Vištienos sparneliai yra tikras malonumas, tačiau dažnai sukelia daugiau rūpesčių nei tikėtasi. Tu tikriausiai pažįsti tą jausmą, kai bandai nugraužti visą mėsą ir esi priverstas grumtis su kaulais, pasidengi ne tik mėsa, bet ir padažu. Tačiau ar žinojai, kad galima mėgautis sparneliais be bereikalingo vargo ir nešvarumų?
Kaip paprastai suvalgyti vištienos sparnelį
Yra paprastas būdas, kaip greitai ir tvarkingai nuimti kaulus bei pasiekti visą sparnelio mėsą. Šis metodas leis ne tik lengviau mėgautis sparneliais, bet ir išlaikyti švaresnes rankas – tikra dovana visiems šio užkandžio gerbėjams!
Žingsnis po žingsnio: sparnelio kaulų pašalinimas
- Pirma: Abiem rankomis laikyk sparnelį už galų. Plačiųjų galų pusėje nuplėšk kremzlę – šią dalį gali iškart padėti į šalį.
- Antra: Laikyk plonąjį sparnelio galą, o kita ranka suimk didesnįjį kaulą. Atsargiai jį sukiok, kol pasijus laisvas, tuomet visą ištrauk ir atidėk.
- Trečia: Toje pačioje pusėje liks mažesnis kaulas, jį išimti gali būti kiek sunkiau, tačiau pakartok tą patį būdą – sukiok ir ištrauk.
- Ketvirta: Dabar sparnelis jau be kaulų ir kremzlių – belieka mėgautis visu skoniu. Mėsą gali suvalgyti vos keliais kąsniais be papildomų trukdžių.
Kodėl verta išbandyti šį būdą?
Naudojant šį paprastą triuką, valgydamas būsi kur kas mažiau apsitepęs, o taip pat išnaudosite daugiau sparnelio mėsos. Be to, galėsi laisviau mėgautis mėgstamu padažu, nes visą mėsą lengvai pasieksi ir nukrapštysi net sunkiau prieinamus kąsnius. Išbandyk šį būdą kitą kartą, kai norėsi pasimėgauti sparneliais – rezultatas gali maloniai nustebinti!