Jei mėgstate krevetes ir dievinate česnaką, šis receptas yra būtent jums. Tai paprastas, greitai paruošiamas ir nepaprastai skanus patiekalas.
Paruošimo laikas:
- Paruošimas: 15 min.
- Gaminimas: 10 min.
- Viso: 25 min.
- Porcijos: 4
Ingredientai:
- 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 450 g krevečių, nuluptų ir be žarnyno
- Druska pagal skonį
- 6 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
- ¼ arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
- 3 valg. š. citrinų sulčių
- 1 valg. š. kaparėlių marinato
- 2 valg. š. šalto sviesto, padalinto į 4 dalis
- ⅓ puodelio kapotų plokščialapių petražolių
- 1 arb. š. vandens (jei reikės)
Gaminimo eiga:
- PasiruošimasVisi ingredientai turi būti paruošti prieš pradedant gaminti.
- Krevetės į keptuvęĮkaitinkite alyvuogių aliejų sunkioje keptuvėje ant stiprios ugnies, kol pradės lengvai rūkti. Krevetes sudėkite vienu sluoksniu ir kepkite 1 minutę be maišymo.
- Pagardinimas druskaPabarstykite druska ir kepkite maišydami, kol krevetės pradės keisti spalvą į rožinę – maždaug 1 minutę.
- Česnakas ir prieskoniaiSuberkite česnaką ir aitriąją papriką, maišykite ir kepkite dar 1 minutę.
- Sviestas ir skystieji ingredientaiSupilkite citrinų sultis, kaparėlių marinatą, įdėkite 1 gabalėlį sviesto ir pusę petražolių. Maišykite, kol sviestas ištirps, apie 1 minutę.
- Sumažinkite ugnįUgnį sumažinkite iki silpnos ir įmaišykite likusius 3 sviesto gabalėlius. Maišykite, kol sviestas pilnai ištirps, padažas taps tirštas, o krevetės – ryškiai rožinės ir nepermatomos (dar 2-3 min.).
- Padažo baigiamasis etapasKrevetes išgriebkite kiaurasamčiu ir perkelkite į dubenį. Jei padažas tampa per tirštas, įpilkite vandens po 1 arbatinį šaukštelį ir virkite apie 2 minutes.
- PatiekimasPaskaninkite druska pagal skonį, krevetes apliekite padažu ir pabarstykite likusiomis petražolėmis. Skanaus!

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.