Citrininiai pyragai – lengvas receptas, kurį verta išbandyti

Citrininiai pyragai – lengvas receptas, kurį verta išbandyti

Paskutinį kartą atnaujinta: 2025-03-27

## ingredientai

### Pagrindas
– 225 gramų nesūdyto, šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
– 100 gramų cukraus
– 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
– 260 gramų universalių miltų

### Įdaras
– 6 dideli kiaušiniai
– 495 gramų cukraus
– 5 didelės arba 6 vidutinio dydžio citrinos
– 65 gramai universalių miltų
– Pudrinis cukrus, pabarstymui

## paruošimo instrukcijos

### Įkaitinkite orkaitę
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.

### Paruoškite formą
Didelį popieriaus lapą (naudoju tokį, kuris skirtas pusės lapo formoms) išklokite ant 9×13 colių kepimo formos dugno ir šonų. Nesijaudinkite, jei jis bus raukšlėtas.

### Paruoškite pagrindą
Maisto procesoriaus arba stacionaraus mikserio dubenyje, ant mažos greičio, sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Įpilkite supjaustytą sviestą. Maisto procese, pulsuokite, kol sviestas visiškai įsijungs, tada tęskite, kol tešla pradės formuotis į kamuoliuką. Tai gali užtrukti 1–2 minutes, bet ji tikrai susijungs. Stacionariame mikseryje užfiksuokite viršų ir maišykite mažesniu greičiu, kol sviestas bus mažesniais gabalėliais, tada šiek tiek padidinkite greitį ir maišykite, kol sviestas ir miltai bus tolygiai sumaišyti, jei reikia, nuvalydami dubenį.

### Iškepti pagrindą
Tešlą supilkite į paruoštą formą ir tolygiai paspauskite, kad ji būtų 1,5 cm aukščio ant dugno. Kepkite pagrindą 15–20 minučių, kol jis bus labai šviesiai rudas.

### Tuo tarpu paruoškite įdarą
Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų ir smulkiai sutarkuokite citrinų žievelę. Pirštų galiukais įtrinkite žievelę į cukrų ir druską, kad išleistumėte kuo daugiau skonio ir šiek tiek susmulkintumėte žievelės juosteles. Išspauskite citrinas, kol gausite 240 ml sulčių. Kiaušinius, miltus ir sultis išplakite su cukraus ir žievelės mišiniu, kol viskas bus tolygiai sumaišyta. Supilkite citrinų įdarą ant iškepusio pagrindo (dar šiltas yra gerai).

### Iškepti pyragus
Kepkite 25–30 minučių arba kol centras vos juda, kai pakratote formą. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros prieš patiekiant, arba, jei norite, galite juos dėti į šaldytuvą.

### Patiekti
Naudokite popieriaus lapą, kad ištrauktumėte pyragus iš kepimo formos ir ant pjaustymo lentos. Supjaustykite į 24 didelius kvadratus arba mažesnius, jei pageidaujate. Pabarstykite pudriniu cukrumi.

### Iš anksto
Likę citrinų pyragai laikomi šaldytuve iki vienos savaitės. Taip pat jie gerai užšaldomi tarp popieriaus lakštų.