Ar kada nors bandėte visiškai išnaudoti parduotuvėje pirktą keptą vištą, tačiau net ir stengdamiesi vis tiek likdavote su neveiksmingai nukaulintais likučiais? Kaskart norime gauti kuo daugiau mėsos už sumokėtą sumą – juk net ir geros kainos atveju nesinori švaistyti maisto. Natūraliai kyla klausimas: gal yra paprastesnis būdas vištą nuimti greitai ir tvarkingai? Efektyviausias būdas iškaulinti keptą vištą Iš tiesų, pastaruoju metu socialiniuose tinkluose pasklido naujas požiūris į keptos vištos iškaulinimą. Populiariausias patarimas – pradėti darbą kol višta dar šilta, mat atvėsus mėsa gali būti sunkiau atskiriama nuo kaulų. Pirmiausia nuimkite kojų virvinėlius arba kitus tvirtinimus. Tada nykščiais slyskite tarp šlaunelių ir krūtinėlės. Švelniai išstumkite šlauneles iš sąnarių, kad jas atskirtumėte. Nuėmę šlauneles, nuvilkite odelę ir įstatykite nykščius šalia krūtinkaulio; stipriai timptelėkite krūtinėles nuo vištos. Kartais gali pasitaikyti smulkių kauliukų, todėl atidžiai paieškokite jų. Kai didžioji dalis vištos bus nuimta, pirštais galite pasiimti smulkias daleles, o visą mėsą lengva suplėšyti šakute ar rankomis. Didžiausios iškaulinimo klaidos Nors šis metodas laikomas labai veiksmingu, dažnai daroma klaida – iškart išmetama traški odelė, kuri daugelio vertinama kaip vištos gardumynas. Jei mėgstate skrudintą odą, nebūtina jos atsisakyti. Kitas dažnas trūkumas – pamirštama mėsa, esanti vištos apačioje, ypač nugarinėje dalyje. Apverskite vištą ir atsargiai nuimkite atskiras dalis, nes nugarėlėje slepiasi tikrai nemažai vertingos mėsos. Dar viena detalė – vadinamieji „austerys“, mažučiai, ypač sultingi gabalėliai ant šlaunų viršaus palei klubus. Jų nereiktų praleisti, jei tik norite išnaudoti kiekvieną dalį. Kaip panaudoti nukaulintą vištieną? Nuimta kepta vištiena atveria daugybę galimybių virtuvėje. Švelniai suplėšyta mėsa puikiai tiks lengviems vakarienės patiekalams – tarkime, galima gaminti vištienos takus, dėti ant salotų ar panaudoti sočiam pyragui su vištiena. Paprastai tokią vištieną šaldytuve galima laikyti 3–4 dienas, tad ji patogi kelioms vakarienėms iš eilės. Keptos vištos likučiai nudžiugins ne tik skonio pojūčius, bet ir kasdienę virtuvę – išnaudokite viską iki paskutinio gabalėlio!