Aperol Spritz receptas

Aperol Spritz receptas

Šią vasarą vyksime į Italiją, tad švenčiu su šiuo klasikiniu Aperol spritz receptu! Aperol spritz kokteiliai yra itin gaivūs, ne per saldūs ir putojantys.

Tikras Aperol spritz primena vasarą Italijoje ir atrodo kaip auksinė oranžinė saulėlydis. Mielai išgersiu vieną dabar, sėdėdamas ant mūsų verandos, žvelgdamas į peraugusią pievą, ir vėliau – su vaizdu į Italijos Rivjerą.

Aperol spritz ingredientai

Šiems kokteiliams reikia keturių pagrindinių ingredientų ir ledo.

  1. Aperol Tik Aperol tinka čia. Aperol yra ryškiai oranžinis aperityvas. Prekės ženklas apibūdina skonį kaip „zesty oranžė su sudėtingais žolelių aromatais, harmonizuotais su vanilės užuomina.“ Ieškokite Aperol šalia likerių arba amaro gėrimų parduotuvėje.
  2. Prosecco Prosecco yra nebrangus itališkas putojantis vynas, panašus į ispanišką Cavą ar prancūzišką šampaną. Rekomenduoju pasirinkti sausą (brut) Prosecco, kad gėrimas nebūtų per daug sirupiškas ar saldus. Geri pasirinkimai kainuoja nuo 12 iki 18 dolerių.
  3. Sodos vanduo Šiek tiek gazuoto atskiesto vandens. Bet kuris neparfumuotas gazuotas vanduo tiks. Aš laikau gazuoto vandens skardines savo sandėliuke būtent šiam tikslui.
  4. Šviežios apelsino skiltelė Jei jos neturite, galite praleisti, bet apelsino skiltelė yra klasikinė Aperol spritz puošmena.

Kaip pasigaminti Aperol spritz

Aperol spritz kokteilius neįtikėtinai lengva pagaminti. Nereikia kokteilių purtyklės ar išmanios įrangos!

Tiesiog užpildykite vyno taurę ledu, tada įpilkite Aperol, Prosecco, sodos ir apelsino skiltelę.

 

Paprastai priimtas santykis yra lygios dalys Aperol ir Prosecco bei šiek tiek sodos. Tačiau galite žaisti su santykiu tol, kol jūsų Aperol spritz bus būtent toks, kokio norite. Man patinka šiek tiek daugiau Prosecco nei Aperol.

 

Aperol kartieji tonai gali reikalauti įpratimo, todėl galite sumažinti kartumą naudodami mažiau Aperol ir daugiau Prosecco.

 

Kaip parašyta, jūsų Aperol spritz alkoholio kiekis tūryje yra apie 11 proc. (Aperol turi 11% ABV, o Prosecco – 12%). Norint, kad alkoholio kiekis būtų dar mažesnis, naudokite daugiau sodos ir mažiau Aperol bei Prosecco.

Ką patiekti su Aperol spritz

Aperol spritz dažniausiai patiekiamas kaip aperityvas. Aperityvai sukurti būti patiekiami prieš valgį, kad stimuliuotų apetitą. Jie paprastai yra lengvai alkoholiniai ir labiau sausi nei saldūs.

Patiekite savo Aperol spritz su itališkais arba bendrais Viduržemio jūros regiono skonio užkandžiais. Nepamirškite, kad Aperol yra kartus. Sūrus, kremiškas/riebus ir saldus maistas sumažina kartumo skonį.

Čia yra keletas paprastų pasirinkimų, kurie puikiai tinka:

  • Alyvuogės arba suplėšytos alyvuogės su migdolais, salierais ir parmezanu
  • Ožkos sūris, šviežia mocarela arba burata su traškia duona (galbūt su alyvuogių aliejumi ir/ar geru džemu)
  • Švieži vaisiai, tokie kaip vynuogės, apelsinai ir braškės
  • Caprese iešmeliai arba Viduržemio jūros pomidorų ir fetos užkandis
  • Popcornas su alyvuogių aliejumi (kodėl gi ne?)