Reklama

Kaip sužinoti, ar jus kažkas užblokavo „Facebook“

Kaip sužinoti, ar jus kažkas užblokavo „Facebook“

Socialiniai tinklai suteikia galimybę atgaivinti senas pažintis, dalintis nuotraukomis ir bendrauti su artimaisiais. Tačiau kartais įkyrūs ginčai ar nuomonių skirtumai gali virsti rimtesniais konfliktais – kai kurie žmonės pasirenka tiesiog užblokuoti kitą asmenį. Kaip suprasti, ar jus kas nors užblokavo?

Reklama

Kaip atpažinti blokavimą socialiniame tinkle

Kai atmosfera tarp jūsų ir kito žmogaus įkaista, galite susidurti su situacija, kai vienas ar kitas narys nusprendžia nutraukti bet kokį kontaktą tiesiog užblokuodamas profilį. Dėl tokio žingsnio dažnai kyla klausimų – kaip tiksliai suprasti, kad blokavimo mygtukas jau buvo paspaustas?

Reklama

Dingęs iš draugų sąrašo

Vienas iš paprasčiausių būdų – patikrinti savo draugų sąrašą. Dėl blokavimo asmuo visiškai išnyksta iš jūsų draugų sąrašo: jo profilio nuotrauka, vardas ar kita matoma informacija tampa nebeprieinama ir negalite ant jų spausti. Jei asmuo tik ištrynė paskyrą, profilį dar matysite, tačiau jis bus neaktyvus ir nebus paspaudžiamas.

Nerandate jų profilio paieškoje

Kitas ženklas – asmuo nedingsta iš Facebook paieškos rezultatų. Įveskite jų vardą į paieškos laukelį: jei nerandate jokio asmens su tuo vardu, gali būti, kad šis žmogus jus užblokavo arba visai panaikino savo paskyrą.

Reklama

Kad įsitikintumėte, ar tikrai jus užblokavo, paprašykite bendro draugo patikrinti – ar tas pats žmogus jiems rodosi paieškoje. Jei bendras pažįstamas suranda ieškomą profilį, vadinasi, buvote užblokuoti. Vis dėlto, ne visada tai absoliuti taisyklė – privatumo nustatymai taip pat gali apriboti matomumą paieškoje.

Reklama

Nepavyksta pažymėti nuotraukoje arba pakviesti į grupę

Paprastai pažymėt norimą draugą nuotraukoje ar pakviesti į renginį labai paprasta – tereikia pradėti vesti jų vardą ir sistema jį pasiūlo. Jei bandomi kontaktai visiškai nerodomi tarp siūlomų, didelė tikimybė, kad buvote užblokuotas. Tas pats galioja ir tuomet, jei nepavyksta pridėti žmogaus į grupę ar siųsti kvietimo į renginį.

Bandymas pasiekti jų profilį

Jei gaunate tiesioginę nuorodą į asmens profilį, ją paspaudę galite pamatyti žinutę, jog puslapis nepasiekiamas – tokia žinutė dažnai reiškia, kad ta paskyra jus užblokavo. Jei iš kitų paskyrų šis profilis matomas, tai dar vienas patvirtinimas.

Reklama

Kaip sužinoti, ar esate užblokuoti Messenger programėlėje

Gali nutikti ir taip, kad asmuo ne visiškai jus užblokavo Facebook platformoje, tačiau apribojo susirašinėjimą Messenger programėlėje. Paprasčiausias būdas tai suprasti – pabandykite išsiųsti žinutę. Jei sistema praneša, kad pranešimo išsiųsti nepavyko arba kad žmogus dabar negali gauti žinučių, greičiausiai jus užblokavo Messenger aplinkoje arba visai ištrynė savo paskyrą.

Reklama

Kodėl verta žinoti blokavimo požymius?

Tokie ženklai gali padėti suprasti, ar tarp jūsų ir kito asmens įvyko nesusipratimų. Įvertinus situaciją, galite nuspręsti – ar verta ieškoti susitaikymo, ar geriau laikytis atstumo ir gerbti kitų privatumą.

Reklama