Ar kada susimąstėte, kaip „greito maisto“ restoranuose ruošiami pusryčių sumuštinių kiaušiniai? Nors gali atrodyti, kad visi šie patiekalai gaminami taip pat, iš tikrųjų naudojami keli skirtingi metodai. Jei siekiate kuo šviežesnio pasirinkimo – yra keli triukai, apie kuriuos verta žinoti.
Kiaušinių tipai pusryčių meniu
Pusryčių sumuštiniuose kiaušiniai ruošiami įvairiai. Kiaušiniai, kurie atitinka tam tikrus standartus, keliauja tiesiai į restoranus. Tačiau ne visi jie tokie – kai kurie suplakami su įvairiais priedais ir naudojami kitokiuose sumuštiniuose. Pavyzdžiui, specialiai paruošti „lankstomi“ kiaušiniai, dedami į sumuštinius su bandelėmis, riestainiais ar blynais, yra sumaišomi su ingredientais, tokių kaip modifikuotas maistinis krakmolas, druska ir citrinos rūgštis. Jie iškepami specialioje vietoje, užšaldomi ir tik tuomet pristatomi į restoraną.
Kaip ruošiami kiaušiniai sumuštiniuose
Kai kurių pusryčių patiekalų kiaušinių įdarai (pavyzdžiui, mėgstami „burrito“ tipo pusryčiai) taip pat gaminami ne vietoje. Kiaušinienės mišinys iš anksto paruošiamas gamybos įmonėje, sumaišomas su mėsa, daržovėmis, prieskoniais ir kitais priedais, įdedama cukraus bei priedų, tokių kaip dekstrozė ar ksantano derva, bei užšaldomas. Pristačius į restoraną, šis mišinys tiesiog pašildomas mikrobangų krosnelėje.
Kada naudojami švieži kiaušiniai?
Nors daugelyje sumuštinių naudojami iš anksto paruošti produktai, kai kuriuose patiekaluose kiaušiniai arčiau natūralaus pavidalo. Tarkime, didžiajame pusryčių rinkinyje pateikiama plakta kiaušinienė iš skysto mišinio, kuris pagamintas tik iš kiaušinių bei citrinos rūgšties kaip konservanto. Šis mišinys kepamas svieste ant keptuvės vietoje.
Kaip užsisakyti šviežiai keptą kiaušinį
Norint tikro, šviežio kiaušinio sumuštinyje – geriausia rinktis McMuffin tipo pusryčius. Jų kiaušiniai vadinami „apvaliais kiaušiniais“ – tai natūralus kiaušinis, kuris vietoje išlukštenamas ir kepamas specialioje formele, kad išlaikytų tvarkingą formą. Jei pageidaujate kiaušinio baltymų, tokiu atveju sumuštiniui naudojamas skystas kiaušinio baltymas be papildomų priedų, tačiau tai nebūna šviežiai išlukštentas kiaušinis iš lukšto.
Ką daryti, jei norite kiaušinio bet kuriame sumuštinyje?
Jei norėtumėte šviežiai išlukštento kiaušinio net ir kitame sumuštinyje – pavyzdžiui, ant bandelės ar blyno – viską pakeičia paprasta užklausa. Užtenka paprašyti „apvalaus kiaušinio“ bet kuriame pusryčių sumuštinyje. Taip būsite tikri, kad jūsų pasirinkime bus šviežiai vietoje iškeptas natūralus kiaušinis. Tai paprastas būdas gauti šviežiausią versiją, nepriklausomai nuo patiekalo pagrindo.
Kaip pasirinkti pagal poreikius?
Trumpai tariant, svajojant apie tikrą, ką tik keptą kiaušinį, geriausia rinktis McMuffin su „apvaliu kiaušiniu“ arba paprašyti tokio papildomai bet kuriame pusryčių sumuštinyje. O jei siekiate kuo natūralesnės sudėties – verta žinoti, kaip ruošiamas kiekvienas variantas: nuo visiškai natūralaus, iki pramoniniu būdu perdirbto ir iš anksto užšaldyto. Šios žinios padės lengviau pasirinkti ir mėgautis pusryčiais, kurie atitinka jūsų lūkesčius.