Lazanija receptas

Lazanija receptas

Ingredientai lazanijos gaminimui

  • 450 g saldžios itališkos dešros
  • 340 g liesos maltos jautienos
  • ½ puodelio smulkinto svogūno
  • 2 česnako skiltelės, sutraiškytos
  • 1 skardinė (800 g) trintų pomidorų
  • 2 skardinės (apie 185 g) pomidorų padažo
  • 2 skardinės (apie 170 g) pomidorų pastos
  • ½ puodelio vandens
  • 2 valgomuosius šaukštus baltojo cukraus
  • 4 valgomuosius šaukštus šviežių, smulkintų petražolių (padalinti)
  • 1½ arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų lapelių
  • 1½ arbatinio šaukštelio druskos (padalinta)
  • 1 arbatinį šaukštelį itališkų prieskonių mišinio
  • ½ arbatinio šaukštelio anyžiaus sėklų
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 12 lazanijos lakštų
  • 450 g rikotos sūrio
  • 1 kiaušinis
  • 340 g mocarelos sūrio, supjaustyto griežinėliais
  • ¾ puodelio tarkuoto parmezano sūrio

Kaip pagaminti lazaniją

1 žingsnis: Mėsos padažo paruošimas

Didelėje keptuvėje vidutinio dydžio ugnies kepkite dešrą, maltą jautieną, svogūną ir česnaką, kol mėsa taps ruda. Įmaišykite trintus pomidorus, pomidorų padažą, pomidorų pastą ir vandenį. Pagardinkite cukrumi, 2 valg. šaukštais petražolių, bazilikais, 1 arbatiniu šaukšteliu druskos, itališkų prieskonių mišiniu, anyžiaus sėklomis ir pipirais. Uždenkite ir troškinkite apie 1½ valandos, retkarčiais maišydami.

2 žingsnis: Lazanijos lakštų paruošimas

Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Virkite lazanijos lakštus 8-10 minučių, kol jie taps al dente. Nusausinkite ir nuplaukite šaltu vandeniu.

3 žingsnis: Rikotos sūrio mišinys

Dubenyje sumaišykite rikotos sūrį su kiaušiniu, likusiais 2 valg. šaukštais petražolių ir ½ arbatinio šaukštelio druskos.

4 žingsnis: Lazanijos surinkimas

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Dideliame kepimo inde (23×33 cm) paskirstykite 1½ puodelio mėsos padažo. Ant jo sudėkite 6 lazanijos lakštus, šiek tiek persidengiančius. Ant lakštų paskirstykite pusę rikotos sūrio mišinio, uždėkite 1/3 mocarelos griežinėlių, tada užpilkite dar 1½ puodelio mėsos padažo ir pabarstykite ¼ puodelio parmezano sūrio. Kartokite sluoksniavimą, o viršų padenkite likusiais mocarelos ir parmezano sūriais.

5 žingsnis: Kepimas

Uždenkite folija, kad sūris nepriliptų, ir kepkite 25 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite dar 25 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos ir burbuliuojantis.

6 žingsnis: Patiekimas

Prieš pjaustydami ir patiekdami, leiskite lazanijai pastovėti kambario temperatūroje apie 15 minučių.

Lazaniją galite patiekti su česnakinėmis bandelėmis, šviežiomis salotomis ar keptomis daržovėmis. Jei norite pakartotinai pašildyti likučius, geriausia tai padaryti orkaitėje, kad išsaugotumėte geriausią skonį ir tekstūrą.

Skanaus!