Lengvi desertai: skanūs receptai namuose per 30 min

Lengvi desertai: skanūs receptai namuose per 30 min

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-01-26

Naminiai desertai neturi būti sudėtingi ar užimti daug laiko. Vos per 30 minučių galite paruošti gardžius saldumynus, kurie džiugins tiek jus, tiek jūsų šeimą. Štai dešimt lengvai pagaminamų desertų receptų, kurie taps jūsų mėgstamiausiais!

1. Šokoladiniai keksiukai

Ingredientai:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 50 g miltų

Paruošimas:

  1. Ištirpinkite šokoladą su sviestu.
  2. Plakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės ir sumaišykite su šokoladu.
  3. Įmaišykite miltus, supilkite į keksiukų formas.
  4. Kepkite 180 °C temperatūroje 12–15 minučių.

2. Vaisių salotos su jogurtu

Ingredientai:

  • 2 bananai
  • 1 obuolys
  • 1 apelsinas
  • 1 puodelis mėgstamų uogų
  • 200 ml natūralaus jogurto

Paruošimas:

  1. Supjaustykite vaisius mažais gabalėliais.
  2. Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su jogurtu.
  3. Patiekite atvėsintas.

3. Trapūs sausainiai su cukrumi

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimas:

  1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, įmaišykite miltus ir vanilinį cukrų.
  2. Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus ir išlyginkite juos ant kepimo popieriaus.
  3. Kepkite 180 °C temperatūroje 10–12 minučių.

4. Greitas braškių putėsis

Ingredientai:

  • 200 g braškių
  • 150 ml grietinėlės
  • 2 šaukštai cukraus

Paruošimas:

  1. Braškes sutrinkite su cukrumi iki vientisos masės.
  2. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su braškių mase.
  3. Patiekite atšaldytą.

5. Šokoladiniai bananų kąsneliai

Ingredientai:

  • 2 bananai
  • 100 g juodojo šokolado
  • 50 g riešutų ar kokoso drožlių

Paruošimas:

  1. Supjaustykite bananus griežinėliais.
  2. Ištirpinkite šokoladą ir apliekite bananus.
  3. Apvoliokite riešutuose ar kokoso drožlėse. Patiekite atvėsusius.

6. Karamelizuoti obuoliai

Ingredientai:

  • 2 obuoliai
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas sviesto

Paruošimas:

  1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis.
  2. Keptuvėje ištirpinkite cukrų ir sviestą, sudėkite obuolius.
  3. Kepkite 5–7 minutes, kol obuoliai taps karamelizuoti.

7. Jogurtinis desertas su sausainiais

Ingredientai:

  • 200 ml natūralaus jogurto
  • 4 sausainiai
  • 2 šaukšteliai medaus
  • Uogos papuošimui

Paruošimas:

  1. Sausainius susmulkinkite ir paskleiskite desertinėje taurėje.
  2. Užpilkite jogurtu, medumi ir papuoškite uogomis.
  3. Patiekite iš karto.

8. Šokolado ir riešutų triufeliai

Ingredientai:

  • 150 g juodojo šokolado
  • 50 g grietinėlės
  • 50 g smulkintų riešutų

Paruošimas:

  1. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle.
  2. Leiskite masei sustingti ir formuokite mažus rutuliukus.
  3. Apvoliokite riešutuose ir patiekite.

9. Plikytų pyragaičių kremas

Ingredientai:

  • 1 puodelis pieno
  • 1 šaukštas miltų
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 kiaušinis

Paruošimas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus ir nuolat maišydami kaitinkite iki sutirštėjimo.
  2. Atvėsinkite ir naudokite kaip kremą pyragėliams ar sausainiams.

10. Greitas braškių pyragas be kepimo

Ingredientai:

  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto
  • 300 g braškių
  • 200 g grietinėlės sūrio

Paruošimas:

  1. Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
  2. Išspauskite pagrindą į formą.
  3. Sumaišykite grietinėlės sūrį su sutrintomis braškėmis ir užtepkite ant pagrindo.
  4. Atvėsinkite šaldytuve 20 minučių.