Kietai virti kiaušiniai – maistingas užkandis, kuris greitai numalšina alkį ir tinka įvairioms progoms. Tačiau didesnis tokių kiaušinių kiekis virtuvėje dažnai sukelia rūpesčių: reikia didelio puodo, laukti, kol užvirs vanduo, o tada atsargiai sudėti kiaušinius, kad nesuskiltų. Kai dar pridėsime laukimą, kol jie išvirs – procesas tampa nuobodžiu.
Kiaušinių virimas orkaitėje: žingsnis po žingsnio
Nebūtina gaminti tradiciniu būdu. Jei norite išvirti daugiau kiaušinių vienu metu, lengvai galite išsisukti be didelio puodo ir vandens. Šiai gudrybei užtenka orkaitės ir keksiukų kepimo formos.
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 165 °C.
- Į kiekvieną keksiukų formos duobutę dėkite po vieną kambario temperatūros kiaušinį.
- Kepkite apie 30 minučių.
- Po kepimo leiskite kiaušiniams visiškai atvėsti, tuomet nulupkite lukštą.
Privalumai – mažiau rūpesčių ir švara virtuvėje
Kiaušinių kepimas orkaitėje gali pasirodyti neįprastas, jei to niekada nebandėte. Visgi šis būdas apverčia nusistovėjusią tradiciją: tiek daug kiaušinių vienu kartu nepavyks išvirti nė viename puode, o gaminimas bus gerokai švaresnis. Sugaišite mažiau laiko ir sumažės indų plovimo rūpesčių.
Kitoks požiūris į kiaušinių gaminimą
Tokiu būdu pagaminti kiaušiniai būna lygiai iškepę, todėl kiekvieną kartą galite džiaugtis puikia konsistencija. Jei šis būdas jums patiks, verta išbandyti ir kitus neįprastus kiaušinių ruošimo būdus. O norėdami pagaminti ypač purią kiaušinienę, eksperimentuokite įmaišydami netikėtų ingredientų – rezultatai gali maloniai nustebinti!

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.