Graikiškų salotų receptas

Graikiškų salotų receptas

Graikiškos salotos lengvai pagaminamos ir kupinos skonio. Joms reikia tik šešių ingredientų – agurkų, pomidorų, paprikų, raudonųjų svogūnų, alyvuogių ir fetos sūrio. Tai vienas iš geriausių sveikų salotų receptų!

Graikiškų salotų receptas

Sudedamosios dalys

  • Agurkai: Rekomenduojama naudoti angliškus agurkus dėl jų plonos odelės, kuri nereikalauja lupimo.
  • Pomidorai: Graikijoje dažniausiai naudojami dideli pomidorai, tačiau patogiau yra naudoti vyšnių arba vynuoginių pomidorų.
  • Paprika: Tradicinėse graikiškose salotose naudojamos žaliosios paprikos, tačiau galite naudoti ir geltonas ar raudonas.
  • Svogūnai: Raudonieji svogūnai yra idealūs dėl savo spalvos ir švelnesnio skonio.
  • Alyvuogės: Naudokite kalamata alyvuoges. Galite palikti jas sveikas arba supjaustyti per pusę.
  • Feta sūris: Geriausia pirkti šviežią fetos bloką dėl jo kokybės ir skonio. Patogumui galite naudoti ir sutrupintą fetą.

Padažas

Graikijoje dažnai tiesiog užpilama alyvuogių aliejumi ir raudonuoju vynuogių actu, pabarstoma džiovintu raudonėliu. Tačiau, mano naminė graikiška salotų padažo versija suteikia papildomą skonį. Jums reikės:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Raudonojo vyno acto
  • Citrinų sulčių
  • Smulkiai pjaustyto česnako
  • Dižono garstyčių
  • Džiovinto raudonėlio
  • Druskos ir pipirų

Visus ingredientus sumaišykite dubenėlyje ir išplakite, kad padažas būtų tolygus. Padažą galite paruošti kelias dienas prieš ir laikyti šaldytuve.

Paruošimo būdas

  1. Supjaustykite daržoves: Visas daržoves supjaustykite į maždaug vienodo dydžio gabaliukus. Dideli gabalėliai yra geresni nei smulkiai pjaustyti, kad išlaikytų tekstūrą.
  2. Sumaišykite: Dubenyje sumaišykite agurkus, pomidorus, paprikas, svogūnus, alyvuoges ir fetos sūrį.
  3. Užpilkite padažu: Užpilkite salotas paruoštu padažu ir švelniai sumaišykite.

Papildymai

Jei norite salotas paversti sočiu patiekalu, galite pridėti:

  • Vištieną: Pridėkite vištienos krūtinėlės, marinuotos graikišku citrininiu marinatu, arba naudokite keptą vištieną.
  • Avinžirnius: Pridėkite šviežius arba keptus avinžirnius, kad suteiktumėte daugiau baltymų.
  • Avokadą: Supjaustykite kubeliais ir pridėkite avokado.

Laikymas

  • Šviežios salotos: Graikiškos salotos ypač skanios karštą vasaros dieną. Likusius salotų likučius laikykite šaldytuve iki 4-5 dienų.
  • Iš anksto paruošimas: Kadangi nėra lapinių daržovių, nereikia jaudintis dėl jų vytimo. Visus ingredientus galima supjaustyti 1-2 dienas iš anksto ir sumaišyti patiekimo dieną.

Šis paprastas graikiškų salotų receptas tikrai taps mėgstamu, kai norite lengvo ir gaivinančio patiekalo vasaros dieną!