EBIZ.LT
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Home Receptai

Traškūs bulvių kotletai

Evelina Jakutytė Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-03-27
Kategorija Receptai
0
Traškūs bulvių kotletai
Share on FacebookShare on Twitter

Ingredientai

  • 450 gramų rusvųjų bulvių, nuluptų ir supjaustytų 2,5 cm kubeliais
  • Druska
  • 1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo
  • Neutralaus, aukštos temperatūros aliejaus kepimui

Gaminimo instrukcijos

Paruoškite bulves:

Bulvių kubelius sudėkite į puodą su šaltu, sūdytu vandeniu ir uždenkite ant didelės ugnies. Uždėkite laikmatį 15 minučių. Praėjus 15 minučių, net jei vanduo dar nebuvo ilgai užviręs, patikrinkite bulvės kubelį. Jis turėtų būti pakankamai minkštas, kad peilis arba smeigtukas galėtų jį pradurti, bet neturėtų būti per minkštas; jei reikia, pridėkite dar vieną ar dvi minutes. Nukoškite bulves ir perkelkite jas ant didelio pjaustymo lentos. Išskleiskite jas, kad šiek tiek atvėstų, apie 5 minutes.

Paruoškite bulvių masę:

Bulves supjaustykite smulkiais gabaliukais, maždaug žirnio dydžio. Dubenyje sumaišykite su krakmolu ir pagardinkite pagal skonį — galite pridėti druskos, pipirų ar kitų prieskonių, kuriuos mėgstate bulvių masėje.

Formuokite kotletus:

Grąžinkite masę ant pjaustymo lentos ir kelis kartus minkykite, kol galėsite suformuoti didelį, storą apskritimą. Padalinkite masę į 4 skilteles, kad gautumėte didesnius kotletus, arba į 6 skilteles, jei norite mažesnių. Suformuokite kiekvieną skiltelę į apvalią formą, tada suplokite iki maždaug 1,25 cm storio ir formuokite norimą formą ant lentos — tai gali būti apvalus kotletas, arba galite šiek tiek paversti jį į labiau suapvalintą stačiakampį. Pakartokite su likusiomis skiltelėmis.

Kepkite kotletus:

Įkaitinkite vidutinio dydžio, sunkią keptuvę ant didelės ugnies su pakankamu aliejumi, kad jis būtų beveik iki kotletų pusių. Kai aliejus pasieks 180–182 laipsnius Celsijaus, arba bulvių trupinys iš karto sprogsta ir pradeda tamsėti keptuvėje, naudokite ploną mentele, kad pirmąjį kotletą perkelti iš lentos, lėtai nuleisdami jį į aliejų. Kepkite iki vidutinio rudos spalvos apačioje, 1–2 minutes, šaukštu aliejaus užpilkite ant kotleto, kad jis tolygiai apskrustų. Atsargiai apverskite ir kepkite, kol antra kotleto pusė taip pat gražiai apskrus, dar 1–2 minutes. Išimkite iš aliejaus, šiek tiek pakratykite, kad nusileistų perteklius, ir perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusausintumėte. Nedelsiant pabarstykite druska.

Jus gali sudominti

Kaip į dušo stotį paverstas miesto autobusas padeda benamiams atgauti orumą

Kaip į dušo stotį paverstas miesto autobusas padeda benamiams atgauti orumą

2025-11-19
Kaip išsaugoti vaizdo įrašą „Facebook“, kad galėtumėte pažiūrėti vėliau

Kaip išsaugoti vaizdo įrašą „Facebook“, kad galėtumėte pažiūrėti vėliau

2025-11-19

Kodėl Meghan Markle techniškai nebus vadinama princese

2025-11-19

Kiek kvadratų matote šioje dėlionėje?

2025-11-19

Baigimas:

Valgykite iš karto, kaip yra, arba uždėkite virto kiaušinio, salotų ar avokado skrebučio su minkštu kiaušiniu, kaip parodyta aukščiau. Likusius kotletus galima užšaldyti. Iš šaldiklio juos pašildykite ant skardos 200 laipsnių Celsijaus orkaitėje 20 minučių, apversdami kartą. Iš šaldytuvo 10–15 minučių turėtų pakakti.

Evelina Jakutytė

Evelina Jakutytė

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.

Susiję Pranešimai

Kaip į dušo stotį paverstas miesto autobusas padeda benamiams atgauti orumą
Įdomu

Kaip į dušo stotį paverstas miesto autobusas padeda benamiams atgauti orumą

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-11-19
Kaip išsaugoti vaizdo įrašą „Facebook“, kad galėtumėte pažiūrėti vėliau
Įdomu

Kaip išsaugoti vaizdo įrašą „Facebook“, kad galėtumėte pažiūrėti vėliau

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-11-19
Kodėl Meghan Markle techniškai nebus vadinama princese
Įdomu

Kodėl Meghan Markle techniškai nebus vadinama princese

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-11-19
Kitas įrašas
Email marketingas

Email marketingas: tipai, nauda, pavyzdžiai

Rekomenduojame

Slovo pacana

Slovo pacana serialas

2024-12-24
trumpi sėkmės palinkejimai

Trumpi sėkmės palinkėjimai: širdingi žodžiai tau

2024-11-19
Mendelejevo lentelė

Mendelejevo lentelė

2024-11-19
Kaip atblokuoti Filmai.in ir Linkomanija: DNS keitimo sprendimai

Kaip atblokuoti Filmai.in ir Linkomanija: DNS keitimo sprendimai

2025-07-28
Kaip į dušo stotį paverstas miesto autobusas padeda benamiams atgauti orumą

Kaip į dušo stotį paverstas miesto autobusas padeda benamiams atgauti orumą

2025-11-19
Kaip išsaugoti vaizdo įrašą „Facebook“, kad galėtumėte pažiūrėti vėliau

Kaip išsaugoti vaizdo įrašą „Facebook“, kad galėtumėte pažiūrėti vėliau

2025-11-19
Kodėl Meghan Markle techniškai nebus vadinama princese

Kodėl Meghan Markle techniškai nebus vadinama princese

2025-11-19
Kiek kvadratų matote šioje dėlionėje?

Kiek kvadratų matote šioje dėlionėje?

2025-11-19
Baltas logotipas

Įžvalgų tinklaraštis verslo, technologijų, finansų ir kitomis aktualiomis temomis.

Naujausi įrašai

  • Kaip į dušo stotį paverstas miesto autobusas padeda benamiams atgauti orumą
  • Kaip išsaugoti vaizdo įrašą „Facebook“, kad galėtumėte pažiūrėti vėliau
  • Kodėl Meghan Markle techniškai nebus vadinama princese

Naudinga

  • Būsto paskolos skaičiuoklė
  • Savaitės vardadieniai
  • Vardadieniai rytojaus
  • Vardadieniai šiandien
  • Vardadieniai šiandien ir rytoj
  • Zodiako ženklų suderinamumas

Kita

  • Apie mus
  • Privatumo politika
  • Reklama

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.

Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Apranga
  • Augalai
  • Augintiniai
  • Automobiliai
  • Įdomu
  • Investavimas
  • Kelionių patarimai
  • Namai
  • Patarimai
  • Pinigai

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.