Ar kada pagalvojote, kad paprastas veiksmas, toks kaip čekio paprašymas, gali paveikti, kokį maistą gaunate greitojo maisto restorane? McDonald’s tinklas yra žinomas dėl savo populiarių patiekalų – nuo klasikinių laimingųjų rinkinių iki mėsainių ir pusryčių sumuštinių. Tačiau egzistuoja mažai kam žinoma gudrybė, kaip užsitikrinti šviežesnį ir kokybiškesnį maistą kiekvieną kartą lankantis šiame garsiajame restorane.
Kaip veikia čekio prašymo gudrybė?
Buvę darbuotojai atskleidžia, kad paprašius čekio, klientui dažnai skiriamas ypatingas dėmesys. Taip yra todėl, kad darbuotojai nuolat stebi galimus slaptus vertintojus – žmones, kurie moka užsisakyti maistą ir vėliau pateikia išsamų aptarnavimo bei maisto įvertinimą. Dažniausiai tokie vertintojai pasirodo pietų ar vakarienės piko valandomis. Kadangi jų atsiliepimai turi didelės reikšmės bendrai restorano reputacijai, personalas dažniausiai stengiasi tokiems klientams pateikti pačius šviežiausius patiekalus ir aptarnauti juos pirmiausia.
Slaptų vertintojų poveikis
Slapti vertintojai, dar vadinami „paslaptingais pirkėjais“, siekia įsitikinti, kad restorane laikomasi aukštų standartų. Kadangi jie dažniausiai prašo čekio, šis veiksmas tapo savotišku signalu darbuotojams. Pastebėję klientą, kuris reikalauja čekio nestandartinėje situacijoje, darbuotojai gali manyti, kad tai – stebėtojas. Todėl natūraliai labiau pasirūpinama aptarnavimo kokybe ir įvairiomis smulkmenomis.
Ar verta taikyti šį triuką kitur?
Nors toks būdas dažniausiai minimas McDonald’s restoranų kontekste, tikimybė, kad šis metodas pasiteisins ir kitose greito maisto vietose, tikrai yra. Nors nėra garantijos, kad visur darbuotojai reaguos vienodai, pabandyti nieko neprarasite. Rezultatas gali būti maloniai nustebinantis.
Kodėl čekio prašymas padeda gauti šviežią maistą?
- Darbuotojai linkę ypatingai rūpestingai aptarnauti klientą, galimai vertintoją.
- Tokiam klientui ruošiami patiekalai dažnai būna ką tik pagaminti.
- Dažniausiai aptarnaujama greičiau, vengiant klaidų.
Kiek vertas toks nedidelis triukas?
Kitą kartą, kai užsuksite pasimėgauti bulvytėmis ar gaiviai atvėsintu gėrimu, prisiminkite šį paprastą būdą. Užtenka paprašyti čekio – ir jūsų patirtis gali tapti gerokai malonesnė.