indą pilkite verdantį vandenį, kol jis bus iki pusės ramekinų šonų (bet neleiskite, kad vanduo patektų į ramekinus).
- Kepkite 30 minučių arba kol pudingo viršus pakils ir sustings (jis bus auksinės spalvos).
- Leiskite šiek tiek atvėsti, prieš atsargiai išimant ramekinus iš indo.
- Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su vaniliniais ledais.

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.